Fulgusori de nov-dec2009(38)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

neata
referitor la apa, cand o fi sa folosim, o sa folosim apa pura. noi cumparam apa pura de la cineva care are filtru (nu filtru din ala care se pune la robinet, ci mult mai complex, o intreaga masinarie care se baga in masca de chiuveta). avem cred ca mai mult de un an de cand bem numai apa pura si nici nu mai suportam alt fel de apa. cred ca o sa ne punem si noi filtru, desi costa 40 milioane...

referitor la caciulita, noi cam am purtat-o pana acum, pentru ca era cam rece fata, acum n-o mai poarta asa des, numai cand cred eu ca ii este cam frig. oricum de la vara i-o scot de tot.

referitor la ham, eu cred ca o sa ii cumpar unul si o sa-l folosesc doar cand suntem pe afara. n-am chef sa cada pe jos pe afara prin mizeriile de pe trotuare si sa se murdareasca, eventual sa mai bage si-n gura... n-o sa-l folosesc in casa si nici daca o sa mergem intr-un loc cu multa iarba curata, de exemplu.
premergator - nu.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Neata
Va las repede sedinta foto de azi dimineata si fug sa-i dau fructele!!
Revin

fericita de ranjita delicioasa Maya Andreea , din data de 6-oct-2009

Povestea nasterii printesei cu ochi albastri

www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

ramona si andrecluj cu bebeii bolnaviori...probabil ca daca david ar fi bolnav si eu as avea tendinta sa zavoresc toate geamurile si usile , dar totusi ei au nevoie de aer curat...eu zic sa-i imbracati mai grosut, cu caciulita, sa deschideti geamul in camera lor si sa-i tineti putin la aer, dar sa nu fie curent si nu tinuti chiar in fata geamului, doar in camera, sa respire putin aer curat, cateva minute, cate credeti voi ca-i suficient...
asta-i parerea mea, n-o luati de buna, faceti cum credeti voi

A_driana, de David-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrecluj

Buna dimineata, avem again cafea aburinda, parfumata, etc.

Lili Cartea se numeste "Cartea retetelor pentru bebelusi si copii", scrisa de Bridget Wardley si Judy More. Incerc sa fac la pranz un rezumat, la prima citire am fost in extaz, pentru ca mi-a lamurit multe dileme, la a doua citire (cu mintea mai limpede) am gasit unele chestii ciudate. Oricum, iti da retete pentru fiecare zi, iti explica pasii, cred ca e un ghid destul de util. Dar nu cumparati cartea, am reluat munca si in timp ce muncesc am timp sa var cate o reteta pe mail, ca sa nu mai cheltuiti si voi.
Am cumparat anul trecut un fotoliu gonflabil ca sa-mi var fundul mare in dansul, cand nu am chef sa innot, dar stau in mare. Am sa aduc fotoliul in casa si sa vad cum ii place la copila.

Chiara Ada, vita mia , Chiara creste
Odiseea plecarii noastre acasa

multumim de pontul cu cartea;
tare ideea cu fotoliul.. bine ca ai spatiu sa il poti folosi ( si eu detin un asemenea "dispozitiv" si tare bine mai stai in el ,dar aici la romanica,dupa cum stii lipsa de spatiu e la ordinea zilei asa ca la mine iese din discutie..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Neatza. stiti voi apa plata cea impura ( Coque iar ai fost haioasa rau!) si ceaiul ca azi mi-am facut sunt la discretie.

Miany, spune te rog ce anume mai vrei sa aprofundam din diversificare. Mie mi se pare ca s-a vorbit multisor deja, imi pare rau ca tu, Lumi si Simina ati fost dezavantajate prin faptul ca sunteti deschizatori de drumuri la odisee. Sa stii ca mie discutia despre premergatoare nu mi se pare prematura deloc, fff multe mamici incep sa le foloseasca cand copii lor abia stau un pic in fundelet, adica de la 6 luni incolo.... Asta e f aproape. Plus ca multe se gandesc sa-l achizitioneze de acum si de ce sa nu aibe toate datele.

Nu mai stiu cine intreba totusi cum procedam, inlocuim masa de lapte sau nu. Aici fiecare face cum crede si adaptat la apetitul copilului. Daca mama considera ca laptele e cel mai important pentru bebelusul ei pana la un an, atunci solidele vor veni ca o completare dupa supt/biberon cu lp. Daca in schimb mamica considera ca bebelusul trebuie sa ajunga in cateva saptamani sa aibe 3 mese complete de solide atunci va da mancarica inaintea laptelui si scoate treptat laptele. Depinde si de copil, un copil pofticios, manacios va fi greu se infranat, practic singur va renunta la lapte in favoarea mancarii, altul nemancacios va prefera laptele orice ar face mama.

Lumi, eu cred ca pediatrii din japonia recomanda ca aliment de inceput sushi. (glumesc...). Era pe net si o schema japoneza. Sa va daca o gasesc. Cu siecsul ai maaaare dreptate, pofta vine manacand, cu cat o faci mai des cu atat mai bine.

Mariaandrei, regret experienta ta de la Odobescu... Dar stai pe pace ca la Bega nici atata nu era. Vad ca bebe a fost cazat la etajul 3 sau ma insel? Drept ca nu stiu cum sunt fetele de la copii nascuti natural, eu am nascut prin cezariana ambele dati la odobescu si fetele erau chiar ok. Chiar era cu mine in salon o mamica cu fetita nascuta la 2800 de grame si i-o dadusera fa probleme in salon, chiar si noaptea.

Am inceput mesajul acum o ora. nu mai stiu ce-am vrut sa mai zic...

Trimit si revin.

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrecluj spune:

Citat:
citat din mesajul lui miany75multumim de pontul cu cartea;tare ideea cu fotoliul.. bine ca ai spatiu sa il poti folosi ( si eu detin un asemenea "dispozitiv" si tare bine mai stai in el ,dar aici la romanica,dupa cum stii lipsa de spatiu e la ordinea zilei asa ca la mine iese din discutie..
Primul sfat "complex" din carte este sa incepem diversificarea cu un zambet, indiferent de cat de ingrijorate suntem. E clar, da? Indiferent ce le dam, zambim. Bun sfat. Chiara Ada, vita mia , Chiara creste Odiseea plecarii noastre acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dymomo77 spune:

Frumoase poze Simina si catzelul e tare cuminte... Apropo de fructe cum mai sta Maya cu kk dupa portocale?
Andre despre cantaritul Chiarei... in primul rand e acelasi cantar?(ca si de la asta poate varia). Eu la Danut am un cantar electronic si am mai avut si eu "surprize" de genul asta pt ca e f sensibil si depind mult de cheful lui de a sta la cantarit. Am mai patit si eu sa aiba azi de ex 5.270 si peste 4 zile 5.100(parca mai scria cineva... Raluci B oare??? ca nu a luat copilil nimic in greutate 10 zile si dintr-o data a avut cu 300 de g in plus). Uneori Danut sta cuminte si zambeste la cantarit si alte ori se zvarcoleste si atunci obtin tot felul de valori. Parerea mea este sa consideri ultima cantarire baza si sa vezi de acum in 10 zile/2 sapt cum sta treaba ca sa stii cum sa actionezi. Pupam fetili frumoase sa treaca raceala.

mami fericit de Dan Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutza_Bro spune:

offf mai fetelor am citit si eu despre efectele negative ale premergatorului...de unde eram 100% convinsa ca o sa-i cumpar , acum am ramas cu vreo 65% asa...mi-a placut la nebunie www.flickr.com/photos/11882381@N02/4368334407/in/set-72157623467239026/" target="_blank">asta al Sophiei de LauraB nici nu stiu cum se numeste minunea aia dar oare se gaseste pe la noi?

cred ca premergator o sa ii iau oricum dar o voi tine pe Sabina mai putin in el si sub stricta mea supraveghere

Lumi nu citisem inca toate mesajele legate de premergator, oricum daca nu eram destul de confuza acum sunt deabinelea .

am ajuns sa cred ca prea multa informatie strica....pai sunt ametita rau de cap, nu mai stiu ce este intr-adevar bun pt copilul meu. aia nu , aialalta nu...despre orice am discuta exista si argumente contra.

Legat de diversificare, m-am hotarat sa incep de la 5 luni cu cereale fara gluten si suculet de morcov...apoi mai vad eu ce mai fac pt ca sunt prea in ceata acum.

Ramonik noi folosim mult babyphone-ul cand suntem plecati in vizite sau cand stam la masa (noi in bucatarie si ea in dormitor)

Ionela cam asta e rolul de mama si sotie, asa o sa facem si noi cu siguranta dar o vom facem din dragoste pt copiii nostri, pt barbatii nostri, pt caminul nostru ...intr-adevar cand am citit postarea m-am gandit la mama mea.

Laurairina eu nu mai mai uit fato la creatiile tale ca mor de inima...pai ma indragostesc de ele si apoi stau si suspin noapte de noapte dupa o frumusete de palariuta

Andre bun sfatul dar daca zambetul e din ala chinuit si putin fals se pune?

hai va pup si ma duc sa fac un om de zapada si sa-mi aduc bradul inapoi ca daca tot e iarna macar sa fie cu iz de sarbatoare

_
ANCA mamica fericita de SABINA IOANA (03.11.2009)
Fulgusorul meu iubit

The virtue of true love is not by finding the perfect person but loving the imperfect person perfectly !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui DianaR
Miany, spune te rog ce anume mai vrei sa aprofundam din diversificare. Mie mi se pare ca s-a vorbit multisor deja, imi pare rau ca tu, Lumi si Simina ati fost dezavantajate prin faptul ca sunteti deschizatori de drumuri la odisee. Sa stii ca mie discutia despre premergatoare nu mi se pare prematura deloc, fff multe mamici incep sa le foloseasca cand copii lor abia stau un pic in fundelet, adica de la 6 luni incolo.... Asta e f aproape. Plus ca multe se gandesc sa-l achizitioneze de acum si de ce sa nu aibe toate datele.

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

diana ,ms pt bunavointa; in principiu, m-am lamurit cam care e ideea ...s-a discutat ,intr-adevar despre diversificare destul de mult ...in mesajul meu ziceam ca 'acu o luna si ceva' era considerat prematur sa vb despre asta ,iar acum s-a discutat despre "mijloace de tinut"bb,gen premergatoare..si nu e prematur...acu citind si link-ul trimis de ramonika ,inclin sa iti dau dreptate; pt unele mamici nu e prematur a se discuta despre ele..mie,personal asa mi s-a parut...dar ,se poate sa ma fi inselat..

P.S daca imi aduc aminte ceva ce mi-a scapat vizavi de diversificare ,o sa te intreb cu siguranta...
sper ca m-am facut cat de cat inteleasa ..nu prea reusesc sa ma concentrez ca al meu e cam marait si incerc sa il si linistesc..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_seby spune:

Neatza!!! mamicile!

fulgusorile de astazi: Vlad Stefan - de Busymummy, David -de S_alinutza, Bebe - de Simona9999, Teodora - de DianaR, Justin Damian - de Romanitza_31, Miruna - de Mariaandreai si Mihamorei!!! sa fiti sanatosi si voiosi

Simina si Ancutza, v-am mai casigat niste monede

Laurairina, f tare palariuta, mie mi se pare taaare cumplicat modelul. Esti talentata, fato!

In privinta apei...am folosit apa plata fiarta pt a prepara Debridatul (din care inca nu i-am dat nicio lingurita), in ideea ca ar fi primul contact cu apa. La sterilizat folosesc apa distilata. Pe viitor nu cred ca voi fi f habotnica in aceasta privinta...copilul nu as vrea sa fie f sensibil pt ca traim intr-o lume unde "supravietuiesc cei puternici". Acum sa nu se inteleaga ca de maine ii dau sa bea apa de la robinet, momentan tzitzi rules!
Stiu ca mai vroiam sa ii scriu ceva lui Evy si inca cateva idei...dar acum sunt la categoria: dinte-pauza-lipsa-gaura

Trimit si revin!

pozici botez 07.02.2010

poponitzu' meu Matei-Andrei

Credinta face totul posibil, Dragostea face totul usor :)

Mergi la inceput