**Zmeurici de iulie-august 2009 (32)**

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MONITZA86 spune:

Noce si eu i-am facut Stefaniei linte cu usturoi si i-a placut foarte mult,probabil este mai aromat.Noi suntem pro usturoisi veam ca si ea sa fie.Apropo am citit blogul Motanei ,super si sunt de acord cu ce se spune acolo.

Gata vine tati si mergem la ceva cumparaturi.

MAMI DE STEFANIA MARIA
mica mea comoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

Buna si de la noi

Anemona ...sa fii fericita si sanatoasa alaturi de Alex si sot

Urari calde zmeuricilor care mai adauga o lunita de viata:
Daris de motana (pupici de peste ocean pentru printesa mexicana)
Alex de anemona
Evelina de anne-mary
Timeea de missy

Noi am fost la pediatra si suntem multumiti de masuratori: 9,300 kg si 74 de cm. Pediatra ne-a dat si ea unda verde la carnita si branzica (cica e super ideea cu branza din lapte de capra). Ne-a explicat sa nu trecem direct pe lapte HA 2, ci sa incepem macar cu o cutie de lapte HA 1.
Noce cum o cheama pe pediatra ta, pentru ca am avut impresia ca am vazut pe peretele din cabinetul pediatrei o fotografie cu un baietel care seamana foarte bine cu Filip?
Ne-a spus pediatra ca zilele astea sa ne pregatim pentru aparitia celui de-al doilea dintisor si ca nu mai dureaza mult pana erup si incisivii centrali sus. Poate scapam si noi si apucam o perioada a noptilor linistite. Ultimele doua nopti i-am administrat Sab Simplex lui Eric (chiar daca nu i-am dat in primele luni de viata, dar disperam de la tipetele lui) si minune...se trezeste, dar nu mai tipa. Daca as gasi o metoda de a-l conecta permanent pe Eric la o sursa de lapte cred ca as rezolva si trezirile dese..insa cum nu se poate, rezistam stoic la nenumaratele treziri de papa

Vorbeati de vacante...si noi vrem sa mergem in iunie pe litoralul romanesc. Noi am ales Neptunul, hotelul Cocor (au si SPA acolo...asa ca impusc mai multi iepuri).
Am fost acum trei ani in Turcia in Kusadasi. Am auzit foarte multe pareri contradictorii legate de calitatea serviciilor turcesti..incat am ajuns la concluzia ca cel mai sanatos este sa mergeti pe baza unei recomandari clare a unor prieteni sau cunostinte..sau sa identificati reviews pe net. Noi am fost plecati intr-un grup de 8 persoane la un resort de 5*, all inclusive si am luat o teapa originala: mancare groaznica bazata doar pe sosuri, sosulete...stateam la etajul 13 din 13 si noaptea la 1 opreau aerul conditionat si cand deschideai geamul te mancau de viu tantarii...lenjeria de pat nu era calcata si nici foarte alba cand ne-am cazat..si a fost schimbata doar de doua ori in perioada cat am stat acolo...nu mai zic de faptul ca ne-am certat inutil cu managerul hotelului pentru ca nu mai aveam locuri la restaurantele cu specific (cica trebuia facuta rezevarea cu vreo luna in urma). Bazarul ne-a lasat un gust amar...excursiile erau doar prilej de tepuiala..si tot asa. Nu sunt foarte pretentioasa dar mi-a lasat un gust amaaaarrr...incat nu cred ca voi mai ajunge in viitorul apropiat in Turcia, chiar daca sunt convinsa ca sunt alte locatii superbe. Eu am fost super incantata de Barcelona si de plajele de la Mediterana: Costa Blanca, Costa Brava. Superbeeee

Moniland imi pare tare rau ca Laura este hipotona, insa tu esti o mamica tare si trebuie sa-ti mentii optimismul...se va indrepta prin terapie. Gandeste-te ca sunt milioane de copii care nu ajung niciodata la kinoterapeut si poate au probleme similare. Ma gandesc ca e doar o intarziere in dezvoltarea motorie...si atat, doar o intarziere Sa fie ele sanatoase si istete..ca celelalte se rezolva.

revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

anielas ma intrebai de timpul de pastrare a laptelui muls. Eu l-am hranit pe Eric numai cu lapte muls, dar pentru ca el este un papacios nu am avut ocazia sa stea laptele proaspat muls mai mult de 3 ore la temperatura camerei. Daca depaseste intervalul asta pune laptele la frigider.

monitza nu stiu daca te ajuta, dar iti impartasesc si sfaturile pediatrei mele: cica rabdare la greu pentru ca e perioada eruptiilor dentare dar si pentru ca din cauza procesului de diversificare bebelusul are crampe abdominale. De asta m-am gandit sa-i administrez solutii pentru colici.

corinna..felicitari pentru progresele Mariei..trebuie sa fie tare scumpa cand face semnul pentru lapte. Bafta in continuare la diversificarea!!!!
Apropo de bubite..dermatologul imi spunea ca cel mai adesea bubitele (nu petele specifice la alergie..acelea arata ca si cum te-ai urzica) sunt de la transpiratie..cand bebelusul s-ar putea sa fie imbracat prea gros. E al doilea dermatolog care imi spune sa tin copilul cat mai dezbracat

ayda tin pumnii la ecografie..sa fie totul bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

Ok, hai ca intervin si eu in discutia cu privire la transportul piticilor pe liniile aeriene.
Pentru ca sotul meu calatoreste destul de des cu munca, am cautat sa gasim un scaun de masina care este aprobat de catre liniile aeriene pentru a fii luat in avion.

SI DA!!!! BRITAX MARATHON este un scaun de masina aprobat pentru zbor!!! Si DA e mult mai sigur sa-ti pui copilul in scaunul de masina atunci cind zbori decit sa-l tii in poala ta.

Am gasit citeva articole foarte interesante cu privire la acest subiect:

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080406172558AAYIKqS

http://www.travelwithyourkids.com/on-the-plane/should-you-use-a-car-seat-on-the-plane

http://pregnancy.about.com/od/newbornbabies/a/babyairplane.htm

Eu zic ca informarea e cheia succesului, doar pentru ca cineve de la agentia de tursim va zice ca nu se poate, nu inseamna ca e si adevarat. Bine ca avem atit de simplu acces la informatie!!!

Al meu sot e in discutii pentru niste proiecte care ar trebui sa se intimple unul in Londra, altul in Bulgaria si altul in Rusia, asa ca sigur vom calatori cu piticul si chiar daca nu ar fii vorba de slujba lui, noi cam avem dor de duca asa ca sigur il vom lua pe pitic dupa noi.:)

Stiu ca mai vroiam sa spun ceva da' am uitat, fug la jogging si mai vorbim dupa,

Pupam,

Clara- mami lui Bryce Mihai -un copchil nazdravan - 18.08.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Clara ma simt vizata direct de postul tau ..intradevar trebuie verificat ceea ce am si facut si am raspuns corect..poti lua scaun de masina in avion dar atunci copilul tau nu mai este considerat infant si taxat ca atare ci copil si atunci are alt cost biletul de avion.

-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

My precious baby girl...
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

Am mai iesit din butoi, o las pe Bia sa pape cum vrea si cat vrea, ca oricum altceva nu am ce face. Cred ca o doare si gatul si de asta nu poate papa bine. Vedem dupa ce ii trece rosul in gat.
Azi dimineata am incercat iaurt cu pireu de fructe-nu a vrut, cereale cu lapte-nu a vrut, pireu de fructe-tot nu a vrut.
Apoi i-am pus in fata cateva bucati de mango, de mar si biscuiti inmuiati in laptele cu cereale. Ce a papat!!! Ma bucur ca macar asa papa, daca pireurile nu le vrea. Acum tre sa ii fac meniuri din astea de BLW. Asa ca m-am mai relaxat cand am vazut-o papand.

motana nu m-a invinuit dr ca am inceput diversificarea tarziu caci chiar dansa a recomandat asta, si era o decizie buna.
Acum ii dau alt supliment de fier, sa vedem peste o luna cum stam cu fierul

moni e chiar ciudat dupa o luna de kineto sa fie hipotona! Si ce ti-a recomandat dr mai departe?
si o sa fie bine!

blanca acum o las si eu in legea ei, cat o vrea, o papa si gata!

monitza si eu la fel patesc cu Bia, adoarme noaptea doar la tzitzi. Cand adoarme seara, o pun in patut iar cand se trezeste o iau langa mine pe noapte, ca se trezeste de multe ori si e mai comod sa o am langa mine. Si chiar imi place sa o simt aproape, mai ales dimineata cand se trezeste [sar peste partea cand plange , caci asa se trezeste ea] si ma atinge cu manuta pe fata, gangureste, isi ia singura tzitzi

giova asa papa si Bia, sa mori de ras nu alta. Dimineata se taraie pana la mine, apuca tzitzi cu mana si o baga in gura, sau strange sfracul intre degete pana tasneste laptele

corina nici noi nu avem dintoci. Dr tot imi zice ca sunt pe punctul de a iesi, dar eu nu vad nimica!
Despre punctulete nush ce sa zic ca nu am patit

noce o sa incerc. Astazi a papat bine, singurica si zic ca a papat binisor.

andra da, rabdare, da taaaaare greu mai e
wow, la olita spui, bravo! Si al meu sot tot zice sa ii luam olita, poate maine sau poimaine o facem si pásta

V-am si merci de vorbele bune, ca si astea fac bine!

Inesa, fericita de Bianca-Maria (14 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meleea spune:

Inutsa, sa sti ca din cauza dintisorilor nici Alex nu mi-a mancat o luna, mai nimic solide, laptic doar.....acum si-a revenit ,ca i-au spart dintii (4 ,cam in acelasi timp ) ,rabdare

Clara J , decand te astept cu scaunul asta....zici ca e comod aaa?... merge in orice masina ? ca vreau sa comand si eu unul... poate stii un site care livreaza la noi...da si mie un link

Noce, si noi am mancat azi vinete cu ceapa ca mancam eu si a vrut si el....imi pare bine ca seamana cu mine la mancat legume si ierburi.....am papat si spanac azi , arata cam scarbos pasat asa dar l-a lins

http://picasaweb.google.ro/meleea9

http://picasaweb.google.ro/alexandruzmeurel/56luni#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Moniland mersi pt. detalii, chiar am verificat si eu la edi si e ok. Copro se duce de 3 x, cam la 2 zile, ca sa prinzi stadiile oualor, in caz ca sunt. La marco nu i-a iesit in scaun, doar in analizele de sange si l-am tratat homeopat.
Monitza dam de baut cum nu? numai sa-i vad iesiti.
Theea, Ayda ati venit de la dr?
Inutsa haioasa rau Bia. ma bucur ca s-a autodiversificat ea azi, poate ii place mai mult metoda asta.
Meleea vezi ca sunt o groaza de site-uri care aduc acest scaun si astia
http://www.bebeshopp.ro/produse/products-page/britax/ de unde au tot cumparat fetele.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 smecherasi, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

BLANCA - cea simpaticuta, nu trebuie sa te simti deloc vizata caci nu am raspuns in ideea de a te contrazice sau a te supara. Stiu multe cazuri cind tii se transmit anumite informatii in agentiile de turism ca nu ai voie cu aia, cu ailalta si se dovedeste a fii complet fals.
Ideea e ca ne aflam intr-o lume in continua schimbare si ceea ce nu se putea face acum 1 an se poate face acum etc.
Deci, un pupic dulce si tie si piticutei. :)

MELEEA - mie imi place mult Britax-ul si sunt sigura ca se poate instala in orice masina. Nu cred sa fie restrictii.Noi avem 2 VW-uri si merge. Lui Bryce pare sa ii fii placut, e mult mai mare mare, in sensul de deschis si sta mult mai confortabil in el fata de Chicco-ul pe care l-am avut inainte, care era oricum pentru primele luni de viata.
Sar'mina GIOVA pentru site-ul care vinde Britax-ul si in tara ca pe asta nu o mai stiam.

Pupici dulci,

Clara - mami lui Bryce Mihai - un copchil nazdravan- 18.08.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theea spune:

Am venit si de la doctor exact ca si cum nu am fostS-a uitat la fata in urechi in gat nu are nimic febra nu mai avea ,asa ca ridica bluza sa o asculte la piept si vede cicatricea de la operatie ,nici nu o mai asculta si imi spune ca tre sa ii dau 5 zile de antibiotic Bineinteles ca imi sare tandara si il intreb la ce sa ii dau antibiotic daca nu are nimic a avut un virus si atat.Noroc ca aseara l-am sunat pe cardiologul ei si mi-a spus sa nu ii dau antibiotic decat daca are vreo infectie ceva.Offfffffff tare mai e complicata treaba cu doctorii astia nu stii de care sa mai asculti .I-am zis ca iau antibioticul dar nu il administrez decat daca vad ca iar face febra altfel nu vad rostul zic eu.

Ayda ai venit de la doctor ce face samburelul ,sper ca totul e bine

cezara

Mergi la inceput