Ce gatim azi pentru pitici (14)
Raspunsuri - Pagina 12
dennissa spune:
bubu, ce s-a intamplat cu voi? Nu mai "relatati" nimic?
papica de ieri la noi
dimi la trezire 250 ml lapte
9:00- o banana
12:00- un bol mare cu supa de zarzavaturi cu taietei de casa si un iaurt Nestle cu piersici
15:00- 150 ml laptic si nani
18:00- doua capsune
19:30- un castronel cu mancarica de urzici cu ou fiert
21:00- 100 ml lapte si nani..mai nou nu mai tare bea lapte seara, prfera ceai
dennissa spune:
vad ca nu mai scrie nimeni pe aici....
papa de ieri la noi Denis 1,7 ani aproape
9:00- o jumatate de banana si un iaurt Humana de caise
12:00- ciorba de dovlecei, ardei, zarzavaturi (morcovi, telina, pastarnac) si ficat de pasare
12:30- 120 ml lapte si nani
16:30- salatica dintr-o jumatate de banana (ce i-a ramas de dimi) si doua capsune- taiate cubulete in castronel si le-a mancat cu degetelele pe post de furculita
19:00- mancarica de urzici cu ou fiert si putina painica
20:30- 180 ml laptic si nani
bubu05 spune:
Deni, of...nu prea mai am timp de calculator...am inceput serviciul de 2 saptamani si sunt pe fuga...
Papica de ieri:
Vlad, 5,3 ani si Stef, 2 ani:
- dimineata, Stef bibe cu lapte si Vlad lapte cu cereale
- pe la 11, senvis cu pateu de pui si castravete
- la pranz, ciorba de pui a la grec
- Stef a baut si lapte la nani
- la amiaza, clatite cu dulceata de afine, a lui Stef a fost si cu branza de vaci
- seara, salau la cuptor cu lamaie si piure
- laptic la nani amandoi
Azi:
- laptic la trezire, 250 ml, Stef
- mic dejun, painica cu almette si ceai cu lamaie si miere
- la pranz, ciorba de pui a la grec cu paine
- la amiaza, cate un kinder senvis- nu stiu cum ii zice, din ala cu blat de cacao, Stef a baut si bibele cu lapte pt. ca la pranz a adormit fara el si l-a cerut la trezire, iar Vlad un castronel cu lapte si cereale goldflakes
- seara, ciulama de pui, cu cate o aripioara fiecare si mamaliguta
- laptic la culcare, Vlad o cana cu Zuzu si Stef un bibe cu Milumil 2+
dennissa spune:
Bubu, ma gandeam eu ca asta era "motivul disparitiei" tale de pe aici Te inteleg...doi copii, servici..o sa te obisnuiesti cu "fuga" asta continuua. Te pupam si spor la job si toate
papica de ieri la noi:
dimi 250 ml lapte simplu
9:00- o banana
12:00- un castrone cu cous cous cu tocanita din pulpe de pui si morcovi si apoi si un castronel cu ciorba de dovlecei, telina, ardei, morcovi, pastarnac si ficat de pasare
50 ml laptic la nani..n-a incaput mai mult...
16:00- un iaurtel Humana cu piersici
Am fost apoi la shopping si a primit un crenvuste de pui de la o doamna de la "degustare" si nu a fost chip sa nu-l las sa-l manance...apoi am fost la bunica-sa unde l-a "servit" cu conopida pane la cuptor si a mancat si acolo cateva bucatele si un pic de paine..of of..nu-mi plac "rontaielile" astea, dar ce sa fac...
Si dupa atata "rontait" nu i-am mai dat la cina nimic si la culcare i-am dat lapte dar...surpriza..nu a vrut numai 100 ml si normal ca la 1:00 a cerut papa si bagat 250 ml lapte ...
dennissa spune:
Denis 1,7 luni
dimi la trezire (8:00) 200 ml lapte ca bause si noaptea la 1:00 o sticla de 250 ml
9:00- o felie de paine cu branzica almette cu verdeata si o cana maaare cu ceai de musetel
12:30- un castron plin cu ciorba de zarzavaturi cu ficat de pasare si o bucatica de cioco
16:00- atunci a mancat taica-sau si bineinteles hop top si el cand il vede la masa si a mancat iarasi o felie de paine cu branzica si un crenvust..mai nou ii cere el, asa ca cred ca n-o sa mai cumparam ca nu-mi tare place ideea de a-i da asa ceva
19:30- vreo 250- 270 gr (atata are casrronelul din care papa el si era plin) cu spanac cu orez (facute la steamer)cu sos alb cu o feliuta mica de paine si apoi doua capsune
A adormit fara lapte...nu-l mai vrea seara deloc. Si-a tot micsorat portia pana a ajuns la zero
dennissa spune:
maaaamaaaaa miaaa ce liniste pe aici
se vede ca a venit caldura si toti copiii sunt pe afara...
hai sa mai scriem si noi...tot noi Denis 1,7 luni
9:00- o jumate de portocala si peste o jumate de ora o felie de paine cu branzica Almette cu verdeata si o cana cu ceai
12:30- un castronel cu spanac facut la steamer cu sos alb si un ou fiert si ras apoi peste spanac + un iaurtel ca si desert si o patratica de ciocolata
16:00- un iaurt Nestle cu capsuni si o jumate de portocala (nu poate manca o data numai jumate dintr-o portocala )
19:30- un castron plin cu ciorba foarte groasa de dovlecei, morcovi, pastarnac si piept de pui si multe mirodenii si apoi o jumate de felie de paine cu branza si vreo 5 boebe de mazare din farfuria mea
20:45- 100 ml lapte si nani- laptele de seara si-l scoate, foarte rar mai bea si si atunci f putin ca aseara de exemplu....cred ca o sa renuntam la bibe in cazul asta si trecem la canuta...daca tot nu mai bea lapte numai dimi
bubu05 spune:
Imi pare rau ca nu mai e animat subiectul...
Deni, multumesc pt. urari!
De cateva zile insa experimentam ceva gen enterocolita-varsaturi si toata lumea e la regim, asa ca n-am avut ce sa scriu...am fost internata cu cel mic doua zile, apoi a luat toata lumea din familie :(
Stef e in greva foamei...Vlad manaca asa si asa...
dennissa spune:
bubu, tare rau imi pare pt voi
Si noi am trecut printr-o etapa de ceva enterocolita, dar mai degraba indigestie a fost si cu regim alimentar si tratatament a trecut...mai greu cu mancarea ca nu mai stiam ce sa-i dau sa pape
Pana la urma am tinut-o in supe de zarzavaturi cu carne slaba si orez si a fost bine, dar tot a slabit 300 gr :(
Pupici pt pitici sa le revina pofta de mancare si sa se faca bine
Noi nu mai bem lapte seara, asta e noutatea noastra, nu mai vrea si pace buna, dar incercam sa compensam cu branzeturi si iaurturi peste zi
Papa de ieri (1,7 ani)
la 4:00- 250 ml lapte si dimi la trezire (8:00) inca 150 ml lapte
9:00- o felie de sunca de pui, una de mozarella si putina paine apoi pe la 10:00- o jumatate de mar si 4 capsune
13:00- un castron plin cu spanac facut la steamer cu sos alb si un ou fiert si dat pe razatoare, apoi un iaurtel de fructe si o mana de cereale Nesquic
Apoi am fost in vizite la bunici unde a mancat o felie de paine neagra goala si un mar
Apoi in vizita la verisorul lui unde au mancat impreuna o farfurie maaare de struguri negri
La 19:30- un castron si inca jumate apoi cu supa de pui- cu taietei, carnita si zarzavaturi (telina si morcov) ce au fiert in supa
La 20:30 a mancat cu varul sau piept de pui la cuptor cu rosii (cate o felie de caciula )
La nani- ceai
Deci..ieri toata ziua a mancat
si azi:
dimi la 6:00- 250 ml lapte si apoi somn la loc pana la 9:30
10:00- un iaurt Nestle cu piersici si o mana de cereale (rontaite din castronel ca daca-i pun lapte peste ele, nu le mai vrea)
13:00- un castron mare cu spanac la steamer cu sos alb si ou fier si ras si apoi un Danonino mic- la masa asta a mancat totul singur cu lingurita
16:00- s-a apucat de un mar din care a mancat un sfert apoi a vazut la noi in farfurii si a vrut si el un bol cu salata din: rosie, castravete, ceapa verde si putina sunca de pui
Apoi am iesit afara si a mancat cateva bucati dintr-un colac secuiesc cu nuca
19:45- un bol cu trei polonice jumate cu ciorba de dovlecei, telina, morcovi, praz pastarnac si ficat de pasare (toate rase) si dreasa cu smantana
Pe la 20:30 a mancat doua capsune si la nani vestitul ceai de musetel ca lapte nu mai servim seara
tania2008 spune:
Filip, 1,2 ani:
- dimineata la trezire la 6.20 un biberon cu 250 ml lapte
- 09.00: ou fiert (de prepelita), paine, ceai
- 10.30: ananas
- 12.30 / 13.00: ciorba de vita cu smantana si gulas de pui
- 16.00 / 16.30: o felie de paine cu telemea (bagata la cuptor) si lapte
- 19.30 / 20.00 - mamaliga cu branza si smantana
dennissa spune:
Denis 1,7 ani
la 3:00-200 ml lapte (a dormit f agitat si la 2:30 s-a trezit si pana la 3:00 cand i-am dat laptele nu a adormit) si apoi dimi la trezire (7:30) inca 200 ml lapte
8:30- o para si apoi la 9:30 o felie de paine cu branzica Almette cu verdeata si un crenvuste Fortzoso (zice ca-i pt copii, dar tot crenvuste este....)
13:30- un castron plin cu ciorba de pui a la grec si cateva lingurite de cartofi pireu cu vita (nu prea-i plac cartofii pireu)
si ca desert o jumate de "Kinder felie de lapte"
Apoi am iesit in oras unde a ros un covrig
16:30- trei capsune
19:45- un bol plin cu spanac si brocolli (gatite la steamer) cu sos alb si rasol de vita
La 20:15 a adormit cu ceai si la 21:30 s-a trezit, a baut 150 ml lapte si s-a culcat la loc