Ce gatim azi pentru pitici (14)
Raspunsuri - Pagina 10
dennissa spune:
nushulica- piticul meu mananca spanacul bine dintotdeauna, decand i l-am introdus in alimentatie a fost mancarea lui preferata
Fac spanacul la aburi (ala congelat din magazine..asa bulgarasi il mananca cel mai bine, ii place textura, eu nu-l pot toca asa ca acolo ) timp de 30 min, apoi fac un sos alb: amestec o lingura de faina cu lapte (de vaca) si le pun la foc cam 10 min, apoi adaug un cubulet de unt. Peste acest sos fierbinte pun spanacul si la sfarsit o lingura de ulei de masline (uleiul sa nu fiarba deloc ca-si pierde B-urile) Si la acest spanac cu sos pun ori ou fiert si dat pe razatoare (asta e pe locul I), ori peste, ori carne.. depinde de situatie.
Daca dau la blender totul, nu-i mai place asa mult, daca simte frunzulitele alea de spanac tocate marunt, e un deliciu pt el.
Nikole de 1 aprilie? Superba "berbecutza" ta!
si papica de ieri la Denis 1,6 ani
dimi la trezire (6:00) 250 ml lapte
la 8:30- inca 150 ml lapte ca ne grabeam sa mergem sa-i facem pasaport si nu am avut timp de "stat la masa"
12:00- un castron mare cu supa de pui cu taietei de casa + zarzavaturi si carne ce-a fiert in supa
16:00- un iaurt Nestle cu banane si niste covrigei
19:00- legume cu calcan (la borcanel ca a fost plecat in "delegatie" cu bunicii)
20:30- 200 ml laptic si pana dimi
nushulica spune:
merci denisa
e o exceptie fii=tu al meu n-ar manca asa decat poate fin blenduit...dar nici asa nush daca l-ar vrea...o sa incerc cu spanac din piata ca e plina piata acum
de David si 15+
dennissa spune:
nushulica- cu mare placere
E o exceptie la asta, a fost si un mofturos nevoie maare, acum ce si-a mai dat drumul de la 1 an
Si azi a mancat asa:.
dimi la trezire 250 ml lapte
8:30- un iaurt cu banane
11:30 (era ruupt de somn, nu stiu de ce...si a trebuit sa-i dau papa si sa-l culc)- un castron mare cu supa de pui cu taietei de casa+ zarzavaturi si carne din supa
16:00- brocolli la steamer cu piept de curcan tocat marunt - am fost apoi la joaca si a trebuit sa mergem cu burta plina ca altfel manca tot felul de "porcarii" de prin oras... (mai ale daca vede ceva copii mancand prin parc...) si pe la 18:00 a mancat o feliuta de paine neagra goala ca am ajuns si pe la buni si nu s-a putut rabda
20:30- 250 ml laptic si nani
nushulica spune:
papica lui david (1.6ani)de azi:
8 la trezire 250ml lapte cu cereale
pe la 9 rontaia o banana
10.30 fructe cu branza mar,restul din banana de la 9 zeama de la juma'de portocala branza vreo 4linguri si 2 biscuiti
13 iaurt danonino(nono) ca s-a invatat de la verisoarele lui
si 2sarmale cu mamaliga si smantana
17 piure de carofi cu ou
19 iaurt
seara lapte 250 cu cereale
a mai rontait azi cereale corn flakes ii pun intr-un castronel pe o masuta dimineata si pana seara rontaie de acolo
de David si 15+
bubu05 spune:
Papa de ieri:
Vlad, 5,3 ani:
- dimineata, lapte cu cereale
- la pranz, ciorba de perisoare cu paine, o praji negresa- la gradi
- acasa, chiftelute de orez cu paine cu tarate si seminte de in, un dots
- la amiaza,o pulpita de pui la cuptor si cativa cartofi prajiti cu branza rasa deasupra
- seara, paine cu miere si o cana cu lapte
Stef, 2 ani:
- dimineata la trezire, 240 ml lapte
- un borcanel hipp cu caise amestecat cu o cutiuta de branza de vaci si 2 biscuiti
- la pranz, ciorba de perisoare cu paine si smantana, un dots
- 150 ml lapte la nani
- la amiaza, 2 chiftelute de orez si 2 cartofi prajiti
- seara, somon la gratar, cateva bucatele, apoi paine cu miere
- laptic la nani, 200 ml
Azi:
Vlad:
- dimineata, lapte cu goldflakes si apoi 12 chiftelute de orez
- la pranz, supa de gaina cu o pipotica si 2 galusti mari, paine, apoi un kinder pinguin si cateva capsuni
- la amiaza, 2 felii de pizza facuta de mine
- seara, paine cu unt si miere si cana cu lapte
Stef:
- dimineata, 240 ml lapte
- o banana pasata cu o cutiuta de branza de vaci si 2 biscuiti
- o chifteluta de orez, 3 masline
- la pranz, supica cu carne de gaina si 2 galusti, apoi 2 capsuni
- 150 ml lapte la nani
- la amiaza, cateva guri de pizza, vreo 3 masline si o chifteluta de orez
- seara, cus-cus cu rasol de vitel
- laptic la nani, 200 ml
bubu05 spune:
Azi am baiat de 2 anisori, pupa mama pe el
Papica de azi:
Vlad, 5,3 ani si Stef, 2 ani:
- Stefu- un bibe cu lapte la trezire- 240 ml
- dimineata, un ou fiert, cu mustar dulce si paine, o cana cu cereale cookie si o cana cu ceai de fructe cu lamaie
- la pranz, un snitel de pui la cuptor cu piure, apoi o feliuta de tort/ Stefu si un bibe cu lapte la somn- 180 ml
- pe seara mergem la Mc, petrecerea piticului, o sa pape un happy meal si tort
- laptic la nani
moonchild spune:
Muuuuultiiiiii ani traiaaaaaaaaaaaaascaaaaaaaaaa
Muuuuultiiiiii ani traiaaaaaaaaaaaaascaaaaaaaaaa
Laaaaaaaaaaaaaa muuuuuuuuuultiiiiiiii aaaaaaaaaaaaniiii
Stef sa traiaaaaaaaaascaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Stef sa traiaaaaaaaaascaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Laaaaaaaaaaaaa muuuuuuuuuulti aaaaaaaaaaaaaniiiiiiii!!!
Maia, 1.4 ani:
Dimineata:
2 felii cu unt si gem (de gutui si de capsuni)
Suc de porto-morco-caise (grecesc cica)
Pranz (pe pajiste la Mogosoaia):
Sarmalute de vita in foi de stevie si painica si rosie
Banana
Trezire:
Iaurt bio cu afine
Seara:
Pangasius la gratar cu spanac si placinta cu mere de la mamaie.
dennissa spune:
LA MULTI ANISORI ERIC STEFAN!!!!!!!!!!!!! Cu o zi intarziere!
Sa cresti mare, sanatos si sa se bucure mami cu tati de tine
Multi si
si papa de ieri la noi- Denis 1,6 ani- (a fost la bunici spre bucuria lui ca noi am avut de mers la un botez)
dimi la trezire- 250 ml laptic
8:00- mic dejun cu familia: o feliuta de sunca de pui, un crenvust (l-a vazut si n-a avut mami incotro- o data la 3 luni merge un pic), o feliuta de cascaval si putina painica, apoi soomn 2 ore jumate (se simte aerul de la tara- il termina )
12:30- un bol cu supica de mazare verde cu fulgi de orez si zarzavaturi, apoi, bineinteles pofticiosul sef a vrut si o farfurie cu supa de pui cu taietei de casa apoi o bucatica de praji facuta de buni
15:30- 200 ml laptic si iarasi 1 ora jumate de nani (dupa atata joaca afara)
19:00- i-am lasat un borcanel cu vita si legume (sa n-o pun pe mami la facut papa pt pui ) pe care l-a mancat, dar apoi a vrut de la bunicu ce manca el si a ras si o farfurie de ciulama cu pulpita de pui si painica
21:45- 200 ml laptic si somn
Cygni spune:
imi cer scuze ca intru aici, din curiozitate ce mai mananca cei mici ca fetita mea e tare mofturici, dar imi permit sa spun ceva,
moonchild eu am citit ca pangasius e foarte toxic si este bine sa-l evitam in alimentatie, mai ales a copiilor. sursa e www.whytraveltofrance.com/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-pangas-fish-in-france-or-anywhere-else-for-that-matter/" target="_blank">aici si comentariile sunt interesante.
recunosc ca nu avem de unde sti ca e 100% adevarat, insa prefer sa evit asa ceva si sa-i dau alt peste.
moonchild spune:
Da, m-am uitat si eu Cygni, intr-adevar nu merita riscul.
Poate poti sa ma ajuti si cu o idee atunci: ce peste fara oase proaspat si fara oase sa ii dau? Eu ii cumparam salau tot de la supermarket dar am avut de 2 ori surpriza sa se imputa la mai putin de 24h dupa ce il cumparam (desi pe el scria ca are termen de garantie inca o saptamana)..