am si eu 2 intrebari

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

buna.da intradevar a luat multe medicamente dar toate la sfaturile medicilor.cred si eu ca poate nu trebuia sa ia de fiecare data antibiotic dar nici asa fara sa fac nimic nu puteam sa stau,prea multe medicamente nu sunt bune deloc ,am incercat sa-l las sa-si formeze si singur imunitatea dar imi este frica si de racelile netratate;la gradinita nu merge inca deci nu vreu sa ma gandesc cand o sa inceapa sa mearga...
doream sa-mi raspunda si dl/d-na doctor,cred ca nu am scris unde trebuie nu?

Roxanaz este medic. Ia de citeste din nou raspunsul ei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Oana, mie mi-a fost greu sa citesc toata lista de medicamente, dar copilasului tau sa le ia....
Nu-i mai da nimic. Lasa organismul sa se regleze si sa isi formeze singur imunitatea. Nu sari cu medicamente la primul semn de raceala. Organismul trebuie sa lupte putin ca sa se caleasca.
Gradinita nu e un balaur. Toti copiii intra in colectivitate mai devreme sau mai tarziu si dau piept cu virusii. Dar asa se calesc.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

multumesc mamici pt sfaturi, cat priveste alimentatia incerc sa-i dau ce este mai bun si sanatos cat despre medicatie ,ceea ce-mi recomandau doctorii aia ii dadeam si am consultat destul de multi .oricum tot raul spre bine,este o perioada de cand nu mai raceste multimesc Lui D.,m-am saturat sa dau bani pe doctori si medicamente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanabogdan spune:

DRAGA OANAP85 ,VREAU SA ITI SPUN CA SI EU AM TRECUT CU BAIETELUL MEU EXACT PRIN ASA CEVA.ups scuze ca am scris cu majuscule.si el are aceeasi varsta cu a fiului tau ,am luat si noi antibiotice la greu,o saptamana mergeam la gradi una jumate 2 chiar,stateam acasa.acuma de ceva vreme cam o luna nu l-am mai dus.motivul.ultima data a facut o bronhpneumonie si am mers la Cluj cu el(noi avem si astm sub observatie)si ne-a dat tratament si sa evitam sa ia contact cu cei bolnaviori.La gradi sunt destui in aceasta situatie asa ca am decis sa il tin inca putin acasa.luna trecuta am luat 10 zile de bronho-vaxom,si il aspiram mereu cu batista sugarului si zilnic ser fiziologic.acum suntem ok dar vedem de luni cand cred ca va merge iar la gradi.
problema noastra a fost cu constipatia,de fapt el facea tare-tare bobite cu mucus si in ultima perioada cu sange.Am ajuns iar la cluj unde am fost la domnisoara conferentiar SERBAN DANIELA(tot respectul,jos palaria in fata ei).de aici ni sa spus ca are polip rectal,acolo s-a facut colonoscopie si de fapt matei nu avea asa ceva ,are hemoroizi externi si de aceea sangera,era sa fie operat fara rost,de fapt avea rost pt buzunarul dr,ce conta trauma copilului.mi s-a dar 10 zile enterolactis(sticlute)si 16 ml de duphalac,iar daca vad ca scaunele sunt prea moi se scade in fiecare zi cate un ml pana cand se ajunge la doza acre este buna pt copil.noi am scazut-o dar ne constpam si de durere nu mai vroia sa faca,apoi am crescut iar doza la 16 lm si am mers asa cam o luna,poate si mai bine.acum am intrerupt-o de 2 zile si este deocamdata ok.vom vedea.
vroiam sa zic ca nu ajuta intotdeauna alimentatia,eu vorbesc la concret,matei mananca zilnic iaurt activia natur(nu mananca cu fructe cam de mult)fructe mananca,ciorbe bineinteles,paine alba nu pt ca afce acasa negra si cu seminte de in in ea,asa ca sa stiti ca si eu am tot fost indrumata sa fac aia ba aialalta,ba suc de prune uscate,degeaba DEGEABA fara rezultat,pe noi ne -a ajutat duphalac-ul.daca nu vrei sa ii dai asta poti sa ii dai cate o lingurita de ulei de parafina,sau ulei de masline,dimineata pe stomacul gol,poate ajuta .
scuze ca m-am intins cu vb dar si noi am patit atat de multe ca pot scrie un roman deja la 3 ani de viata.
scuze daca v-am plictisit
sanatate la toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANISO spune:

Incearca sa-i dai kiwi mai copt ,e "medicamentul " perfect pt. constipatie, multa apa, fulgi de ovaz cu miere . Si copii mei racesc, ca toti de altfel, dar nu le dau nimic.La temperatura un supozitor de paracetamol, si ma doare sufletul, dar nu le-as da medicamente solutii...cine stie ce pun astia in ele,ca sa imbolnaveasca alte organe sa iei alte medicamente...deci mai multi bani pt. ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapreda spune:

Aveti idee daca semintele de kiwi provoaca alergii unui copil de 1 an? Asa am inteles...si eu ii dau fetitei mele ,dar ii curat semintele si e cam dificil...De la ce varsta le-ati dat copiilor dumneavoastra? Scuze...ca sunt pe langa subiect

Mergi la inceput

Draga Ramona personal nu am tinut nicodata cont de ce provoaca alergi,cum ar fi mierea si prod.din ea , pestele... adica ne ferim de ce e natural, dar de medicamentele... astea sigur ori fac alergi, ori fac ele ceva...Oricum am o verisoara care e medic neurolog la Cluj,care e genul meu de doctor adica "mai usor cu medicamentele",eu o consult de cate ori am o problema pediatrica pentru ca e foarte documentata,am si o prietena care e medic pediatru ,dar e genul celalalt.In fine am intrebat-o pt. tine in legatura cu kiwi ,si a zis ca din cate stie nu e un fruc alergenic,dar poti intreba un dr. alergolog daca exista antecedente in familie,zic eu.Bine ca depinde .....cu doctori ,astia.Din experienta iti pot spune ca le am pus celor mici kiwi la blendar si parca iti lasa in gat ceva ...

Mergi la inceput

Cred ca cel mai bine e sa dai fructul de kiwi feli ,oricum nu suc sau piureu.S-ar putea ca semintele zdrobite sa aiba potential alergenic, altfel nu-mi explic senzatia de praf din gat cand faci suc sau piureu.Cred ca stomacul nu le digera ,semintele ,zic si eu ,trec asa catre exterior,dar cred ca au si ele un rol in perisaltism.Deci nu fac rau.Are foarte multa vit.C, reface ficatul si multe altele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapreda spune:

Multumesc mult Aniso !!! Fetita mea are si limbuta geografica si din cauza asta,cica, ar avea o predispozitie catre alergii. Pana acum n-am avut nicio problema.Multumesc inca o data!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Eu stiu ca pentru constipatie poti sa-i dai dimineata pe stomacul gol lapte indulcit cu miere. La mine si la baietelul meu a functionat de fiecare data. El oricum bea dimineata o cana de lapte si daca vad ca e constipat (adica a facut un scaun mai tare cu o zi inainte sau nu a facut deloc) ii pun miere in lapte.

Mergi la inceput