GRADINITE PARTICULARE IN PLOIESTI
Raspunsuri - Pagina 3
SHELLY93 spune:
Mai am o intrebare pentru mamicile ce urmeaza sa inceapa scoala cu ai lor copii.
Copii vostri, cat de atenti stau la ore? ( la lectiile de la gradi)
La ce varsta ii dati la scoala? 7 sau 8?
Cum se descurca cu situatia aceea in care trebuie sa fie linistiti in scaun, banca si sa fie atenti la doamna educatoare (pentru moment)?
J G spune:
Oana_S, te rog spune-mi unde este gradinita Ariel?
Si daca ai informatii despre Ducky Duck, acum, dupa plecarea educatoarelor?
Desigur si pe mine ma intereseaza o educatoare buna...
Inca ceva, a intrebat cineva mai devreme despre varsta de dat la scoala, 7 sau 8? Nu mai merg copii la scoala la 6 ani, intreb serios pentru ca noi asa vrem sa o dam, la 6 ani jumate. S-a schimbat ceva in legatura cu varsta de mers la scoala?
J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden
vyktoria spune:
Varsta de inscriere in clasa intai este incontinuare de minim 6 ani,varsta pe care copilul trebuie sa o inplineasca pana la sfarsitul anului in curs.Deoarece multi parinti tind sa-si dea copiii la scoala dupa varsta de 7 ani,este bine sa te gandesti daca al tau va face fata cu succes.Educatoarea poate sa-ti faca o evaluare corecta si sa-ti spuna daca din punct de vedere al pregatirii prescolare este gata de la 6 ani.Mamica ce isi cunoaste cel mai bine puiul va sti daca el va face fata emotional,fizic(ghiozdanul cantareste cam 4-5 kg),daca oboseste usor, daca se plictiseste repede...Nu e important doar sa stie sa citesca si socoteli pana la 10.E important sa stie ca are un altfel de activitate, mai solicitanta, mai responsabila...
maria3 spune:
Buna tuturor mamicilor!
observ ca sunteti foarte informate cu privire la numite aspecte legate de o gradinita, dar este singura gradinita din judet?
Eu personal vreau sa va spun ca sunt foarte incatata de gradinita Gargarita si va sfatuiesc sa o vizitati.
Personal am vizitat si aceasta "faimoasa' gradinita din curiozitate dar a fost ceva ce nu mi-a placut si sper sa nu dau nastere altor discutii pe aceasta tema.
Va spun din start tot ceea ce am vizitat, raportat la gradinite din ploiesti.
Casuta cu Povesti - foarte aglomerata, aer inchis , atmosfera placuta
Ariel - ok , dar cam scump si conditiile nu sunt chiar stralucite
Happy angels - o recomand celor cu bani mai multi.ps. am vazut si un cd cu serbarea lor de la teatrul toma caragiu si este uimitor de bine realizata
Angels - nu o recomand din mai multe motive:
1. la intrare mi-au dat niste cipicei din plastic ca sa nu aduc microbi in gradinita, dar ii purtam doar eu si nu cred ca ceilalti nu ieseau din incapere.
2. pisicuta cu zgarda la gat nu purta acei cipicei desi se plimba afara - inauntru
3. mirosea foarte tare a mancare din cauza bucatariei de la parter
4 la intrare , in timp ce asteptam pe cineva sa vina sa discute si cu mine am vazut 2 elevi de after s ce se injurau. unul avea fata rosie vizibil lovita de celalalt.
in concluzie va spun sincer ca o gradinita perfecta creata special pentru fiecare dintre noi, nu exista.
eu am ales gargarita pentru ca am vazut ca acolo au grija foarte multa de cei mici, par mai umani si mai normali.
camerele sunt aerisite, nu exista ingramadeala si nici pisici (nu am nimic cu bietele animale, dar nu le gasesc locul intr-o gradinita), nu am vazut copii injurandu-se (el putin pana acum) si o recomand spre vizitare.
in privinta certurilor voastre.... eu nu inteleg nimic!
SUNTETI 2 TABERE?
pro si contra gradinita x?
eu personal nu stiu de aceste lucruri de la tv , stiu de la voi.nu inteleg pana la urma, ce a declansat acest scandal ce ne tine la distanta de alte informatii utile despre alte gradinite?
vorbiti de procese, aveti cartonase colorate, pentru ce ?
un procuror criminalist cerceteaza cazul si ofera informatii
cuprivire la faputl ca o mamica a plecat din 3 gradinite cu scandal?
Acum imi spun si eu parerea, ca tot sunt la srvici singura cuc la 2 dimineata, dar ... chiar am o musca asa pe caciula.... eu am plecat din 5 gradinite. 2 de stat pentru ca nu mi-au placut anumite lucruri.
Am facut asta pentru ca doresc tot ceea ce este mai bun pentru copilul meu si nu cred ca este ok sa fiu condamnata pentru asta. Din ultima gradinita privata mi-am retras copilul pentru ca Doamna educatoare mai avea putin sa imi scoata ochii pentru ca ajungeam mai tarziu la gradinita cu cel mic. Aum si eu am spus tuturor cunoscutilor sa nu se duca acolo asa cum mi-am dat si acum cu parerea fata de cele de actualitate si nu cred ca trebuie sa fiu injurata pentru asta.
In concluzie,... care este motivul pentru care va jigniti?
Aa stati asa ca am reusit sa mai citesc ceva din telenovela voastra.
Aha! Deci, doamna Medeea are ceva cu doamna care a aparut la tv si a vorbit despre gradinita .
Da , asa este , daca doamna respectiva , a mers la tv si a spus lucruri urate despre gradinita , fara probe,trebuie sa raspunda in instanta. Sesizarile sunt dreptul nostru al fiecaruia. Si eu am facut sesizare la OPC cand am cumparat niste pantofi care dupa o zi au fost distrusi, rupti din cauza materialului prost si al modului de executie , si nu consider ca trebuia sa raspund in instanta pentru sesizarea mea.
va mai certati mult?
Pentru ce va certati?
Draga olguta, si tu.... sper sa nu ma corectezi si pe mine sau daca o faci sa ma ierti pentru ca este ora 2 dimineata si sunt la servici si scriu pe forum .............
Serios, doamnelor fiti mai tolerante, mai intelegatoare, sau va propun sa va spuneti nr. de tel. si sa va certati voi intre voi.
Vreti?
Amenintari cu procese!
Acum sper sa nu reusesc sa va supar pe toate, dar serios MEDEEA chiar lucrezi in domeniul justitiei?
Eu nu lucrez acolo, dar stiu foarte bine ca aceasta lege despre care amintesti tu acolo a fost scoasa din codul penal, introdusa in codul penal, scoasa din condul penal..... etc. si cred ca sti ca se da NUP
in general. Eu am fost injurata de un sofer mai irascibil in plina strada cu martori si tot nu am rezolvat nimic.
acum sper ca am reusit sa supar toate certaretele de pe acest forum , ca o sa raman eu cu alte doamne sa ne spunem parerile despre gradinite fara sa ne jignim (asa sper). Ce ziceti? Oricum pana la urma ati reusit sa ma tineti in fata calculatorului cu "certurile" voastre.
Mai Medeea tu esti cea mai indignata de aici, dar dupa ce am citit (ca sa ma lamuresc si eu cum stau lucrurile) imi dau seama ca tie iti place sa fi asa mai indignata. Pai am vazut ca tu nici nu stiai sigur despre cine este vorba dar ai scris un nume si vad ca nici acum nu esti prea lamurita dar vrei sa mai aduci un nume in prim plan, dupa ce te lamuresti. De ce crezi ca ne intereseaza pe noi numele ala? Pe bune!
Este ciudat pentru mine, acum , dupa ce am reusit sa citesc toate mesajele.
Cum se face ca tu esti sigura ca nu au fost copii batuti acolo si ca tu cunosti toata povestea asta siropoasa (asa de bine ca dai si sfaturi de procese), dar nu cunosti cine si ce a facut.Eu consider ca trebuie sa te interesezi foarte bine inainte sa spui lucruri. Bine ca domana Istrate este mai intelegatoare.
Oriucm eu , va rog sa incetati cu telenovela asta si sa ne lasati si pe noi sa primim informatii si sa oferim informatii si despre alte gradinite.
Sa va mute pe voi cu subiectul asta in alta parte.
Asta este unica solutie
oana_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani oana, mai multe detalii te rog, unde este aceasta gradi, cat costa, asigura transportul, mancarea e pregatita acolo sau adusa de firma de catering, cati copii sunt in grupa, se mai pot face inscrieri, cum stau cu curatenia, au personal suficient sa se poata ocupa de toti copiii ? Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
Este pe str. Covurlui, cumva in spatele Bisericii Sf. Anton.
Costa in jur de 700 ROn fara transport, exista insa eu o duc si o aduc personal.
Se pot face inscrieri, gradinita s-a deschis de o luna.
Copiii sunt cu totii vreo 15, dintre care 5 in grupa mare (unde e fie-mea).
Mancarea e catering (asta nu ma incanta extraordinar de mult).
Daca vrei, iti dau un nr. de tel pe PM.
Oricum eu sunt subiectiva pentru ca Mara mea are o relatie excelenta cu personalul de acolo, lunga de vreo 3 ani si dupa cum am spus asta a fost si motivul pentru care am mutat-o de la Ducky.
Oana si Mara 11.08.2004
Noi
oana_s spune:
citat din mesajul lui J G Oana_S, te rog spune-mi unde este gradinita Ariel? Si daca ai informatii despre Ducky Duck, acum, dupa plecarea educatoarelor? Desigur si pe mine ma intereseaza o educatoare buna... Inca ceva, a intrebat cineva mai devreme despre varsta de dat la scoala, 7 sau 8? Nu mai merg copii la scoala la 6 ani, intreb serios pentru ca noi asa vrem sa o dam, la 6 ani jumate. S-a schimbat ceva in legatura cu varsta de mers la scoala? J si Carla (05.02.2006) in the rear garden |
Nu stiu ce s-a mai intamplat la Ducky dupa ce noi am plecat, pot sa-ti spun insa ca educatoarea Marei este de formatie invatatoare si asta e un lucru bun, mai ales ca din toamna incepe pregatitoarea.
Eu o sa o las acolo si la after school.
O duc la scoala la 7 ani (implineste in august anul viitor).
Edit: cum s-a mai spus, gradinita perfecta nu exista, de ex a mea nu s-a obisnuit sub nicio forma la o gradi de stat unde restul lumii era extrem de multumita, am mutat-o dupa 3 luni inapoi la parti.
Unii apreciaza locatia, altii educatoarele, personalul, mancarea si tot asa.
Personal nu sunt extrem de pretentioasa, daca e copilul fericit si invata ce-i trebuie pentru scoala, restul e mai putin important.
Oana si Mara 11.08.2004
Noi
J G spune:
Multumesc Oana!
O sa merg sa o vizitez.
Pe mine ma intereseaza in primul rand ca educatoarele sa fie oameni de bun simt. Sa nu fie gresive sub nici o forma, sa cunoasca psihologie, sa o lase in ritmul ei atat cat e posibil. Sa am o comunicare buna cu ele.
Vyktoria, Carla va face 6 ani in februarie, deci in septembrie va avea 6 ani jumatate iar anul urmator 7 ani jumatate varsta care mi se pare tarzie pentru inceput scoala. Sper sa fim pregatite pana atunci. In ce priveste ghiozdanul mi se pare enorm de greu 4-5kg! Pe de alta parte nu stiu in ce masura va merge singura la scoala la ce trafic/caini/alte pericole exista acum.
J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden
J G spune:
Inca ceva Oana, ce criterii sunt pentru inscrierea in grupa mijlocie/mare? Noi nu am fost la gradinita pana acum si as vrea sa stiu unde se incadreaza. Citeste pe litere, cunoaste cifrele, deseneaza si modeleaza foarte bine... mananca, se imbraca, merge la wc singura etc.
J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden
oana_s spune:
citat din mesajul lui J G Inca ceva Oana, ce criterii sunt pentru inscrierea in grupa mijlocie/mare? Noi nu am fost la gradinita pana acum si as vrea sa stiu unde se incadreaza. Citeste pe litere, cunoaste cifrele, deseneaza si modeleaza foarte bine... mananca, se imbraca, merge la wc singura etc. J si Carla (05.02.2006) in the rear garden |
Pai cred ca astea sunt criterii pentru grupa mare + varsta ma gandesc.
Chiar nu stiu, a mea e de la 3 ani la gradi si a parcurs treptat grupele...
Oana si Mara 11.08.2004
Noi
medeea76nou spune:
Eu am inscris copilul la gradinita Angels din Paulesti acum mai bine de un an. Suntem foarte multumiti, patronii isi dau toata silinta pentru a mentine standardele gradinitei, personalul e ok, exista cantina proprie, camere spatioase, jucarii si mobilier de calitate. In ciuda incercarilor de a se denigra imaginea acestei gradinite, noi ne pastram multumirea si o recomandam din suflet.