Doar un om sarac poate fi atat de generos

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Citat:
citat din mesajul lui mathilda

va rog nu ma criticati dar mi-e mi se pare scarbos. asta e senzatia pe care o am cand vad fotografie. e chestie de igiena nu de saracie sau bogatie. putea f bine sa-i dea cu biberonul.

Nu te criticam dar mai bine nu scriai nimic.

Poza aia face mai mult decat o mie de cuvinte. Uitandu-ma la ea eu imi dau seama ca omenirea mai are o scapare....iar acea scapare e in mainile acestor oameni simpli, buni si generosi

mie imi dau lacrimile cand ma uit la poza aia......m-am intors la ea de cateva ori in ultimele zile.....cum poate sa i se para cuiva scarbos nu-mi dau seama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariadnabr

Mathilda poza inspira bunatate, puritate si simplitate. Nu insa asa cum simplitatea e conceputa in zilele noastre. Pacat ca am uitat cat e de frumos sa poti oferi unei fiinte cuvantatoare sau necuvantatoare o parte din sufletul nostru. De fapt lumea in genere e unde e, tocmai pentru ca am uitat sa fim...simpli.

Scarbos nu e. Asta e ultimul lucru pe care il exprima poza respectiva.

Madalina , mami de 2 spiriduse

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Children are like sponges, they soak up all the love you give but with just one squeeze you get it all back :-)

Parte din suflet dai cand iubesti si ingrijesti animalul. Sant sigura ca si in cazul femeii din poza este vorba de mila si iubire dar totusi e cam aiurea sa alapteze la san un animal....oricare ar fi...

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Dar invers e ok? Daca ti-ar muri copilul de foame, l-ai atarna de ugerul unei capre? Sau i-ai cere frumos un biberon sterilizat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Parte din suflet dai cand iubesti si ingrijesti animalul. Sant sigura ca si in cazul femeii din poza este vorba de mila si iubire dar totusi e cam aiurea sa alapteze la san un animal....oricare ar fi...

Ai gasit un cuvant foarte potrivit: e aiurea, intradevar. Asta e prima impresie, pe socul asta se bazeaza impactul pozei. Si imediat dupa senzatia de aiurea, cand punem mental lucrurile in contextul lor (conditiile in care pare sa traiasca femeia cu toate implicatiile lor) apare senzatia aia de frumusete a gestului.
Pentru ca aiurea este in contextul in care traim noi, dar daca ne tranferam mental in acel context...atunci acolo se deosebeste generozitatea si puritatea simple de tot, primare, poate inconstiente, de restul posibilelor reactii , desigur sofisticate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Cred ca i-ar cere un biberon. Caprele au intotdeauna biberoane la ele.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Si apropo de igiena, trebuie privita problema si in contextul ei religios. Daca femeia e hindu, atunci puiul de maimuta e un fel de god. Si cum nu am vazut prea multa lume plangandu-se de lipsa de igiena a folosirii acelaiasi lingurite la impartasania ortodoxa cand bebelusilor li se da sa bea vin, cred ca reusim sa nu strambam din nas nici la actele mai mult sau mai putin igienice ale unor persoane de alta credinta, crestini verzi cum suntem.
Personal nu as atinge dimensiunea asta a gestului, e o speculatie (nu stim daca e hindu dar e extrem de probabil), am spus-o doar ca sa intelegem mai bine, prin comparatia cu propriile noastre obiceiuri, ca anumite contraargumente sunt slabe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

Citat:
citat din mesajul lui karula

Dar invers e ok? Daca ti-ar muri copilul de foame, l-ai atarna de ugerul unei capre? Sau i-ai cere frumos un biberon sterilizat?

karula, genial raspunsul tau

Mergi la inceput