Primul an de scoala:2009-2010 (7)
Raspunsuri - Pagina 8
Nicoleta spune:
Adina, eu cred ca depinde foarte mult de tipul alergiei, daca o are. Stefan are alergie permanenta. La praf (acarieni). El se trezea cu nasul infundat (o nara mai tare decat cealalta), uneori stranuta, alteori nu (de 6 luni face un tratament de desensibilizare si este mult mai ok!). Endoscopia nazala a fost ok, era un aparat pentru copii, i-au pus inainte niste picaturi sa-i amorteasca zona; Stefan intr-adevar a fost speriat, dar nu a durat mult si dupa ce a intrat cu endoscopul s.a relaxat. Cam asa, pe scurt... Numai ca eu am fost putin dezamagita: orelistul cu pricina, dintre cei mai buni din Buc, ne-a dat un tratament cu picaturi in urma caruia zicea el va fi mai bine si ne-a spus ca, daca dupa cele 10 zile de "mare" ar fi fost tot asa, sa revenim pentru operatie. Nimic despre o posibila alergie, nimic despre alte analize de facut (am intrebat eu dupa, la telefon, a zis ca este posibil, dar ca picaturile ar trebui sa rezolve... da de unde!)! Fireste ca o vreme, dupa mare a fost mai bine, insa a reaparut problema, a trebuit sa merg din medic in medic si sa aflu pana la urma cauza... insa in Ro medicii, dupa cum ziceam, nu recomanda un alt control... Unde mai pui ca operatia de polipi nu i-ar fi rezolvat DELOC problema...
-----------------------------------------------------------
Sa aveti (mai repede, daca se poate!!) o primavara minunata!
sorana spune:
Nikki sanatate. La copii e usoara boala insa daca voi n-ati avut poate va vaccinati.
Fi-mea a facut varicela anul trecut si singura neplacere a fost ca a stat in casa 2 saptamani. Din pacate a luat-o si sotul meu si la el a fost mult mai rau (febra 40,9, bube peste tot, etc).
Cu scoala suntem ok. La romana recapituleaza literele pana la "g". La mate recapituleaza numere 0 - 100. Vor merge la teatru saptamana viitoare si in excursie in mai.
Sorana si Monica (7 ani)
crissandrada spune:
Buna, am si eu o intrebare referitor la concursurile ce urmeaza Smart si Cangur. Stiu copii sa completeze grila de raspuns? Am fost la sedinta ieri si d-na ne-a spus ca doar grila o iau la corectat iar revista pe care raspund ramane la copii. Am s-o listez si eu sa vad cum se descurca desi mi se pare cam cmplicat pentru varsta lor.
Bazar general DC
Criss
de
Alessia si
Andrada"Humor is mankind's greatest blessing" - Mark Twain (Umorul este cea mai mare binecuvantare a omenirii)
nikkibaciu spune:
Nicoleta, adinag si sorana, va multumesc mult pentru urari!
crissandrada Semestrul trecut, din cate stiu eu, la Smart grilele au fost completate de catre cadrele care i-au asistat, completand raspunsurile date de copii pe reviste. Mult succes!
sorana spune:
Noi anul asta nu mergem la concursuri. Cica dintr-a II-a. In cls I sarim peste.
Cat despre grile as zice ca ar trebui facute exercitii cu copiii pentru a sti sa completeze. De invatat invata repede.
Sorana si Monica (7 ani)
happiness spune:
Nici noua nu ni s-a spus nimic de vreun concurs,dar e ok,nu tinem neaparat.La romana au trecut de evaluare,urmeaza grupul ge/Ge,la mate numerele 0-100,deocamdata ordonare,numarare...Au un proiect foarte interesant pe un site unde posteaza diverse poze,fise facute,mici texte pe o anumita tema,si e tare incantata ca a facut prima compunere din viata ei,despre primavara.E un mod extrem de interesant de a petrece timpul,lucreaza pentru a face impreuna acest proiect al clasei,scriu singurei ,citesc ce au scris colegii,a doua zi la scoala isi povestesc din experienta scrisului...Mie parca nu imi vine sa cred cate pot face la 7-8 ani,sunt extrem de inventivi si draguti toti.
Fetita mea merge din ce in ce mai bine la romana,face propozitii frumoase,corecte,reuseste sa le si lege daca ii dau sa scrie despre pisicute,de exemplu.Greseli la scris tot mai rar,in schimb acum are un dinte pe mate,ma solicita la diverse probleme din culegere care sunt mai grele si acum spune ca ii place mai tare romana decat matematica.Deci pasiunea oscileaza...
Sanatate multa,Nikki!
Tisina spune:
Si eu ma minunez ce pot face astia mici inca din clasa I. Noi, acum, la matematica, facem exercitii cu necunoscute si paranteze, de genul:
a-(14+12)=21 sau
(28-16)+a=54 
Cred ca nu mai avem mult pana la integrale.
Interesant este ca cei mici au inteles foarte bine cum se fac astea, iar greselile pe care le mai fac sunt... copilaresti, gen 9-4=6, adica pur de neatentie.
Ce bine ca vine weekend-ul (eu sunt mai obosita ca astia mici)!
happiness spune:
Ecuatiile astea sunt simple pe langa problemele pe care trebuie ei sa le citeasca, sa aleaga corect operatiile si abia apoi sa le rezolve.Cele in care trebuie sa afle suma,diferenta,predecesorul sau succesorul,suma vecinilor...Probleme cu 3 operatii."La suma vecinilor lui 12 adauga-l pe predecesorul lui 3."si altele care mai de care mai dragute.Poate daca le-ar citi enuntul invatatoarea ar fi mai simplu,dar asa,face intai efortul de a intelege ce scrie,apoi sa scrie operatiile,apoi sa le si rezolve.Am vazut ca spre final oboseste,are de ex doua exercitii normale cu adunari/scaderi si apoi urmeaza 13 astfel de probleme.La un moment dat se vede ca a pierdut firul,probabil de la oboseala,ca acasa daca ii dau asa ceva,fara sa o grabesc,merge mult mai bine.Si la ecuatii cand le dadea,aveau 12 pe foaie.Mie mi se pare foarte mult pentru 45' si pentru varsta lor,dar...ne-am obisnuit.Macar nu ii descureajeaza daca gresesc,ultima data le-a scris "bravo,continua tot asa,ce mult ai lucrat si ce frumos",si era fiica-mea foarte incantata de mesajul doamnei.Cred ca la clasa a II a o sa fie mult mai usor,cel putin asa spuen toata lumea intalnita de mine ,ca acum e mai simplu decat in anul precedent
La mate tot 0-100,la romana nu au trecut inca la ge,au avut cateva ore de recapitulare/evaluare,fise...A luat FB la citit,in schimb la fise a facut 1-2 greseli,la diminutivele unor cuvinte si chiar la plural,a scris i in loc de e la unele,si normal ca a primit minusurile de rigoare.La mate la fel,perfecte 5 exercitii ,la al saselea nu a mai citit cerinta ca lumea si a colorat tot,trebuia cel mai mare si cel mai mic.FB cu un minus foarte foarte mic.
Si noi asteptam vacanta,e obosita si are nevoie de odihna.Oare le da teme?
Iasmin08 spune:
Buna tuturor
.
Am si eu o intrebare.
Zilele trecute mi-a venit feciorul de la scoala ca i-a zis doamna sa rezolve toate problemele din culegere de la pagina 98. (culegerea e de Gh. Adalbert Schneider si e numai ptr cls. I). Mie mi s-a parut exagerat (al meu face afterschool cu doamna), si am zis ca nu am inteles eu bine. Si baiatul mai ca tipa la mine "Daca nu, doamna a zis ca ne pune insuficient sau suficient la purtare". Probabil i-a amenintat ca sa ii faca sa o asculte, dar....
Intrebarea mea este: au primit copii vostri teme de facut acasa din culegerea de matematica? (Adica teme, nu lucrat suplimentar.)
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
dinubebe spune:
Salutari, tuturor, si de la noi.
Referitor la teme date din culegere, la noi inca nu au toti copiii Mate2000, altfel doamna spunea ca le-ar da de acolo macar o data pe saptamana. Deocamdata, le da ea fise acasa, dar sunt tot pe acelasi sistem ca si cele din Mate 2000 (tot asa cu succesor, predecesor, siruri, etc.) Eu nu stiu culegerea de care vorbesti, dar la Mate2000 sunt pe o pagina cam 6 probleme, cam cat fac si pe fise.
Pe de alta parte, am fost foarte incantata sa descopar ca la una din orele de la Abecedar, plecand de la lectia propriu-zisa au vorbit despre familie. Si doamna le-a scris pe verticala cuvantul FAMILIE, iar in dreptul fiecarei litere a pus cate un cuvant care incepea cu litera respectiva si care ar fi legat de familie (ex. Fericire, Armonie, Intimitate, Libertate, si nu mai retin restul).
Mie, una, mi-a placut foarte mult cum au inceput sa abordeze lucrurile, faptul ca plecand de la anumite litere/grupuri de litere ajung la discutii mult mai profunde, cvum a fost cea despre familie. mai mult, chiar, la un test pe care l-au avut putin timp dupa aceea, au avut de scris o propozitie despre familie. Fara cuvinte date, fara nici un alt indiciu. Iar fetita mea a scris: "Mie imi place familia mea, pentruca eczista fericire." (am redat intocmai textul ei, ca sa vedeti si greselile, desi eu m-am inmuiat toata cand am citit).
In rest, suntem tare bucurosi de aceasta primavara, ne-am imprietenit cu cativa colegi de clasa cu care ne intalnim zilnic la locul de joaca si zburdam zilnic.
Va doresc un week-end plin de flori.
Loredana
http://loredanadinu.wordpress.com/2010/02/15/lasa-ti-semnatura-pe-o-fapta-buna/