Primul an de scoala:2009-2010 (7)
Raspunsuri - Pagina 6
Sabina spune:
da tu crezi ca Sofia citeste mereu cursiv cu voce tare ? Nici vorba. insa progreseaza si ii place sa citeasca in gand, cu voce tare nu se omoara.
Vine si ma intreaba apoi cuvinte pe care nu le intelege, nu lasa lucruri nerzolvate, ceea ce e adevaratul castig.
Eu nu sunt prea bine sanatoasa, dar trebuie sa lupt, si asta fac.
Acum copiii sunt amandoi raciti copp[ti, sofia a chiulit azi si va chiuli si maine.
Tip: am gasit la Kilipirim la Dalles niste carticele cu calcule si scriere, i-am luat de clasa a doua, ca alea de 1 erau mega usoare pt ea.
La editura Gama, 3 lei carticica.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
sorana spune:
Saptamana asta m-am uitat doar "dn avion" ce a mai facut pela scoala. Acum ma gandesc doar la petrecerea de sambata (casatorie adica) si pana acum ma gandeam la cumparaturi. Pe fi-mea am invoit-o maine de la 10 si luni toata ziua. Si se mai duce si unghiile rosii maine
. Deh, asta e daca nu se mai oficiaza casatorii sambata ......
Sorana si Monica (7 ani)
sorana spune:
Am uitat sa zic singurul lucru de care m-am ocupat un pic - limba engleza. Face acasa cu o domnisoara. A facut doar vreo 4-5 lectii pana acum si mi se pare ok cat a progresat.
Sorana si Monica (7 ani)
Anka74 spune:
Pai nu a avut semnele necesare... Cat poate fi "a" daca este mai mare sau egal cu 12 si mai mic decat 20? Raspunsul ti l-a dat ea mai sus ("a" poate fi unul dintre numerele de la 12 la 19).
ma speriasem!
happiness spune:
Sabina,multa sanatate si sa te refaci cat mai repede!
Sorana,petrecere frumoasa la nunta!
happiness spune:
Am trecut la numerele naturale 0-100.Mai facusera ei exercitii pana la 100,dar abia azi au acest titlu in caiet,au scris toate numerele intre 0-100 si au compus numerele dorite de ei.La romana au trecut la G,au avut si fisa,au si citit,au si scris.Fiica-mea vad ca are curaj mare la ore,a ridicat mana si a citit lectia noua la romana,doar ea si inca o fetita,a luat si FB,in plus,era foarte incantata ca au fost cu doamna in parc si s-au jucat.La noi e primavara ,o primavara superba,pe care tare mult am mai asteptat-o.Voi ce mai faceti?
Tisina spune:
Si noi ne bucuram de primavara. Azi am stat mai mult afara la joaca. Noroc ca tema la mate si-a facut-o de vineri, asa ca azi am avut doar la abecedar. Cand l-am luat de la scoala mi l-a laudat doamna ca e foarte activ la ore si citeste foarte bine (doar la scris merge mai greu, pentru ca "picteaza" si dureaza mai mult, insa scrie corect). Noi inca suntem la consolidarea dinaintea literei G. Cred ca maine vor trece la ea.
La mate si noi suntem la numerele 0-100 si facem operatii fara trecere peste ordin (desi au mai scapat cateva si din astea, insa nu au facut "oficial").
O saptamana minunata tuturor! 
dinubebe spune:
Salutare, fetelor si bine va regasesc.
Sper sa va mai amintiti de noi, chiar daca am lipsit o perioada. Eu v-am tot citit pe aici, plus pe la alte subiecte cu "atingere", dar m-am adunat greu sa mai scriu si eu cateva randuri.
In mare, noutatile sunt cam asa: la abecedar suntem la recapitulare (h - F), dar a mea cunoaste deja toate literele si citeste destul de bine, zic eu. La matematica, fac siruri de la 0 la 100, si am avut surpriza sa constat ca - dupa ce facusem, printr-o intamplare, caci nu mai facusem de cel putin o saptamana, cateva exercitii din Mate 2000 (o pagina dintr-aceea cu exercitii), acasa in week-end, le-a dat azi la scoala exact exercitii de acel tip. Asa ca a mea era in culmea fericirii ca le-a stiut rezolvarea dinainte de a le explica doamna, dar, pe de alta parte, zicea invatoarea ca nu pretinde ca ei sa le rezolve fara sa li se explice ce si cum. Date fiind cerintele, am lasat-o destul de lejer cu lucrul suplimentar, a venit o primavara de senzatie si pe la noi si nu ne mai saturam de ea, suntem foarte des pe afara si ne distram, fie in familie, fie cu colegii de clasa - mergem la un loc de joaca unde are mai multi colegi, fie ne dam cu rolele pe care ne saturasem sa le tot exersam prin casa.
Mai nou, doamna le-a facut permise la biblioteca de cartier si azi am fost cu fata mea sa imprumute primele carti. A fost atat de incantata de actiune in sine, incat, dupa ce s-a intors de la joaca numai de cartile de acolo a stat si a citit deja doua dintre ele (Barbie - Spargatorul de nuci, de la Ed. Egmont si Bambi ). Nu sunt carti foarte mari, dar suficiente pentru ea, si mi-a fost drag sa o vad ca nici nu a mai avut rabdare sa se schimbe, a ramas in hainele de afara si s-a apucat de citit. M-am revazut si pe mine in ea, asa faceam si eu cand veneam de la biblioteca, nu mai stiam de nimic altceva. Maine vrea sa citeasca si cartea a treia, ca sa mergem sa le restituim si sa ia altele trei, i-a placut tare mult tot ce a facut acolo si cred ca s-a simtit tare importanta ca a trebuit sa-si completeze ea fisele si ca doamna bibliotecara a tratat-o cu atata respect.
Asa ca pana una-alta nu prea ne mai batem capul cu altele. Primavara ne ocupa si ea o parte din timp, ne-am obisnuit sa iesim macar o ora la joaca, plus ca acum avem si pasiunea asta cu cititul, noroc ca avem putine lectii si nu ne ia prea mult sa le facem.
Va dorim o saptamana frumoasa si copii fericiti.
http://loredanadinu.wordpress.com/2010/02/15/lasa-ti-semnatura-pe-o-fapta-buna/
Sabina spune:
Sofia nu merge la scoala pana miercuri cred...e pe Augmentin, mama ei de suprainfectie.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Tisina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sabina Sofia nu merge la scoala pana miercuri cred...e pe Augmentin, mama ei de suprainfectie. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Sanatate multa Sofiei si