Primul an de scoala:2009-2010 (7)
Raspunsuri - Pagina 4
happiness spune:
Si la fiica-mea e vorba de asa ceva,dar numai campionii,cei care au facut 30 probleme gen Mate 2000 in 45 minute,au acces la el.Fiica-mea acum face suplimentar doar-doar i-o da doamna si ei parola.
sorana spune:
Se pare ca s-a rezolvat.
Adica azi au avut sportul si a raportat fi-mea ca d-na n-a mai fluierat, n-a mai batut cu bete in podea ba cica a reusit sa si zambeasca.
Acum sper s-o tina .... Macar oluna pana ies afara ![]()
Sorana si Monica (7 ani)
nikkibaciu spune:
Sorana, ma bucur ca s-a rezolvat. 
Eu nu am auzit de acest site, chiar exista asa ceva?!
sorana spune:
Nicoleta nu stiu un astfel de site. Fi-mea are un animal virtual Webkinz si acolo daca vrei sa castigi bani trebuie sa-l duci la job si ca sa-l duci la job trebuie sa rezolvi un quiz cu 50 de intrebari mate sau cultura generala, etc. Chestia nasoala e ca sunt in engleza si pana ii traduc, pana intelege expira timpul
.
Chiar eram curioasa - pe siteul asta de ziceam (american de felul lui) daca bifezi la varsta copilului 7-8 ani iti niste probleme de mi-a stat mintea in loc (gen (2+3) * 4 / 5 - 2) - adica inmultiri, impartiri, paranteze, etc. Mai mult de jumatate din ce era acolo fi-mea nu intelegea intrebarea .... Chiar asa multe fac americanii la 7-8 ani?
In alta ordine de idei suntem la H iar la mate repetam operatii cu numere 0-100. La romana au inceput chestii mai dificile gen conjugarea verbelor, declinarea substantivelor etc. Nu le zice asa dar au exercitii cu "alege forma corecta" si ai de ales hotele/hoteluri sau copiii/copii, etc.
Nu avem multe teme dar le facem mai greu, probabil a obosit ....
A fost si circul la scoala si s-au distrat.
Sorana si Monica (7 ani)
happiness spune:
Si noi suntem la h,maine H,doamna insista foarte mult pe sinonime si antonime.La ultima fisa a avut de facut ,intre altele,propozitii cu 2 sensuri ale cuvantului "banca".La una din propozitii a scris "copiii"cu 3 de i,am ramas foarte surprinsa ca a scris atat de corect.Se pare ca are simtul limbii totusi.La mate au lucrat tot operatii 0-100,in caiet si in Mate 2000.Printre exercitii le mai strecoara si trecerea peste ordin,uneori scrie perfect,alteori nu se prinde ce si cum.Pe maine are 2 fise cu cate 2 texte de citit pe ele,si ne-am chinuit sa le parcurgem de cate 2 ori,dar era deja obosita dupa dans si nu am mai chinuit-o ,sper maine sa se concentreze.
anemona spune:
Buna, mamici ! Imi poate spune si mie cineva unde se gaseste aceasta culegere Mate 2000 pentru clasa I?
Multumesc frumos ! 
alba_ca_zapada spune:
Fetelor, doamna noastra ne-a facut azi la mate exercitii cu paranteze 
Evident ca si tema pentru acasa a fost cu acelasi tip de exercitii.
La voi s-a "inventat" asa ceva in clasa I?
Tisina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alba_ca_zapada Fetelor, doamna noastra ne-a facut azi la mate exercitii cu paranteze ![]() Evident ca si tema pentru acasa a fost cu acelasi tip de exercitii. La voi s-a "inventat" asa ceva in clasa I? cineva acolo sus, ne iubeste! |
Asta au facut mai de mult, pe cand inca adunau si scadeau doar pana la 10. Si aveau operatii combinate, adunari cu scaderi, gen: 10-(3+2)
Acum suntem la luptele seculare cu necunoscute, cu adunari si scaderi 0-100. Inca nu au facut trecerea peste ordin (dar cred ca nu mai dureaza mult)