Fulgusori Noiembrie-Decembrie2009(36)
Raspunsuri - Pagina 13
betty78 spune:
Rememeber me?
Dragelor,
imi pare rau ca nu am mai avut timp sa scriu, dar Mario imi tranteste monitorul peste degete.
Sa va updatez cu ultimile noutati....din pacate am ajuns cu Eghi la spital, dupa o raceala pe care a luat-o de la fratiorul lui mai mare, dar ne-am revenit repede. La controlul de 4 luni aveam 7200 gr si 66 cm, ceea ce inseamna ca am crescut 6 cm in ultima luna; ce-i drept nu am mai luat prea mult de atunci in greutate, adica aveam cam 7410 gr, dar eu ma bucur ca ne lungim de la o zi la alta.
Vad ca se vorbeste de diversificare destul de mult, dar tinand cont ca noi suntem alaptati la san si cu experienta pe care o am de la Mario, exclud acest tip de alimentatie pana la 6 luni - el ajunsese la 6 luni la 9000 gr si 72 cm si era doar alaptat la san in conditiile in care se nascuse la 3420 gr. Din punctul meu de vedere alimentatia alternativa inceputa devreme nu il ajuta deloc pe bebe ba din contra si ca exemplu al meu Mario si-a injumatatit dintr-o data dezvoltarea din momentul inceperii diversificarii. Poate ca este o idee preconceputa, dar in cazul meu si a fratilor mei, deoarece mama a inceput f devreme diversificare am fost groaznic de lingavi si pe mine ma alerga cu linguritza de mancare pana la 6 ani. Acum la 2,5 ani are 17 kg si 1m, ceea ce ma face sa cred ca modelul pe care l-am urmat a fost benefic pentru el; Pe de alta parte Eghi se tot uita la mine cand mananc, dar inca nu cedez si pana nu o sa isi tina capul singur, de fapt pana nu o sa stea singur in fulduletz mai aman diversificarea.
Cu greutatea am ajuns la 51 kg, deci mai am 6 kg... intre timp mai ma ingrasasem ceva, dar am reusit sa dau jos
Betty78de Eric-Daniel 20 oct 2009 si Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Pentru cine vrea sa ne admire
pozele noastre
asa creste bebe Mario
monis5 spune:
talking about Evy
este la dovlecei o mamica ce are o fetita careia i s-a inchis la 3 luni fontanela si pustoaica e super isteata si fara absolut nici o problema. Daca vrei sa arunci o intrebare la ea, sa-mi spui. Din ce am intalnit prin lecturile mele, slabutze e drept, nu e neaparat o problema asta... sper sa te lamureasca doctorul si sa nu te mai stresezi
Ancutza ia mai zi inca 1data cu dintisorii aia, ca eu nu mai stiu ce ai intrebat...
Ah, mi-am amintit, LauraG vroiam sa-ti spun ca m-a distrat faza cu circumcizia ... multe ciudatenii acolo la voi (zic eu care traiesc in Ro ). Sa stii ca si mie mi-a zis si DianaR si pediatrul sa nu folosesc apa de orez in nici un caz la copil alaptat exclusiv la san, in caz de scaun usor modificat, ca se regleaza singur. Si asa a fost doar ca a durat destul de multe zile... Poate reusesti sa mai intri din cand in cadn sa ne povestesti de schemele de diversificare de la voi
monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)
betty78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Evy30 si noi ne pregatim de intalnirea cu vaccinul de 4 luni speram sa trecem cu bine de el, desi vad ca au cam suferit bebeii pe aici, mititeii .. |
nu trebuie neaparat sa sufere...noi nu am avut nici un sipmtom, dar inschimb la cel mare era teroare dupa fiecare vaccin...si tinea cateva zile in care era plangacios
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Pentru cine vrea sa ne admire
pozele noastre
asa creste bebe Mario
monis5 spune:
pfff, n-am mai scris atata de cand eram gravida , am puseu de vorbire
noapte buna
monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)
betty78 spune:
Apropo de portocale, eu am o indooiala in suflet dar o sa le incerc pe Eghi destul de devreme; in schimb cu cel mare cand ii dadeam suc de protocale avea un scaun iritabil si facea un funduletz rosu de maimuta si ce era f ciudat el avea un stomacel f sanatos, adica puteam sa ii dau lapte cu rosii cu apa si alte tampenii si nu se strica niciodata la stomacel, dar portocalele nu le tolera deloc. Abia acum si-a revenit...deci prin urmare exista copii si copii
pozele noastre
asa creste bebe Mario
DORIS_71 spune:
Intram si noi sa uram tuturor mamicilor LA MULTI ANI .Din pacate noi in seara asta am ajuns la urgenta la spital dupa 2 ore de plans isteric. Concluzia urechia dreapta inflamata si rosu in gat. Culmea e ca in momentul cand am ajuns la dr. nu mai plangea, si radea de tot ce ii spunea dr. Imi venea sa mor.
Si ptr. prima pagina, merit o am ajuns la 80kg.
Nu am avut timp sa citesc din urma. Acum fug ca ma cheama Matteo.
Andrecluj spune:
Monis Aici diversificarea se incepe cu crema de orez, care inseamna orez rasfiert, de fapt, amestecat cu apa sau laptic. Nu mai tin minte care era argumentul care ma convinsese sa incep cu asta, am citit intr-una din minunatele carti (cea promisa parca la Lili . Revin cu informatia asta cand o gasesc. Nu in Spock era, nu? Noapte buna Ancutzule Nu stiu ce ai intrebat despre dinti (autocritica - sa citesc mai atent, mai ales postarile fetelor preferate). Pot sa-ti spun doar ca Chiara baga in gurita orice, ii curge multa saliva si gingiutele ii sunt destul de albe, asa ca azi am dus-o la homeopat, care mi-a spus ca fetita lui a inceput la 3 luni cu dureri de gingii si dintisorii au iesit la 7. Mi-a dat ceva gel de pus peste gingie, il pun cand urla Chiara si in secunda urmatoare doarme (sper ca nu a confundat ala solutiile si mi-a dat ceva somnifer). Tind sa cred ca o deranjeaza gingiile, chiar daca nu sunt dintisorii. Mie mi-a iesit primul dinte la 4 luni si raportez destul de mult. Va pup, noapte buna Chiara Ada, vita mia , Chiara creste Odiseea plecarii noastre acasa
betty78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DORIS_71 Intram si noi sa uram tuturor mamicilor LA MULTI ANI .Din pacate noi in seara asta am ajuns la urgenta la spital dupa 2 ore de plans isteric. Concluzia urechia dreapta inflamata si rosu in gat. Culmea e ca in momentul cand am ajuns la dr. nu mai plangea, si radea de tot ce ii spunea dr. Imi venea sa mor. Doris mamica implinita de Matteo - 7.12.2009 .. poze |
asa am patit noi cand am chemat salvarea...pana sa vina avea un suierat de toata frumusetea, iar cand au venit nu se mai auzea nimic...asa ca domnul doctor imi spunea ca suieratul ala nu dispare asa tam nesam iar eu ii explicam ca l-am ridicat si ca probabil s-pau mai scurs din mucozitati, iar el se uita la mine de parca o luasem pe aratura, asa ca pana i-a facut o injectie si copilul a inceput sa planga iar suieratul si respiratia de laringita au reaparut.
pozele noastre
asa creste bebe Mario
many_bani spune:
Lylyana cand ai timp si putere sa ne povestesti ce s-a intamplat cu voi. Pana atunci multa sanatate la pitic
RamonaC sper si la voi sa functioneze noua schema de tratament si Domi sa se faca repejor bine
Monica, Lalu sanatate multa si voua
Raluci imi plac dedicatiile tale
Mamici sper sa treceti cu bine peste problemele cu piticii indiferent de natura lor.
Despre diversificare nici eu nu am prea multe de spus, sunt inca in faza de acumulare de informatii. Sapt. viitoare mergem la vaccin si o sa discut si eu cu pediatra aceasta problema.Am sperat ca nu va fi cazul sa introduc nimic pana la 6 luni, dar situatia nu este deloc roz, in sensul ca in ultima luna nu a luat decat 400gr. iar de cand a facut 4 luni nu a luat nici macar 100 gr.. Imi este comod acum ca ii dau numai san, dar daca pediatra considera ca este mom. sa incepem, o sa intoduc pe la 5 luni si ceva si alte alimente, nu vreau sa stagneze.
Referitor la ce zicea Monis, cred ca si mie imi va fi greu a fac orez sau cereale cu lapte matern, probabil ca voi face cu apa sau lapte praf iar LM sa suga.
M-a inebunit Vlad parca are program in fiecare seara de plans, sunt capie si mai nou plange destul de des si in somn, ce o mi fi si asta?
Acum ma bag la, noapte buna
Pupici
mami de Vlad (29.10.2009)
Poze
betty78 spune:
Din pacate parte acu dintisorii e destul de delicata...cel mic morfaie tot ce nimereste in gurita si cel mai mult prefara un prosop...il mananca gingiile si isi roada manutle si degetele pan ale inroseste...iar de balute nu mai vorbesc ptr ca se uda pana la pantalonasi daca nu il sterg. Din pacate se poate ca gingia sa fie inflamata ia dintisorii sa apar dupa cateva luni bune, ceea ce am patit cu cel mare. Tare sper ca cel mic sa nu se chinuie in halul asta
pozele noastre
asa creste bebe Mario