Trombofilia o cauza a infertilitatii - 23 -
Raspunsuri - Pagina 8
terry75 spune:
Letzy,in acest moment iau clexane 0.4/zi. vit c 500 1/zi. elevit 1/zi, utrogestan 100mg 2/zi si la nevoie no-spa. La inceput am luat 6 utrogestan/zi si femibion 800 in loc de elevit. Am avut scurgeri maronii pana la 12 sapt. Am fost terorizata, dar se pare ca nu a fost grav. As vrea sa-ti spun ca acum nu mai sunt stresata, dar as mintii! Cred ca avem dreptul sa fim stresate intr-o anumita limita, avand in vedere istoricul pe care il avem. Pentru linistea mea ,eu fac eco o data pe saptamana, chiar daca sunt considerata exagerata. Asa mai reduc din stres! Multa bafta!
Am citit putin din urma si am vazut ca medicii tind sa neglijeze mutatia MTHFR. Eu am fost la 3 hematologi si toti au luat in serios mutatia. Ea nu afecteaza organismul dacat in sarcina, dar cred ca este suficient. Ginecologii cunosc foarte putine lucruri despre aceste mutatii. Stabiliti tratamentul , doza si momentul administrarii cu hematologul, nu cu ginecologul.
p@ulici spune:
Letzy mie mi s-a intamplat sa mi se vineteasca. Chiar acum cateva zile mi s-a facut un nod are urat. Chiar si in spital (acolo imi dadeau in mana) mi s-a invinetit. Pana in prezent am facut aproape 100 de injectii. Se mai intampla.
Eu maine dimineata trebuie sa ma duc la comisie pentru a-mi prelungi concediul medical ca am depasit 90 de zile. Nu am stiut pana acum pentru ca mie pe adeverinta imi erau trecute zilele lucratoare si nu totalul zilelor. Mi-e groaza de mers la comisie.
Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, ThromboAss 100, Utrogestan, Prima sarcina Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare
cristal1995 spune:
Mocanitza: am gasit la un Sensiblu in Dr. Taberei. Multumesc mult
Terry: suntem colege de mutatie, doar ca eu nu am avut nici o sarcina pana acum. La fiv-ul urmator voi face si eu clexane de la inceputul stimularii. Poate merge... Bafta multa in continuare
Va pupic pe toate
Aly-"2010 va fi un an norocos... pentru noi 2"
MTHFR-Mutatia A1298C genotip heterozigot, Proteina S la limita superioara, nici o sarcina, 6 FIV+inca 2 ET
rocris75 spune:
Letzy, nu stau prea bine cu psihicul. Sunt terorizata si am impresia ca zilele se tarasc...cred ca voi merge si eu la eco saptamanal (oricum vreau sa merg la 2 medici diferiti). Eu iua intr-adevar si aspenter si clexane, dar se pare ca la aspenter oricum se renunta in ultimul trimestru.
PS: sunt innebunita ba ca nu mi-a mai fost rau de mult, ba ca parca nu ma mai dor asa tare sanii, ba ca...pur si simplu ceva nu-i in regula. Undeva in adancul sufletului sunt optimista cred, dar am suferit prea mult ca sa ma pot bucura pur si simplu de sarcina asta. E trist.
2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot
Graviduta a treia oara - sa speram cu noroc!
tamaryllis spune:
Terry, metylprednisonul ma intereseaza pt ca eu an NK-urile usor marite. Dr meu da dupa punctie metypred, iar altii dau prednison. Deci in concluzie, metypred-ul acopera mai multe.
Vrei sa te trec pe lista de gravidute?
incepand cu anul 2010 voi fi o fericita!
MTHFR C677T heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.
rocris75 spune:
Terry, cate sapt. ai? Nu incerci sa-ti faci semnatura?
2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot
Graviduta a treia oara - sa speram cu noroc! - 6 sapt.
danny1 spune:
fetelor,am sa va dau si eu o veste.am o sarcina de 10 sapt.suntem bine,sper sa mergem asa pana la capat.Doamne ajuta.
mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans
avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
rocris75 spune:
Felicitari Danny!
Sarcina la termen si bebe sanatos!
Ce tratament faci?
Daca poti, imi spui la ce ginecolog si hematolog mergi?
Multumesc frumos!
Cristina
Graviduta a treia oara - sa speram cu noroc!
danny1 spune:
rocris,multam.
la ginecolog ma duc la Rotaru Daniela.adica ea e cu trombo.are si Dopller.nu am hematolog.aici nu se pricep.corespondenta mea cu uscatescu nu e una buna.asa ca ma sfatuiesc cu ginecologul.iau 4 acid folic,aspenter,clexane 0.4,elevit,2 magne-b6,4 utrogestan,2 nospa.mai am un ginecolog,dar ala e pt hashimoto.
mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans
avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah