"LMA!!!ghiocei de martie-Aprilie 2009**172**"
Raspunsuri - Pagina 12
Bianca2503 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simina_kin Mi s-a parut calduta Maya si i-am pus termometrul...37.7.....este febra??? sa-i dau ceva??? Cred ca o i-a raceala ca a inceput de 2 zile sa stranute.Eu si tacsu suntem raciti cobza edit: poate face febra si de la gingii??? o dor de ceva vreme saracuta, se linisteste doar cu gel Dentinox VA RUGAM SA NE DATI UN VOT SI AZI IN LUMEA CAFELEI fericita de ranjita delicioasa Maya Andreea , din data de 6-oct-2009 Povestea nasterii printesei cu ochi albastri www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!! |
37.7 nu e temperatura.
daca o dor gingiile ii poti da Panadol sau Nurofen si astea au si efect antitermic. Cantitatile le vezi pe fiecare cutie.
Voi sa va luati masti sa va puneti la nas sa o protejati cat de cat.
Sanatate multa!
provista spune:
Pasi de urmat in caz de:
FebraDaca temperatura este > decat 37,5-37,6 gr C, este stare subfebrila, se trateaza prin hidratare corespunzatoare: 10-15 ml de ceai la 15 minute; comprese umede pe frunte si sosete cu otet diluat, adecvarea imbracamintii.
SUGESTIE:
Nu incepeti administrarea simultana a 2 anti-termice. Ci numai daca unul singur nu face fata si temperatura se mentine mult timp crescuta.
Daca temperatura > 38 de grade Celsius, se folosesc antitermice. Regula este sa folosesti alternativ doua antitermice - paracetamol si nurofen - iar, la temperatura > 39 grade Celsius, supozitor sau picaturi de algocalmin pentru copii. Exemple: sirop de paracetamol: Panadol, Calpol, sirop de nurofen: Marcofen, algocalmin supozitoare: Novocalmin, algocalmin picaturi: Novalgin.
Metodele clasice de scadere a temperaturii mari, peste 39-39,5 gr C: comprese cu prosoape ude, impachetari in cearceaf ud la temperatura camerii, bai caldute racite progresiv. Plus necesitatea unei bune hidratari (apa, ceai, orice accepta bb). La nevoie se folosesc si sarurie de rehidratare.
Temperatura se masoara cel putin la fiecare 8 ore; iar cand bb are febra mare la 4-6 ore si ori de cate ori il simtim ca frige, este apatic si moale. Nu se ia temperatura dupe ce bb plange sau a mancat; poate fi fals crescuta.
Febra netratata sau tratata incorect poate duce la copilul mic, pana in 4 ani, la convulsii febrile. De aceea, este bine sa aveti in casa diazepam intrarectal, ce va fi folosit doar in caz de asa ceva
Ajutati-ma sa imi cresc plantatia
Simona mamica dragastoasa de Dragos (28.02.2009)
provista spune:
si de la anca_nicolae
Cand un copil e bolnavior sau dupa vaccin, un parinte TREBUIE sa fie DEJA in garda, ca si cum orice ar putea prevesti o febra mare, indiferent de cauza medicala. De aceea, copilul trebuie monitorizat de febra, si sunt niste intervale de interventie in functie de febra rectala, rog mamicile medic sa ma completeze/corecteze:
- < 38,5: se da alternativ paracetamol/nurofen, nurofenul e 1 idee mai tare decat paracetamolul.
- 38,5 - 39,5 novocalmin
- > 39,5 impachetari cu prosop umezit cu apa de la chiuveta potrivit spre recisoara, dar nu gheata, desitin + diclogesic [cel de convulsie e optional, dupa severitatea situatiei].
Atentie la convulsie, inainte se dadea luminal/fenobarbital, dar DOAR dc suspectati convulsia. Asta inseamna sa vedeti ca febra nu cedeaza, din contra, urca, fata devine palida usor mov pe langa gurita, copilul pare ametit spre inconstient, unii delireaza, NU va panicati, suna "spectaculos" DAR nu este chiar asa, convulsiile dureaza cateva minute, deci ESTE timp de actionare, nu se zdruncina copilul pt a-si reveni ci se impacheteaza cu prosopul, NU se lasa copilul sa adoarma la febra mare, hidratatre permanenta cu apa plata sau suc de porto, pastrati-va calmul, si daca nimic de sus nu scade febra si trece de 40, plecat urgent la spitalul de copii, unde se vor pune perfuzii specializate...
novus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Kea Novus, daca se pricepe mama ta e pacat sa nu faca dansa tortul. Daca totusi vrei vreodata sa comanzi la cineva cum a facut pisigri, tot de pe culinar "stiu" (adica eu le stiu, dar dansele pe mine nu) o doamna care face si la comanda din ce am citit, dar sta in Orastie. Prea departe de voi cred ca nu-i. Uite ce minunatii face: http://torturilelissei.blogspot.com/2008/11/torturi-copii.html Keutu cheliutu |
Mersi mult !! Daca ma trezeam mai devreme poate comandam de la ea, lasa ca bun a fost si al nostru
Mama se pricepe la prajituri dar nu face torturi din acestea cu fondant de aceea ziceam ca trebuie sa o bag in biznis, sa vada cum se fac
Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Am implinit 1 anisor !
provista spune:
de la ayla
Temperatura normala a corpului variaza de la 36*C la 37,8*C, iar in functie de orele zilei poate avea valori de 36,1*C intre 2-4 a.m. sau 37,2*C intre 6-10 p.m.
Febra este definita ca temperatura ce trece de limita normala, iar valoarea acesteia depinde de metoda de masurare. Temperatura este considerata febra daca este mai mare de 37,2*C axial, 37,5*C oral si 38*C masurata rectal.
simina_kin spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui provista
nu e temperatura e rectal luata? daca da mai scazi 0.5 Ajutati-ma sa imi cresc plantatia Simona mamica dragastoasa de Dragos (28.02.2009) |
da.rectal
multumesc
VA RUGAM SA NE DATI UN VOT SI AZI IN LUMEA CAFELEI
fericita de ranjita delicioasa Maya Andreea , din data de 6-oct-2009
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!
mababei spune:
Simina, daca temperatura e luata rectal, 37.7 nu e febra! Preventiv eu i-as da doar oscilococcinum si vitamina C picaturi! De la dinti poate face febra, dar nu mai mare de 38, asa imi amintesc din ce-am citit! Pupici Mayutzei sa nu raceasca!
mihaela, mama de nazdravan Calin Cristian. din 14 martie 2009
mababei spune:
Fetelor, ce fel de lapte dati/intentionati sa dati dupa 1 an? Mergeti pe formula junior sau treceti pe lapte de vaca, caz in care alegeti laptele la cutie sau direct de la sursa, de la vreo rumegatoare cunoscuta? Choices, choices ....
mihaela, mama de nazdravan Calin Cristian. din 14 martie 2009
provista spune:
eu ii dau in continuare lapte formula... mai am din ala pana la 1 an si am cumparat si junior...cand o sa le termin poate incerc lapte vaca, desi nu cred.
simonapro spune:
LA MULTI ANI!
LUCA
DAMIAN CALIN
si multe floricele pentru mamici!
Cuscra Cami multumim de invitatie, tare mult mi-ar place sa va vizitam, mai ales ca nu am reusit sa ajungem pana acum in acea zona, pe motiv ca e prea departe de noi, sotul are concediu prin mai si atunci am programat un concediu la bulgari ca normal e mai aprope, ca sa nu protesteze Lucian prea tare in masina. Dar promitem cand mai creste putin Luc venim
Plictiseala mi-a trecut momentan dupa aventura de aseara, am plecat la fini la aproapre 30 de km departare de noi, toate bune si frumoase, numai ca la intoarcere am reusit sa luam o groapa mare cu masina, ca de cateva saptamani se gasesc la tot pasul, si am facut pana.Si sa-l vezi pe al meu sot cum schimba el roata cu cea de rezerva pe ploaie si eu eram mecanicul(ii tineam sculele) si mai sun si acasa si-mi spune mama ca Lucian nu a vrut sa manance si normal ca plangea ca ii era foame. Intr-un final am ajuns si noi cu bine acasa pe la 11 si ceva si am potolit puiutul, normal cu tatzica
Am votat plantatiile pe unde m-a mai lasat, dar bani putini din pacate.
pe toti!
Mami de Lucian(16.03.2009) si de Sebastian(05.08.2003)