Ajutor:intepaturi in san la alaptare

Ajutor:intepaturi in san la alaptare | Autor: alchimista76

Link direct la acest mesaj

Suntam in trei de 5 saptamani si ca o orice mama doresc sa alaptez puiul.De cateva zile mi-au aparut intepaturi la nivelul sanilor si asta in general cand sunt plini si se apropie ora alaptarii. Dar in acelasi timpo la sanul stang intr-o zona bine definita ma injunghie ca niste cutite. Voi ati patit la fel?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Probabil e prea plin sanul. Maseaza-l sa vezi daca nu ai duluri, canale infundate. Intepaturile la ora mesei sunt foarte normale. Eu le am si acum (la 10 luni). Inseamna ca incepe sa se secrete laptele.

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisstinaa spune:

buna...ma comfrunt si eu cu aceastaproblema dureri in san ca niste cutite in general cand sunt plini sanii sau cand i au copilul in brate si imi apasa pe sani..nu am gasit inca solutia c am avut alta de 2 luni tot incerc sa gasesc solutia la durere mameloane si schimbarea culorii la mamelon alb,roz,albastrui..si cred ca este sindromul Raynaud.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Am tot citit ce usor, natural, simplu si la indemana e alaptatul... Minune cereasca, nu alta!
Eu nu pentru astea m-am gandit sa alaptez, ci pentru ca ii face bine puiului meu.
Din pacate, in cazul meu dumnezeu a mai uitat sa faca minuni si... numai un cosmar a fost. Puiul are deja 2 luni si inca n-am iesit la liman cu alaptatul, nu s-a instalat corect.
Sincer, nu imi e la indemana deloc, e extrem de dificil, nu ai unde sa alaptezi, unde sa ceri un sfat, greu gasesti medici care sa te sustina si moral (acum am gasit unul, e super!, dar am luat suturi pana la ea!!).
Exista vreun subiect pe tema asta mai activ pe forumul asta? Ca m-ar interesa ceva chestiuni de alaptat. NU de alta, dar 2 luni au fost cosmar si pentru mine, si pentru bebe si numai incapatanarea mea, determinarea, plansul, razbunarea pe sot pentru ce n-a gresit, astea au facut ca sa ajungem inca sa alaptam la 2 luni.
Si ma gandeam ca ar fi bine sa gasesc niste pareri mai actuale, mai trecute prin febra laptelui, mastite, lipsa lapte, suplimente etc.

Cristina, speram sa nu mai fie altceva in afara de febra laptelui si mastita, ca parca ma vad peste o luna iar in impas...
Dar sa nu gandim negativ, poate ca toate relele de pana acum duc spre un mare bine si bebele meu va fi un geniu ca sa dea dreptate noilor cercetari despre legatura dintre alaptat si inteligenta (care imi pare, sincer... ).

Despre schimbat culoare eu stiam ca poate fi o infectie, candidoza ori similar; nu stiu ce culori are gama candidozei , dar atata stiam ca poate duce la colorarea/decolorarea sfarcului.
La mamelon stiam ca poate fi hormonal, dar albastrui? NU stiu.
Va pup, astept pareri.

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamat spune:

liliana
ce problema anume ai? daca detaliezi un pic poate te putem ajuta

dianocica cu d (3+)
nu mai ajung pe forum prea des, daca aveti vreo treaba (neterminata ) cu mine, PM va rog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Fetelor, treceti pe la helpline ( e la subiecte fixe) si daca nu gasiti raspunsul , scrieti ori acolo, ori subiect nou si precis va fii cineva sa va ajute.

Cunosc prin ceea ce treci Liliana, in mare asa am patit si eu. Nu pt toate mamele e usor si uneori ma enervez cumplit cind citesc propaganda cu oriunde (unde cind la noi ploua intr-una?) si ce frumos (eh da, aici cind merge e intr-adevar frumos) si ce ieftin (stai sa fac socoteala citi bani am dat pe perna de alaptat, mameloane de silicon, brinza de vaci, medicamente, sutiene de alaptat, etc) . Asta mai ales cind tocmai am niste dureri de as sparge ceva .

Ce am constat ca ma ajuta pe mine contra intepaturilor in sin:
- dorm numai pe spate. Cum dorm pe o parte, cum ma trezesc ca ma doare sinul pe care am dormit.
- am constat iarasi ca am tendinte sa am parti dureroase cu ganglioni umflati daca fac prea multe exercitii cu muschii pieptului
- durerile cresc daca mi-e frig. Asa ca ies numai bine impachetata din casa, am grija sa imi fie cald si bine. Nu tu spate gol sau fara fes cind bate vintul
- cind totusi am noduli durerosi, inainte de a da papa la bebe fac un dus fierbinte cel putin zece minute
- cind dau papa la bebe il asez ca sa fie (cit de cit) cu barbia in directia nodulului. Se spune ca acolo se elibereaza mai intii de lapte. Nu dau al doilea sin pina nu simt mai bine cu primul
- nu alaptez numai o singura pozitie intr-o zi
- dupa ce am dat de mincare ma ung cu un fel de brinza rece de vaci acrisoara (Quark ii spune aici, poate are acelasi efect si brinza de vaci proaspata nesarat cum e in tara). Puteti incerca si cu cubuletze de gheata sau pernutze cu gel racite. Nu mai mult de 20 de minute.
- cind simt ca am un inceput de mastita iau Phytolacca (bilutze homeopatice 5 bx 3ori pe zi)
- am avut si eu dureri de mameloane si inca cum. Din pacate aici nu am gasit reteta minune, oricite am incercat. Am incercat si mameloane de silicon, nu m-au ajutat prea mult. Acu vad ca daca bebe a mai crescut a inceput sa prinda mai bine si au scazut si durerile, asa ca tin pumnii sa fie si la voi cu timpul mai bine (ah da, pozitia cum il tineam la sin era cum trebuie - verificat de moasa. Oricit ii scoteam sinul si il bagam din nou, nu folosea adesea la nimic sa scada durerea, ba chiar o creste uneori)
- si la mine mamelonul e adesea alb. Moasa mea spuse ca cica bebe trage f puternic si de aia

Succes la toate mamicile si tineti-va tari!

Mergi la inceput