Matei, un an ... aproape 2 *campanie antiabuz(2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

mi se pare ca fetele au convenit asupra textului ancai, e mai finut si mai pozitiv

si asta spus de tine e bun dar parca te duce la bataie = bataie cu parul care lasa sange nu si la lovirea cu palma a copilului. si nu vrem ca omul sa zica ca ii da o simpla palmuta, nu chiar o bataie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Stie cineva cum se pedepseste nerespectarea prevederilor legale cu privire la drepturile copilului?

Mergi la inceput

kay cred a e mai usor sa mergem pe un singur desen, sa deseneze oricine se pricepe, si sofia si fetita pe care o stie denizel, alegem unul si gata

Mergi la inceput

si poate ar trebui sa facem un nou brainstorming cu subiectele pe care le punem pe blog/forum (cum vreti voi)

de genul
- cum fac sa ma calmez si sa evit sa imi lovesc copilul
- efectele palmei asupra copilului
- cum raspundem la eterna "si pe mine m-au batut parintii si uite ce bine am ajuns" combinata cu "copiii vostri nu stiu d frica si o sa ajunga drogati/alcoolici/puscariasi" ... si altele pe care le-am mai intalnit chiar si pe forum

edit - eventual cine are talent la scris poate sa scrie articole pe teme de genul asta, daca este vreun sociolog sau psiholog pe forum si au statistici si date de specialitate pot si ei sa scrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui kay

Stie cineva cum se pedepseste nerespectarea prevederilor legale cu privire la drepturile copilului?

In legea 272/2004 sunt prevazute sanctiuni pentru nerespectarea anumitor articole. Din pacate, art.28 nu apare intre ele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

si poate ar trebui sa facem un nou brainstorming cu subiectele pe care le punem pe blog/forum (cum vreti voi)

de genul
- cum raspundem la eterna "si pe mine m-au batut parintii si uite ce bine am ajuns" combinata cu "copiii vostri nu stiu d frica si o sa ajunga drogati/alcoolici/puscariasi" ... si altele pe care le-am mai intalnit chiar si pe forum

edit - eventual cine are talent la scris poate sa scrie articole pe teme de genul asta, daca este vreun sociolog sau psiholog pe forum si au statistici si date de specialitate pot si ei sa scrie

Cred ca in primul post ar trebui explicat pe larg ce inseamna ABUZ.
Multi au cu totul alta idee legat de asta.

Eu ma gandesc ca atunci cand finalizati flyerele sa listez si eu si, eventual sa fac pe A4 si sa cer voie sa le pun la camin si la scoala, unde sunt copii mei.

Camelia mami de Rares Petru (04.07.2002) si Daria Maria (17.05.2006)

Mergi la inceput

da, asta ar fi inceputul

poate nu reusim sa facem toate lucrurile astea pana la inceputul actiunii cu pliante, dar sa avem macar un punct de plecare, o schema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi25

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

de genul

Cred ca in primul post ar trebui explicat pe larg ce inseamna ABUZ.
Multi au cu totul alta idee legat de asta.

Eu ma gandesc ca atunci cand finalizati flyerele sa listez si eu si, eventual sa fac pe A4 si sa cer voie sa le pun la camin si la scoala, unde sunt copii mei.

Camelia mami de Rares Petru (04.07.2002) si Daria Maria (17.05.2006)

Foarte buna idee!

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

Mergi la inceput

la in unul doi era un topic despre femei buzate, acolo era un articol care descria pe larg conceptul de abuz. doar ca era vorba de cel domestic, sot-sotie.

asa ceva ar trebui si pentru abuzul asupra copiilor

edit

http://en.wikipedia.org/wiki/Convention_on_the_Rights_of_the_Child

alte linkuri despre drepturile copiilor

uite ce scria miss parker la subiectul despre abuz
Revin ca sa postez un citat din cartea "Reclaiming your life" (Jean Jenson) cu o definitie buna (fara a fi exhaustiva) a abuzului:

Abuzul se defineste prin "orice actiune lipsita de dragoste"; altfel spus, orice actiune care ataca realitatea copilului. Realitatea copilului include trupul lui, gandirea lui, comportamentul lui si sentimentele lui.

Abuzul fizic include lipsa de respect fata de corpul copilului – bataia, palmuirea, pocnirea, zgaltairea, lovitul capului, ciupitul, atingerea exagerata etc.

Abuzul sexual include incestul, molestarea, aluziile si glumele porcoase, voyeurismul sau refuzul respectarii sferei private a copilului (intratul in baie peste copil etc.).

Abuzul de natura emotionala include maltratarea verbala (jignirea, tipetele), pretentiile de perfectiune de la copil, neglijarea sufleteasca, neacceptarea copilului asa cum este el, abandonarea si controlul realitatii copilului (obligarea copilului sa gandeasca asa cum vrea parintele, sa se imbrace cum vrea parintele, sa-si aleaga prietenii dupa criteriile parintelui, sa se comporte asa cum vrea parintele).

Incestul emotional este atunci cand un parinte cauta la copil satisfactia relationala pe care ar trebui s-o primeasca de la partener sau de la un alt adult. "

http://www.nospank.net/main.htm

http://www.vachss.com/av_dispatches/disp_9408_a.html

la subiectul de la parintii raspund sunt si alte definitii si linkuri foarte interesante care se pot folosi

doar ca nu stiu ce si cum e cu drepturi de autor si altele, ce e voie sa folosim si ce nu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Eu de aici nu pot sa va ajut cu nimic :( dar tare vreau sa va felicit din suflet pentru initiativa. Kay,
Am scris si eu intr-un blog mai vechi cateva articole pe tema asta, as putea sa le rescriu in limbaj accesibil bizonilor si sa le pun la voi in blog.

I am alive and I am here forever
Michael Jackson

I won't be a rock star. I will be a legend
Freddie Mercury

Mergi la inceput