Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (148)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Asa deci...sa continuam despre activitati si cele un milion jumate de idei.

La targul de carte de acu cateva saptamani i-am luat din nou un milion de carti. Una dintre ele are pagini negre, ca o tabla si niste crete colorate si un burete. Pai daca ar putea si in pat s-ar duce cu cartea aia. In plus mai sunt niste carti cu magneti cu diverse forme sau cu animale. Animalele sunt pe frigider insa cu formele se joaca mult le pune la locul lor in carte si asta e foarte interesanta. Pe frigider mai sunt evident si numerele si literele alfabetului.

Evident plastelina e la loc de cinste, zilnic macar o juma de ora. Pentru asta i-am luat forme de biscuiti si un sucitor mic, special pentru plastelina si ca suprafata de joaca folosesc o bucata dintr-o fata de masa de plastic sau cumm ii spune si un fund de lemn mai maricel dar nu gros. Mai are aceleasi forme, sucitorul, pensule si tavi pentru prajituri si biscuiti. Pe astea le tinem separat. Eu fiind mare fan i-am luat o multime de tavi pe marimea ei, cred ca a ajuns si ea la 10. Am o carte cu modele din pasta de zahar...imens de multe...nu am eu atatea ocazii de facut torturi, insa se preteaza foarte bine pentru modelat plastelina. Ies niste chestii uimitoare. Ok, ea inca nu stie sa faca mare lucru, dar se uita atent, face bilutele, intinde "foile", nu trebuie sa stam mereu pana terminam un model...stam cat avcem chef. Iar mami isi face mana pentru cand va avea de facut decoratiunile pentru tortul fetei. Castigam amandoua.

Creioane colorate fara exagerare are vreo 300 de bucati, normale, cerate, pentru geamuri... si in afara de cartile de colorat pe care le cumpar permanent si pe care ea nu prea da doi bani coloreaza pe caietele mele, pe hartii pur si simplu si pe ziare.

Ziare.... a inceput sa fie atenta cand fac barcute si coifuri din ziar, mai tineti minte cum faceam in copilarie?, si mergem in baie si lansam barcutele la apa, punem cat o papusa sau un animal mic de plastic in barca si sa vezi distractie. Uneori lipim si un steag, un dreptunghi dintr-o revista din aia de reclame ca e mai colorata, pe o scobitoare.

Anul asta am facut si martisoare din ceramica pe care le-am ars in cuptor. Cele pentru mame contin si amprenta fetei. Am lasat-o sa isi bage degetele in modele, sunt simpatice.
Uikednul viitor vreau sa facem un fel de vasute din lut...cum faceam noi pe vremuri din plastelina, sa le coacem si sa punem ghiocei...inca nu stiu cat de poros e materialul, daca o sa stea apa in el.

Mai nou incercam sa impletim, efectiv impletitul ala de mana (coada impletita-n trei si-nvartita-n sase), nu ne iese insa ne place.

Inca o idee superba pe care pana de pasti o pun in aplicare. Ma gandesc sa cumpar canite albe si vopsea pentru ceramica, sa o las pe Lorelei sa isi faca de cap si apoi sa coc vopseaua si sa fie ala cadoul nostru de pasti pentru invitati. Cred ca o sa fie de mare efect, pentur noi sigur va fi super activitatea. Si din nou am noroc ca traiesc aici, ca magazine de hobby sunt la tot pasul, ca Germania cu preturile ei mici e la doi pasi...Dealtfel avand in vedere ca sper sa vina Robert in uikend in vizita am s-o intreb aici pe mama lui respectiv Simonixul daca vrea sa coloram canutze sau sa mai lucram in gradina...sau ambele...nu de alta dar sa stie ce echipament sa aduca...pentru ea [:d].

In aceeasi ordine de idei mai sunt si cariocile astea special pentru textile. Anul asta inca nu, insa la anul cred ca o sa facem oaresce servetele de bucatarie personalizate.

Mai tineti minte papusile alea pe care le faceam cand eram mici din lana, din ciucurasi de lana, super, super simplu de facut? Si astea sunt pe lista de asteptare.

Facem puzzel, nu foarte des, toate i-au placut cand le-a primit insa acum nu o mai intereseaza. Dar sunt bune si astea, se poate desena pe ele, mami poate sa traseze conturul figurinelor pe o foaie de hartie si copilul poate sa "coloreze".

Nu i-am mai luat o jucarie de la...Craciun cred, si pe aia am luat-o ca sa nu zic ca ea nu are de la ai ei o jucarie, mi-era mila de mine nu de ea . Insa carti, ustensile de bucatarie, creioane, carioci si diverse alte chestii ce pot fi utilizate creativ...o multime. Inca nu stiu ce o sa ii luam de pasti insa clar nu prea vreau jucarii. Nu fiindca nu imi place, chiar prea mult, ci fiindca stau cu zilele degeaba si ea tot de altele se ia. Mai bine imi cumpar inca doua castroane de plastic si o lingura de lemn ca si asa se joaca cu astea mereu.

Ei acum eu sunt la faza ma pregatesc de pasti...

Aici e obiceiul sa ai pom de pasti, inca nu mi-e prea clar de unde vine dar il vom pune in aplicare. De regula se pun oua (cu continutul scos) colorate si pasarele in pom. Ma gandesc sa incercam si asta si mai exista posibilitatea sa facem oua 2D din aluat de faiona cu sare (nu comestibile insa netoxice) sa le pictam si sa le agatam si pe astea.

... si o sa fac tot ce ii place si ei sa faca deci si cozonaci ca e innebunita dupa "framantat" si modelat cu aluat de paine. O sa desenam oua colorate si iepurasi pe geam si o sa vopsim oua - am luat culori speciale pentru copii plus ca deja am o plasa de coji de ceapa, o plasa de ciorapi numa' buni de utilizat la vospit oua...Cata distractie o sa fie!!!

O sa am timp fiindca sunt o comoda si avem tanti care ne face curat la parter o data pe saptamana. Acum o sa o rog pe tanti sa imi spele o data toate geamurile si intr-o alta repriza toata mobila. Si apoi fix inainte de pasti o curatare serioasa pe jos...si uite asa curatenia de pasti o las altora. Noi vom face etajul (care oricum nu consta decta in doua dormitoare). La inceput mi-am facut mustrari de constiinta ca o am pe tanti...dar e deja din iulie si ne e bine! Noi ne distram pe faza asta, poate v-am mai spus, de regula se zice "uite o plecat romanu' in vest sa curete dupa altii" ei bine noi am primit de la agentie o belgianca pur sange...asa ca o venit romanii sa le faca curat vesticii .

gata..plec la cafea

esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micaela06 spune:

La Multi Ani Mamicilor si Mladitelor! O primavara minunata va dorim

Noi suntem bine, in cautare rapida de gradinita si de mesteri sa ne amenajam casuta.

Mergi la inceput

Na ca am scris de doua ori si nu mi-am laudat copila. Cred ca uikdenul asta o fi fost unul special pentru m&m . Ieri copila mea a purtat toata ziua un singur pampers, pe care l-am schimbat seara doar fiindca deh, era dupa baie. In rest a facut de trei ori pipi si o data caca in olita. Mai interesant e ca de o vreme nu mai face pipi in apa din baie. Deci la baie pe la jumate o apuca..."caca, caca" care vra sa zica, vreau pe olita. O pun pe olitza si pshhhh baga un pishu mare, asa a fost si ieri. Acu' mie mi-e inca greu sa cred ca asta inseamna ca de azi ii iau scutecul, insa cred ca e pe drumul cel bun. Am spus povestea si la cresa si sper ca a percutat tanti Rita sa o puna cand aude "caca" pe wc. Si tot din chestiile interesante, ieri a avut doua faze in care mi-a luat mai bine de un minut de la semnalul oral pana a ajuns ea pe olita (chiar 5 cand am venit de afara si am avut de dat jos tot felul de chestii, ieir au fost totusi 0 grade afara) si cu toate astea, intamplarea s-a intamplat pe olita.
O fi capabila sa se tina deja? O fi fost intamplare? Tot drumul cel bun ii zice...

esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

O, Esme ce frumos povestesti tu si ce activitati interesante faceti.
Cu atatea jucarii e aproape imposibil sa te ocupi si cu altceva decat cu stransul lor tot timpul. Nici eu nu le-am mai cumparat in ultimul timp pe motiv de "strans bani pentru casuta la curte". Vad ca tine.

Noi o tinem de vreo 2 saptamani in chefuri si musafiri. Abia am reusit sa strang si sa fac un picut de curat. Noi avem vesti si bune si rele. ptiu doamne, acum mi-am vazut maimuta interioara .....
Mi-e frica.......nu mai pot continua..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Inais, sanatate multa Iasminei!

Ylari, si eu vroiam sa-ti spun ca e de preferat e sa se gateasca in gradi, decat sa vina mancarea de la o firma de catering.
Exista insa peste tot minusuri, sper sa faceti alegerea buna.

Simonix, bravo mancaciosului!
Pofta mare in continuar!e
Deci gata cu somnul de pranz. Mai devreme sau mai tarziu toti renunta la somn.

Eu am fost distrusa cand Lara pe la 2 ani n-a mai vrut sa doarma la pranz, ma chinuiam 1-2 ore s-o adorm, deja devenise enervanta operatiunea.
Apoi n-a mai dormit si seara mergea la 19 la culcare, asa ca pana la urma mi-a convenit mai mult asa, sa am seara libera.
Plus ca somnul de pranz ne cam incurca des planurile. Nu puteam sa plecam undeva ca se nimerea sa se intersecteze cu somnul copilului si daca nu dormea in patul ei , era nervoasa, irascibila, obosita, asa ca pana la urma a fost mai bine fara somn la pranz.

F. frumoase activitatile lui Esme. Si noi ne jucam asa, insa nu mereu si recunosc uneori din cauza ca eu nu am rabdare cu ele, mai ales cu Lara.

Nu e atenta si varsa vopselele, murdaresc mobilele, plastelina e lipita pe toata podeaua si prin toata casa
Apropo forme bagate la cuptor, Esme noi avem o plastelina FIMO (Pāte a modeler a cuire) este o platelina pe care o poti baga la cuptor si ies forme tari.
Aici Creatiile noastre

Si aici copacelul nostru de Paste

Mergi la inceput

am facut testul ...nu am maimuta interioara dar sunt maimuta exterioara.

Mergi la inceput

Adriana:super formele alea facute de voi. si copacelul ( era sa spun copanelul)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrinaAndreea spune:

LA MULTI ANI! dragele mele! SA FIM SANATOASE, FERICITE, BUCUROASE SI NU IN ULTIMUL RAND, IUBITE!

Am reusit sa racesc bine de tot. Sper sa nu o ia si Bogdan de la mine. Nu mai scapam de frigul asta...

Nu am reusit nimic cu intarcatul lui. Cum spuneam acum ceva timp mai suge doar noaptea de vreo 2 ori. Am incercat sa-i inlocuiesc cu lapte de vaca, dar... nici nu vrea sa il vada. Plange si ma striga intr-una, pana ii dau ce vrea. Dupa care adoarme linistit. Chiar nu stiu ce sa fac. Am incercat sa imi dau cu ceai de pelin, dar... nu pare sa il deranjeze. Isi vede de treaba lui. Aveti vreun sfat pentru mine? Cum as putea sa il intarc definitiv?

Va pup pe toate si va doresc o zi minunata in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micaela06 spune:

Adriana, vai ce dulce e Lara mica, nu ca acum nu ar fi dulce, acum e mai domnisorica, asa... ce se transforma copii astia, parca prea repede.
Noi plastilina inca nu am incercat, suntem la capitolul acuarele (am fost in vizita la o gradi si Daria a fost super incantata ca au pus-o si pe ea pe scaunel si au 'pictat') si mai au mare scucces la noi stampilutele cu diverse animale si copii. Eu acuarelele le-am luat pe furis de Stefan, cred ca moare dc ne prinde
Mai nou asta facem, ne jucam de-a gradinita, doar Scoty (catelusul nostru) nu e un elev atent si ne tulbura activitatile

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Adriana_78

Apropo forme bagate la cuptor, Esme noi avem o plastelina FIMO (Pāte a modeler a cuire) este o platelina pe care o poti baga la cuptor si ies forme tari.

Si noi tot din asta am folosit pentru martisoare, stiu ca tine forma, ce nu stiu cat de poroasa e...daca tine apa sau nu. Adica daca facem mici recipiente si punem apa in ele curg peste tot au ba. Oricum incerc cu asta si daca nu merge asa data viitoare cumparam lut de-adreptul. Aporpo de forme din astea, aici plastelina e de asa natura ca daca o modelezi (e muult mai moale la modelat decat cea din romania) si o lasi afara modelata se usca si ramane perfect formata.

Am uitat sa mentionez, din cand in cand se joaca si singura, uneori cred ca i se acreste de atata mama sau tata in spatele ei isi ia papusa si pelaca cu ea. Ieri a pus-o pe olita dupa care a vrut sa ii schimbe scutecul...cu unul dintre ale ei, doar ca sunt cam mari pentru papusa ei. A pus scutecul pe ursulet...pe ala venea bine.

esme

Mergi la inceput