Despre toleranta
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
gabitza2005 spune:
Deus eu una am mai urmarit din cand in cand emisiunile celor doi. Intr-adevar Mircea este extremist. Cristi este tolerant dar apreciaza oamenii de calitate ( si nu neaparat educati - ma refer la scoli inalte ) care au facut sau fac ceva in viata fie ei afaceristi, scriitori artisti, capitani de vas, olari, caldarari, tesatoare ....de toate meseriile si ocupatiile , de toate natiile. oameni cinstiti, harnici si cu bun simt, dar in nici un caz nu cred ca am vazut in emisiunile lui o tiganca care cauta in tomberon, un manelist, un hot, sau un criminal.
Sunt toleranta cu orice dar nu cu prostia si nesimtirea.
Imi las copilul sa se joace cu orice copil tigan atat timp cat acesta e spalat, nu fura, vorbeste frumos si nu asculta manele cu versuri obscene.
In acelasi timp nu-mi las copilul sa se joace cu vecinul roman care nu stie sa zica buna ziua , injura, e violent....
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Deus spune:
gabitza - la noi langa bloc este o padure in care toata iarna au ars focuri mari si am auzit plansete de bebelusi...sta o familie de tigani. Au vreo 3-4 copii mici care nu au simtit nici macar odata apa calda sau sapunul pe piele...ce sanse le dam noi ca sa ne permitem sa-i judecam. Ii angajeaza cineva, ii primeste vreo gradinita, vreo scoala? Nu le dam nici o sansa asa ca exact asa vor "evolua"
Dar nu despre asta se vorbea aici asa ca scuze pt off topic
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
ioanadara spune:
Saracii copilasi.Nu cred ca este vorba totusi de lipsa de toleranta aici, Deus.
Ci de modul defectuos in care functioneaza asigurarile in Romania.
Tu spui ca nu i-ar primi scoala? Pai atatia altii merg la scoala impreuna cu copiii romanilor.de ce exact pe ei nu i-ar primi? Nu s-ar putea angaja tatal de exemplu la primarie ?Eu dimineata vad cate un camion plin cu angajati ai primariei care sunt adusi la rondurile de flori de exemplu sa le ingrijeasca.Multi dintre ei nu par oameni cu o conditie sociala prea buna si uite ca totusi au ceva de lucru.
In alta parte trebuie sa fie baiul aici.
Deus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioanadara Saracii copilasi.Nu cred ca este vorba totusi de lipsa de toleranta aici, Deus. Ci de modul defectuos in care functioneaza asigurarile in Romania. Tu spui ca nu i-ar primi scoala? Pai atatia altii merg la scoala impreuna cu copiii romanilor.de ce exact pe ei nu i-ar primi? Nu s-ar putea angaja tatal de exemplu la primarie ?Eu dimineata vad cate un camion plin cu angajati ai primariei care sunt adusi la rondurile de flori de exemplu sa le ingrijeasca.Multi dintre ei nu par oameni cu o conditie sociala prea buna si uite ca totusi au ceva de lucru. In alta parte trebuie sa fie baiul aici. |
nici oamenii normali care lucreaza nu pot sa acceseze vreun credit sa-si cumpere o casa,ei stau in padure, sunt din pacate murdari, nepieptanati - poate nici acte nu au. Eu vad ca este o problema sa-ti inscrii copilul la o gradi de stat si pentru o persoana normala...sincer noi societatea nu le dam nici o sansa (la astia cel putin) si ei vor copia modelul parental : scotocim in gunoaie, daca tanjim dupa ceva (o bicicleta) si stim ca in veci nu o vom avea - o furam, poate dau in timp si in patima alcoolului si sunt gata.
Din pacate viata nu-i dreapta si tolerantza exista doar acolo unde este loc pentru ea. Un om foarte sarac, needucat, sau bogat dar needucat, un om crescut intransigent cu anumite viziuni totalitare nu o sa cunosca toleranta si empatia in veci.
Toleranta merge mana in mana cu empatia.
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
Deus, eu spun ca tocmai faptul ca sint tolerati, au ajuns in padure... pentru ca daca ar fi fost cunoscuti, intelesi si recunoscuti, alta ar fi fost situatia lor. Si da, toleranta merge mina in mina cu empatia, aici iti dau dreptate, pentru ca eu nu suport nici una, nici alta.
Daca empatia se refera la a intelege un alt om si a incerca sa fii pe aceeasi lungime de unda cu el si sa-l ajuti asa cum poti si cum te pricepi, da, imi place cuvintul si ma definesti in mare masura. Dar daca se refera la faptul ca da, il ajuti din mila, atunci nu-mi mai place si prefer sa nu ajut pe nimeni decit sa ajut o persoana din mila. Si prefer sa primesc acelasi tratament in schimbul oricarui ajutor, mai bine nimic decit din mila. In momentul in care vad un animal care are nevoie de ajutor, spun: vai, ce mila imi este de biata fiinta, hai sa fac ceva pentru el. Dar cind vezi un om si spui asta, deja te asezi pe o pozitie superioara, si pe el pe una inferioara... si relatia nu mai este de cel care ajuta si cel ajutat.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
ioanadara spune:
Dar nu trebuie sa-si cumpere o casa.Bineinteles ca asta este foarte greu.Ma gandeam la un adapost.Un adapost al primariei de exemplu.
Poate ca este tocmai vina noastra ca suntem prea toleranti cu astfel de situatii.Adica, ii vedem , toleram.Daca am lua-o putin altfel in sensul ca noi ca societate am presa primaria de exemplu sa ii ajute sa se integreze? Da, nu tolerez faptul ca ei stau in strada.Si asta nu cred ca ma face needucata.
Cred ca din moment ce statul insfaca atatia bani pentru ajutoare sociale ar trebui sa se ocupe de acesti oameni in primul rand.Un adapost al primariei, o slujba ca cea de care am pomenit de exemplu tatalui, copiii inscrisi la scoala.Daca asta se face si ei reajung in gunoaie, ei bine este altceva deja.
Tocmai toleranta dusa pana la nepasare a facut Romania sa ajunga aici.
Nu cred ca occidentalii sunt mai empatici decat noi si totusi, ar sari in sus acolo multe asociatii care se ocupa cu drepturile copilului daca ar fi un asemenea caz.
Aici, ii acceptam si atat.Ne afisam in schimb ca mari aparatori ai copiilor .Si ne imaginam ca suntem buni.
ioanadara spune:
Vad ca a scris si Nelia intre timp.Exact asta este: tocmai pentru ca sunt tolerati au ajuns acolo.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
Ioanadara, sigur vor ajunge din nou in strada, pentru ca raul este facut pentru ei. Au fost luat din carutele lor, din satra lor si obligati sa se socializeze in felul nostru de a privi lucrurile, care nu este al lor. Nu s-au integrat, bineinteles, si atunci ii toleram, de voie sau nevoie si nu mai facem nimic pentru ei, eventual sa-i acceptam sa traiasca in padure si sa manince ce aruncam noi la gunoaie.
Se intimpla si la case mai mari, si aici canadienii sint toleranti pina la ceruri si inapoi cu autohtonii, si din toleranta si dorinta de a le face bine, le-au luat paminturile, le-au luat copiii de acasa, din sinul familiei si i-au pus in scoli, in care dupa ani si ani de zile, aflam ce s-a intimplat... iar pe parinti i-au pus frumusel in rezervatii pentru ca au refuzat sa stea in societatea construita de altii pentru altii, nu pentru ei... iar copiii lor, dezradacinati, nu au mai avut sansa sa inteleaga nimic nici de la ai lor, nici de la educatia primita in scoli, si numai integrati nu sint in societate... asa ca fac si ei ce stiu pot: unii au reusit cit de cit sa se integreze si acum se lupta pentru drepturile celorlalti, altii supravietuiesc, tolerati de societate, dar altii fura, beau, se drogheaza, se sinucid...
Dar vina nu mai este impartita, ci societatea a facut tot ce a putut sa-i civilizeze, iar, ei, nerecunoscatorii, uite ce fac! Asta este unul din motivele pentru care nu mai cred in toleranta, in acceptare si in empatie, cu intelesul de mila. Daca vrei cu adevarat sa-i ajuti, atunci trebuie sa-i cunosti, sa le intelegi modul de viata si de a fi si sa le recunosti dreptul de a fi asa cum esti si de a trai asa cum doresti. Si, din pacate, nu se mai poate face nimic, raul facut este atit de mare incit sint pierduti pentru totdeauna.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
ioanadara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nelia [. Si, din pacate, nu se mai poate face nimic, raul facut este atit de mare incit sint pierduti pentru totdeauna. [ |
Asta refuz sa cred.
Daca in canada s-a intamplat asa, daca nu au reusit sa-i integreze, atunci in Romania este o singura solutie: sa li se dea carutele inapoi.
In nici un caz sa se tolereze situatia asta in care copiii pot muri la orice ora de frig si foame in padure.Macar in carute, e mai cald.
![](bang.gif)