gradinita obligatorie

gradinita obligatorie | Autor: bb_yasmi

Link direct la acest mesaj

???

ce stiti e obligatorie gradinita??? un copil poate fi refuzat in clasa 1 pe motiv ca a fost la o gradinita particulara neacreditata?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Nu acum. Dar e in lucru noua lege a educatiei si nu se stie ce schimbari aduce.

Edit: nu am mai auzit de gradinita de stat neacreditata...

Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

eu stiu ca anul pregatitor (grupa pregatitoare de la gradinita) este obligatoriu. si pentru a te inscrie in clasa a I-a ai nevoie la dosar (este standard) de evaluarea educatoarei (cum a evoluat in grupa pregatitoare).
acum nu gasesc legea educatiei (cea in vigoare, nu propunerea), dar cand am sa dau de ea o s-o postez.

----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)

Mergi la inceput

Este perfect adevarat. Insa nu am auzit de cazuri in care scoala sa refuze inscrierea copilului in cls I pe motiv ca nu a fost la gradi. Invatamantul este obligatoriu, nu uitati.

Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Evaluarea asta gradinita o da parintelui sa o puna la dosar cand inscrie copilul? Eu am fetita in clasa I dar nu am dus asa ceva la scoala noi parintii la inscriere. Poate s-a ocupat gradinita ca apartinea de viitoarea scoala.

Bazar general DC

Criss de Alessia si Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

imi cer scuze e vb de gradi partic. neacreditata.

happy mom & ladybird Iasmina Alissa 2+

astept vara...caldura...concediu...piscina...soare..eheeeeee

Mergi la inceput

In teorie grupa pregatitoare e obligatorie, caracterizarea psihopedagogica facuta de educatoare trebuie dusa la scoala...in practica nu se aplica. Ca in Romania!

Daca cineva te-a refuzat pe motiv de gardinita particulara neacreditata nu e decat un exces de zel prost-inteles sau pur si simplu....nu ai dus un buchet de flori asteptat...la inscriere....

Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

nu e vorba de mine.
vreau sa imi inscriu fetita la o gradi partic. "in curs de acreditare" si auzind cateva mamici vb despre asta am inceput sa ma informez mai bine.

happy mom & ladybird Iasmina Alissa 2+

astept vara...caldura...concediu...piscina...soare..eheeeeee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Noi nu am mers la gradi in Romania (abia anul trecut am revenit in tara), iar la inscrierea in clasa I nu ni s-a cerut nici un dosar cu "antecedentele" copilului. Noi aveam o evaluare si psihologica si intelectuala de la gradinita la care mersese baiatul, dar era in engleza. Am oferit-o, dar secretara a zis ca nu e nevoie. Acum probabil mai tine si de scoala, anul asta si de cele ce se vor mai hotara la nivel de minister... Pana ajunge fetita ta la varsta de dat la scoala, multe se pot modifica (nu stiu cati ani are, dar banuiesc ca vrei sa o inscrii la grupa mica), inclusiv acreditarea/neacreditarea gradinitei cu pricina.
Pana acum nu am auzit sa nu fie primit vre-un copil la scoala pe motiv de ne-frecventare a gradinitei sau de frecventare a uneia particulare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Ce inseamna "in curs de acreditare"? Are dosarul depus? E autorizata? Daca e autorizata si cu dosarul depus pentru acreditare eu zic ca n-ai de ce sa-ti faci griji .... se acediteaza pana termina copilul tau.
Daca nu aveau deloc intentia sa se acrediteze atunci poate te reorientai dar asa eu nu mi-as face griji. Si in 4 ani pana termina copilul tau gradinita legea se mai schimba de 2-3-4 ori asa ca n-ai cum sa stii ce si cum va fi.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Daca gradinita e ok si corespunde criteriilor tale, nu te crampona de legea asta.
In primul rand legile se tot schimba - cine stie ce mai inventeaza pana termina copilul gradinita.
In al 2-lea rand - scoala e obligatoriesi daca vre-o scoala te-ar refuza pe motivul asta, e suficient sa mergi la inspectorat . Evident ca poti rezolva si in varianta "dat ceva".

Eu am inscris copilul la clasa 1 si desi era specificat ca trebuie si evaluarea, nu toti copiii aveau (unele gradinite dau evaluarea vara, iar inscrierile se fac in ianuarie-februarie). Asta nu inseamna ca nu li s-a primit dosarul.

Mergi la inceput