igiena bebeului mic
Cum se spala hainutele nou-nascutului ma refer ca se pot spala inpreuna cu hainele celor mari,se spala cu un detergent special?etc eu voi fii mamica c-am pe 10 martie 2010.
Raspunsuri
delsim spune:
Eu cred ca trebuie spalate separat! in privinta detergentului poti folosi si unul obisnuit, dar trebuie clatite bine, de vreo 2 ori.Exista si detergenti speciali de bebelusi, depinde cum iti permiti.
gabitza2005 spune:
Baietelul meu are aproape 5 ani dar si acum ii spal separat hainele de ale noastre. Asa m-a invatat mama care pana am plecat de acasa spala hainele separat pentru mine, pentru fratele meu -numai pe ale ei si ale tatalui meu le amesteca.
Eu i-am spalat hainutele inca de la inceput cu detergent normal dar am folosit balsam special.
Pana la 1 an ii calcam si sosetele dupa am inceput sa le mai selectez.
CorinaDani spune:
hainutele nou-nascutului este de preferat sa le speli separat de cele ale adultilor din mai multe motive, n-are rost sa insir aici
e bine sa stii ca toate hainutele, prosoapele, lenjeriile, tot ce ai cumparat dinainte (sau ai primit) pentru bb, trebuie sa le speli inainte de a le folosi. asadar, si ce vei lua in spital pentru bb in materie de "textile" sa le speli bine; in general obiceiul este ca nasa de botez sa "scoata" copilul din spital, adica sa-i aduca imbracaminte nou-nouta, pe care o va purta bb la externare. si aceste hainute/caciulita/paturica si ce-o mai fi - spalate si calcate bine, apoi puse si inchise in pungi noi pana ti le aduce la externare.
daca la adulti, rufele foarte putin murdare pot fi spalate la programul scurt, cu apa la 30-40 de grade, la bb-lusi hainutele, prosoapele,scutecele de panza, lenjeria de pat, tot ce intra in contact cu pielea lui trebuie sa fie spalate la o temperatura mai mare, cu detergent special pentru pielea sensibila sau alergica, balsam - la fel. recomand cu caldura detergentul si balsamul din gama Sano - pentru bb-lusi, sunt foarte bune si nici nu sunt scumpe. o punga de detergent de 1,5 kg costa in jur de 14 ron si ajunge 35 de spalari daca folosesti corect dozarea. pentru a preveni eventuale alergii sau iritatii, rufele bb-lusului se clatesc suplimentar (2-3 ori).
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
sirimie spune:
separat. eu le spal separat si de ale noastre si de ale lui Vladut
cel mai ieftin detergent de bebe e Teo bebe
sint si altele mai scumpe: ex Dermalin
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
Luminel spune:
Rufele de bebe e de preferat sa fie spalate separat (nu neaparat cu detergent special, decat daca este foarte sensibil bebelusul) si clatite suplimentar macar pana la 6 luni. Eu asa am procedat. Nici acum nu-i amestec hainele fetitei mele cu ale noastre.
Nastere usoara si bebe sanatos!
Lumi, mami de bombonica Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj
missdarcey spune:
De la inceput am folosit Persil non-bio ,iar pentru dezinfectat-albit Napisan .Balsamul de rufe mi se pare ceva inutil ,bani aruncati ,iar la bebelusi poate da reactii alergice .Cel mai important e ca hainutele sa fie din bumbac de buna calitate ,spalate inainte de prima folosire ,clatite foarte bine si calcate.
stefaniya spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamiti Cum se spala hainutele nou-nascutului ma refer ca se pot spala inpreuna cu hainele celor mari,se spala cu un detergent special?etc eu voi fii mamica c-am pe 10 martie 2010. |
Eu am folosit un detergent special,care sa nu provoace alergii.Cand sunt asa mici,pielea lor trebuie protejata.
Eu cred ca detergentul e mai important decat a amesteca lucrurile copilului cu lucrurile voastre.Oricum banuiesc ca speli la un 60grade si atunci nu sunt probleme sa reziste microbii,sau nu imi dau eu seama care ar fi problema ca le speli impreuna.
Eu pana cand baietelul meu a implinit 1 an,i-am spalat lucrurile separat(pt ca l-am imbracat mult in alb sau culori deschise) si cu detergent special.Acum le spal imreuna cu ale noastre si cu detergent normal.
patrisuca spune:
eu mereu i le-am spalat separat! mi se pare mult mai igienic, si in plus, mi-am cumparat un cosulet mai mic pt rufe, si i le pun separat cand sunt murdare, nu in cosul nostru de rufe. cat despre detergenti, nu am folosit unul special, doar clatite ft bine si a fost ok.
tania2008 spune:
separat, la 40 de grade, cu persil alb (lichid) si dau o clatire suplimentara la masina de spalat. Nu le spal la temparaturi mai mari si nici nu le calc, insa le usuc la uscator care degaja o temperatura inalta si compenseaza