revenire cic
Raspunsuri - Pagina 2
marius spune:
As dori sa te pot ajuta mai mult dar nu stiu cum, sincer!
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
adtza spune:
buna marius,
in conditiile reluarii activitatii inainte de expirarea cic (cei 2 ani) se pot lucra numai 6 ore. corect?
as dori o lamurire pt urmatoarea speta:
- la implinirea a 1 an si 4 luni a copilului, m-am reintors la serviciu.
a doua zi de la revenire, fac actele de intrerupere indmnizatie.
a 3-a zi, angajatorul ma concediaza; motiv: concediere individuala - restructurare activitate - firma nu poate sustine 2 persoane pe aceeasi functie-contabil sef, (firma nu este in faliment, mai mult chiar - in momentul intrarii in concediu postnatal, exista o singura pozitie de contabil sef, a mea insa nici nu intru bine in cic, caci firma promoveaza un subaltern de al meu in pozitia mea, pe perioada NEDETERMINATA....), la reluarea activitatii, mi se "serveste" acest motiv, ca nu se pot tine 2 contabili sefi, iar cea concediata sunt eu, desi eu eram titular....ca nu este cmf legii asta stiu, ca m-am conformat si asta este adevarat, caci dragoste cu sila nu se poate,nu ?...am preferat sa iau cateva salarii "compensatorii" si sa ii las in plata Domnului...
am desfasurat un pic situatia, ca sa vedeti totusi ca "legea" in romania este pe hartie ...practica este alta ! ...si este o companie multinationala (ce e drept ..falimentara in State...caci de la ea au inceput toate...)
ca sa scurtez, ..dupa concediere, fac cerere de reintrare in cic...iar dupa inca 1 luna de cic imi gasesc un nou job.
intrebarile mele sunt:
1. in situatia in care sunt inca sub protectia legii "celor 2 ani" pot beneficia la NOUL loc de munca, de a lucra numai 6 ore, pana la implinirea celor 2 ani ?
2. de cate ori pot intrerupe cic-ul, fara sa imi fie afectata indemnizatia ? (cei de la DGSPA imi sugereaza ca as avea dreptul sa revin in cic , doar o singura data...si totusi in lege, nu se specifica nimic in acest sens.)
3. dupa concediere, firma mi-a trimis cartea de munca. ce ar trebui sa fac, caci 1 luna si jumatate am mai stat in cic, pana cand mi-am gasit de munca ? banuiesc ca trebuie sa fac o cerere de suspendare, dar unde , cum se depune?
astept cu mult interes opinia avizata,
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adtza buna marius, in conditiile reluarii activitatii inainte de expirarea cic (cei 2 ani) se pot lucra numai 6 ore. corect? intrebarile mele sunt: 1. in situatia in care sunt inca sub protectia legii "celor 2 ani" pot beneficia la NOUL loc de munca, de a lucra numai 6 ore, pana la implinirea celor 2 ani ? 2. de cate ori pot intrerupe cic-ul, fara sa imi fie afectata indemnizatia ? (cei de la DGSPA imi sugereaza ca as avea dreptul sa revin in cic , doar o singura data...si totusi in lege, nu se specifica nimic in acest sens.) 3. dupa concediere, firma mi-a trimis cartea de munca. ce ar trebui sa fac, caci 1 luna si jumatate am mai stat in cic, pana cand mi-am gasit de munca ? banuiesc ca trebuie sa fac o cerere de suspendare, dar unde , cum se depune? astept cu mult interes opinia avizata, |
1. Da - insa cred ca ti-ai face un mare deserviciu sa obligi o firma care te-a angajat sa iti plateasca 8 ore tu insa sa lucrezi 6. Sincer - eu nu cred ca te-as angaja, sau probabil mi-as gasi alta varianta. Nu este deloc recomandabil dar - legal ai acest drept cum legal si firma are dreptul sa te puna pe liber.
2. Nu exista o prevedere a numarului de intreruperi din cate stiu eu insa personal mi se pare o neseriozitate sa tot soliciti acum vreau in CIC acum nu mai vreau si tot asa.
3. ITM -
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
adtza spune:
multumesc mult de raspunsuri.
doar ca sa nu iti faci o idee gresita. In nici un caz nu solicit, intrarea si iesirea din cic, doar asa ...ca sa am de lucru.
Intentia mea a fost de la bun inceput de a-mi relua activitatea inainte de 2 ani. Nicidecum nu m-am asteptat ca voi fi concediata (deci nevoit sa reintru in cic).
dupa parearea mea, chiar sunt un om serois...m-am apucat si mi-am cautat de lucru, iar daca mi-am gasit, evident ca in conditiile actuale imi fac unele scenarii....ma gandesc doar la varianta in care aceasta firma intra in faliment si evident voi fi iar nevoita sa intru in cic.
La urma urmei, nu noi am creat acest haos in mediul de afaceri. si oricum cred ca ne facem destul de multe griji in a parea seriosi si educati cat in jurul nostru, conditiile care ni se creaza sunt exact invers (pe buna dreptate neseriozitate sau chiar minciuna cu buna stiinta).
in final, iti multumesc atat pt opinii cat si pt recomandarile tale.
toate cele bune,