Zgarieturi pe parchet laminat

Zgarieturi pe parchet laminat | Autor: Cristina_C

Link direct la acest mesaj

Se pot acoperi cu ceva astfel incat sa nu se mai vada urme albe? E vorba de cateva zgarieturi superficiale- nu mare lucru, nu sunt in profunzime, dar vizibile la o privire atenta. Laminatul este maro deschis, spre galben.
Poate stie cineva...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Cred ca nu se mai pot acoperi cu nimic.

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

De asta ma si temeam...Arata ca niste zgarieturi de pisica, dar culmea e ca n-am pisica! Le-am facut cu extensia unui pat, s-a stricat o rotita de plastic si dedesupt era metalul care a zgariat.
Stiu ca este o pasta din lemn, dar aceea merge mai degraba la umplut gauri in lemn si la mine nu-i cazul. Ma gandeam daca nu se poate "polisa" cu un lac sau cu o vopsea, ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

ba da, se pot repara cat de cat

cauta la magazinele cu accesorii pentru mobila sau intreaba la un depozit/producator de mobila pe comanda, exista niste batoane de ceara, in nuante diferite, se folosesc pentru micile reparatii pentru pal melaminat. dai cu batonul cerat peste zgarietura astfel incat aceasta se "umple"; materialul este impermeabil si adera foarte bine pa parchet, nuanta se mai inchide putin in timp

si mie mi s-a zgariat parchetul in cateva locuri si asa am reparat. la fel poti proceda pentru micile defecte de pe usi sau mobila.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

O sa incerc asa, multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Cristina,
Daca zgarieturile sunt profunde, adica piciorul patului a lasat urme adanci solutia cea mai buna este cea cu batonul de ceara(ideea Corinei), daca sunt numai urme pe care le-a facut rotita de plastic atunci aia se duce cu timpul. Laminatul are din fabricatie un strat protector, tot un fel de ceara, care cu timpul se duce si la inceput raman urmele acelea albicioase. Eu am pus parchet de asta si copilul cu rotitele de la premergator a facut numai urme, dire albe prin casa. Se vedea urat dar nu am avut ce face decat sa mai asteptam sa se uniformizeze urmele. Si asa a fost acum nu se mai vede nimic .
O alta solutie ar fi inlocuirea bucatii respective de laminat. Asta necesita un pic de deranj si pricepere.
LAminatul este un parchet foarte rezistent la lovituri si/sau zgarieturi fata de parchetul obisnuit de lemn natural. Singurul dusman al laminatului este apa, umezeala si curatatul cu mopuri prea ude.

Mergi la inceput

update

Am gasit niste servetele speciale pentru laminat, uscate, dar impregnate cu ceara, am sters cu ele si, de sus, nu se mai vad zgarieturile, asa de bine s-au acoperit - wow, nu-mi venea sa cred!
Se mai simt la mana si se si vad putin daca te apleci si te uiti foarte de jos, dar e mult mai bine ca inainte cand se vedeau daca te uitai atent de sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns padre2211 spune:

Buna Cristina,

imi poti spune te rog ce fel de servetele erau acelea folosite de tine? si de unde le-ai luat? :) am si eu probleme cu parchetul - usor zgariat si cautam o metoda de a-l repara.

Multumesc frumos.

Mergi la inceput

Sunt servetele Swiffer cu ceara, se gasesc la produsele de curatat, chiar si la OBI, cred. Le-am luat de la magazinul local, dar am vazut in multe locuri marca asta.
Dar, cum spuneam, zgarieturile nu se repara de tot, daca pui mana, sunt acolo, numai ca se vad mai putin.
Batonul cu ceara la culoare este cel mai bun, intre timp am facut o gaura un pic mai mare si am umplut-o cu ceara, nu se cunoaste, doar la lumina se vede un punct mat, in loc sa fie lucios.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Unde gasesc sigur batoanele astea de ceara, banuiesc ca sunt pe nuante....

Mergi la inceput

Incearca la OBI.

Mergi la inceput