Bani pentru suplimentar?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Conchita,sunt foarte de acord cu tine .Daca e obosita e normal sa se odihneasca,si exact asta va face saptamana care vine.Se va relaxa si va face temele doar,suplimentar doar daca cere ea,si nu impinsa de mine.O sa o incurajez sa se odihneasca,sa se joace...De fapt face asta in fiecare zi,daca ai citit ce am scris despre programul ei ai observat ca nu e ceva teribil.O ora jumatate de teme nu inseamna atat de mult,dar probabil ca s-a adunat oboseala cu orele,dansul,suplimentarul si a ajuns intr-un punct in care pur si simplu nu mai putea.Normal ca sanatatea ei este mai importanta,nici nu se pune problema altfel,si nici de platit nu am platit-o ca sa ii revina cheful.In plus,am observat ca refuzul ei nu era pentru ca avea prea mult de facut,si pentru ca nu o incurajam si nu o laudam cat trebuia.
Zilele trecute a luat B la mate la un test foarte greu, cu succesor/predecesor,cu enunturile citite de ei.....si nu am facut mare tam-tam,tocmai pentru a nu o stresa si a vedea ca nu se intampla nimic daca nu ia doar FB.Reactia ei?S-a bucurat ca nu doar doamna,ci si mami are incredere in ea si a promis ca va lucra mai mult si data viitoare nu va mai gresi.A rezolvat tema,acelasi test inca o data,si atat.Nici vorba de bani sau pedepse,vreau sa fie sanatoasa si sa vina acasa cu incredere,nu cu frica.Nu o voi pune niciodata sa performeze pana cade lata.Problema este ca e intr-o clasa in care se pare ca sunt vreo 3-4 genii si special pentru ei,ca sa nu se plictiseasca,doamna le da ,la mate cel putin,probleme de genul:"Aduna suma nr 23 si 10 cu restul nr 25 si 10/",ecuatii si altele in acelasi registru.Le-a zis cu glas tare rezultatele si unii colegi au huit la copiii care au luat B si S si fetita mea mi-a povestit ca ii venea sa planga.Presiunea dupa cum vedeti nu e doar de acasa,sunt mai multi factori de stres aici,printre care si aceasta reactie urata a colegilor despre care maine,cat o fi de 8 martie,am de gand sa discut cu invatatoarea,ca nu imi place sa sufere copilul dintr-o asemenea prostie.Nici daca era vorba de un test simplu,normal,la nivel de pragrama scolara,si daca lua B un copil nu le-as fi permis sa huiasca ,daramite la un test care e de clasa a II a.Copiii sunt foarte rai si ceea ce a durut-o cel mai tare a fost reactia lor.
Ariel7000,fiica-mea a inceput clasa I stiind destule de la gradi,dar nu stia sa scrie cu litere de mana si nici sa citeasca perfect,silabisea doar.Am crezut si eu ca va invata de la invatatoare,dar de multe ori mi-am dat seama ca daca ar fis tiut mai multe de dinainte,i-ar fi fost mai usor la scoala.Copiii care se descurca acum excelent si fac chestii complicate sunt cei care citeau perfect si socoteau inainte de a incepe scoala.La testul de care am mai zis ,cu probleme de Mate 2000,copiii si-au citit singuri enuntul,un efort in plus pentru cei care nu citesc perfect inca.Deci depinde de ce se lucreaza la clasa.Daca dai peste o invatatoare care face peste programa,nu va tine pasul fara suplimentar,daca insa se rezuma la manual,e foarte simplu,poate merge perfect fara mare efort.

Mergi la inceput

Filofteia,in mod normal face doua ore de dans pe saptamana,dar din decembrie ii cheama in plus,3-4 ore,dintre care una sambata,in vederea spectacolului care urmeaza.Cred si eu ca dupa spectacol,revenind la doar 2 ore de dans,si mentinand o ora jumatate maxim de lectii pe zi va fi ok,isi va reveni.Ea oricum este libera seara,eventual mai citim ceva,nu face lectii pana la 11 noaptea ca alti copii,deci nu e atat de ingrozitor precum pare.
Sorana,si eu cred ca fara suplimentar nu se poate,dar ne vom organiza mai bine,probabil ca am intins eu coarda prea mult intr-o perioada prea stresanta.Sambata are spectacolul la dans,deci zilele astea o las sa faca teme si atat,nu ii impun absolut nimic.Oricum maine e 8 martie,pe 9 au serbare,deci va fi(sper)un pic mai lejer la scoala.Curios este ca a reinceput ea sa ceara sa scrie,fara sa o pun eu.Chiar ieri mergeam undeva si pe drum mi-a cerut o foita sa scrie ,azi a decis sa scrie o felicitare pentru doamna...O sa fie ok,cred...Deja e foarte vesela din nou,s-a convins ca am incredere in ea si i-am spus de o suta de ori ca sunt mandra de ea si ca stie foarte bine,desi a luat B la test,si se pare ca nu si-a pierdut increderea in ea.Si uite asa,lasand-o eu mai moale,e si ea mai relaxata.A cerut singura sa ii dau test asemanator cu cel de la scoala si e foarte fericita ca a luat FB.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Le-a zis cu glas tare rezultatele si unii colegi au huit la copiii care au luat B si S si fetita mea mi-a povestit ca ii venea sa planga.

Foarte urat din partea invatatoarei. Pentru mine asta ar fi un motiv sa caut alta invatatoare. Si a noastra ii lauda pe cei care iau punctajele cele mai mari, dar niciodata nu ii critica pe cei care iau mai putin. In nici un caz nu citeste rezultatele cu glas tare, fiimiu nu stie nici colega de banca ce nota a luat daca nu-i spune ea.

Citat:
S-a bucurat ca nu doar doamna,ci si mami are incredere in ea si a promis ca va lucra mai mult si data viitoare nu va mai gresi.

O iubesc pe fata ta.

Al meu, cand a luat I-S la matematica, pe munca din clasa, pentru ca a facut alte exercitii , prima data mi-a spus ca le-a facut corect pe alea care le-a facut. Si nici prin cap nu i-a trecut ca ar trebui sa fie mai atent data viitoare.

Citat:
Daca e cineva cu copil a VII-a sau a IX-a va rog sa ma contraziceti. Adica mi-as dori sa fie altfel dar, din pacate, nu este.

Sorana nu exista. Toti fac meditatii cel putin din clasa a VI-a, 80% din a V-a, mai ales pentru medie.

Mereu imi aduc aminte cum ii spuneam unei colege (cu fete exceptionale) ca eu nu voi face cu fimiu , ca sa invete de la scoala , dar iata ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, scoala nu mai este ca pe vremea noastra, profesorii nu se mai implica deloc. Colega mea le-a ajutat mereu pe fete pana in clasa a VIII-a, a invatat cu ele cot la cot (cum i-am promis si eu lui fiimiu) si acum sunt amandoua foarte bine.

Mergi la inceput

Citat:
Filofteia,in mod normal face doua ore de dans pe saptamana,dar din decembrie ii cheama in plus,3-4 ore,dintre care una sambata,in vederea spectacolului care urmeaza.

Sincer la un program ca asta, renunti degeaba la suplimentar, ea tot obosita va fi. Sper sa fie cat mai curand spectacolul acela si sa merite efortul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui happiness
Daca dai peste o invatatoare care face peste programa,nu va tine pasul fara suplimentar,daca insa se rezuma la manual,e foarte simplu,poate merge perfect fara mare efort.

Daca asa stau lucrurile, invatatoarea ar trebui ori sa se tina numai de programa si de manual, cum ar fi normal sa faca, ori sa scoata ea bani din buzunar ca sa le plateasca elevilor munca suplimentara de acasa, fara de care nu s-ar descurca la scoala!
Cine se plictiseste in clasa sa primeasca de lucru separat, la nivelul lui.

Si eu ii dau copilului de lucru in plus acasa, mai aprofundam unele chestii, mai repetam, nu il las doar cu lectiile, dar in nici un caz invatatoarea, in clasa, nu le cere mai mult decat i-a invatat pana in acel moment. Pentru asa ceva sunt concursuri, olimpiade. Asa mi se pare corect.

Mergi la inceput

Filofteia,e prima data cand le zice notele cu glas tare,a fost o tema a campionilor acel test si cred si eu ca este o greseala ,tocmai de aceea voi vorbi cu doamna sa ii recomand sa evite asemenea clipe penibile pentru copiii sensibili.Fiica-mea a zis ca doamna i-a certat pe cei care au facut asta,dar nu ma incalzeste cu nimic,ma gandesc cu groaza doar la ce a fost in sufletelul ei.Nu ma gandesc sa o mut,fetita mea o iubeste pe doamna ei,chiar acum ii face o felicitare de 8 martie,i-a scris ca o iubeste foarte tare,ii deseneaza...
Da,e obositor programul de la dans,si eu cred ca nu suplimentarul e stresul cel mai mare,ci toate la un loc,adunate,dar sa stii ca merita,ii place foarte tare si il iubeste pe profesor,iar copiii sunt prietenosi si se sustin unii pe altii,sunt chiar o echipa.Daca plange cineva se aduna in jurul lui si il alina.De multe ori cand are ceva important la dans-repetitie,filmare,spectacol,toate celelalte trec pe planul doi,si cred ca si acum acel moment de refuz/oboseala tot de aici i se trage.Eu ca o mama buna ce ar trebui sa fiu ar fi trebuit sa o inteleg si sa o sustin,dar asta e,din greseli invata omul.
Dar sa stii ca unii profesori inca isi mai dau silinta,ca si mine de altfel,desi nu ii vede nimeni...

Mergi la inceput

Citat:
Dar sa stii ca unii profesori inca isi mai dau silinta,ca si mine de altfel,desi nu ii vede nimeni...

Sunt convinsa de asta, dar din pacate sunt din ce in ce mai putini si iau aceste clase de elita, de aceea vreau o clasa de elita, chiar daca fiimiu in acea clasa este undeva la mijloc. Vreau sa-i dau posibilitatea ca orice va alege in viata si oriunde in lumea asta sa poata face.

Mergi la inceput