Bani pentru suplimentar?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui happiness

Eu inca nu am aplicat sistemul,dar ma tem ca nu mai rezist mult doar cu laudele...Ca nu prea mai merge.

Aha, si cand nu or sa mai functioneze nici recompensele materiale ce ai sa mai aplici? Pana unde esti dispusa sa mergi in ambitia asta a ta pentru performante scolare? Nu vreau sa dau exemple concrete de ce mai fac alti parinti sa-si 'convinga' copiii sa invete. Nu toti copiii sunt inclinati catre studiu. Daca al tau pur si simplu nu este ma intreb daca si cum ai sa poti trai tu cu asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Am si eu o intrebare(cu precizarea ca niciodata nu l-a recompensat material pentru lectii sau alte servicii casnice):daca nu este recompensat suplimentarul,atunci de ce concursurile scolare au premii materiale????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Pentru ca e un CONCURS care prin definitie are un castigtor care castiga ceva. E alta mancare de peste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Citat:
[La inceputul lunii decembrie mi-a zis ca are calificative ''din fiecare cate putin, am si S si I". Eu cand am auzit sa lesin, mi-a venit rauMai bine ma decat asta.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Ca sa fiu sincera, atitudinea asta a parintilor e muuuuuuuuul mai grava decat sa ii dai 1 leu ca a dus gunoiul sau a fcut 3 exercitii in plus...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui carolinah

Citat:
[La inceputul lunii decembrie mi-a zis ca are calificative ''din fiecare cate putin, am si S si I". Eu cand am auzit sa lesin, mi-a venit rauMai bine ma decat asta.

Ca sa fiu sincera, atitudinea asta a parintilor e muuuuuuuuul mai grava decat sa ii dai 1 leu ca a dus gunoiul sau a fcut 3 exercitii in plus...

Caro

Asta Carolinah, pentru ca ii platesc afterschool-ul, pentru ca totusi lucrez cu el, pentru ca deja facea adunari si scaderi pana la 10 si pentru ca stia deja literele si citea- cand a intrat in clasa I. Adica si cu bani dati si cu munca si cu note proaste, de aceea am reactionat asa. El fusese evaluat inainte de scoala de cateva cadre didactice si nici una nu s-a manifestat ca nu-l duce capul, ca nu poate si altele. Mai e vreo nelamurire legata de acest aspect?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Citat:
citat din mesajul lui carolinah

Citat:

Asta linah, pentru ca ii platesc afterschool-ul, pentru ca totusi lucrez cu el, pentru ca deja facea adunari si scaderi pana la 10 si pentru ca stia deja literele si citea- cand a intrat in clasa I. Adica si cu bani dati si cu munca si cu note proaste, de aceea am reactionat asa. El fusese evaluat inainte de scoala de cateva cadre didactice si nici una nu s-a manifestat ca nu-l duce capul, ca nu poate si altele. Mai e vreo nelamurire legata de acest aspect?

A, nu, eu eram lamurita din prima... de asta nici n-am avut nicio jena in a-mi exprima opinia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Uitati si aici ceva asemanator.
http://forum2.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=148246&whichpage=2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Pun si eu o intrebare, asa... legata de sistemul romanesc de invatamant si cum se reflecta el asupra copiilor si parintilor.

Pentru voi ca parinti, ce este mai important: sa faca copilul (inca) trei fise suplimentare la matematica (n-am sa inteleg in viata mea obsesia din Romania asta pentru matematica...) sau sa faca in timpul liber ceva care il ajuta sa-si dezvolte personalitatea, sa-l ajute sa se descopere pe sine??

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Pentru mine cel mai important lucru este sa incurajez independenta copilului. Sincer, cred ca un copil care isi face singur lectiile de la scoala este mai castigat si are sanse mai mari de reusita in viata decat unul care face o gramada suplimentar cu mamicuta langa el. Eu prefer sa invat copiii ca scoala este jobul lor, ca isi pregatesc viitorul si e datoria lor sa invete si sa-si pregatesca temele si proiectele pentru scoala. Nu am recompensat niciodata copiii pentru teme, recompensa pentru invatatura sunt rezultatele pe care le au. Suplimentar au lucrat atunci cand rezultatele nu au fost cele dorite si atunci am lucrat ca sa imbunatatim rezultatele nu pentru bani de buzunar. Daca rezultatele au fost bune nu am lucrat suplimentar. Rezultatul, fata cea mare e la liceu si are rezultate foarte bune la invatatura, pana in clasa a 3-a am mai intrebat-o de lectii si prin sondaj am mai verificat-o, de atunci nu am mai stiut ce lectii are si cand le face. Cea mica e clasa a 3-a si isi face temele singura in fiecare dupa-masa fara sa ii spun sau sa stau cu ea. Ea are niste teme suplimentare de la speech therapy pe care le facem impreuna pentru ca eu trebuie sa ii corectez pronuntia si sunt niste exercitii care trebuie facute cu cineva. Atat timp cat la scoala are rezultate bune nu am sa ii cer sa lucreze suplimentar.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Pentru voi ca parinti, ce este mai important: sa faca copilul (inca) trei fise suplimentare la matematica (n-am sa inteleg in viata mea obsesia din Romania asta pentru matematica...) sau sa faca in timpul liber ceva care il ajuta sa-si dezvolte personalitatea, sa-l ajute sa se descopere pe sine??

Mie mi se par importante amandoua.
Eu am ales cea mai buna invatatoare intr-una dintre cele mai bune scoli, pentru ca a invata la un nivel ridicat mi se pare foarte important.
Face suplimentar pentru ca eu il simt ca altfel nu face fata clasei cu nivel foarte ridicat.
Face engleza de doua ori pe saptamana si electronica. Pana anul trecut a facut canto/pian. Anul trecut a descoperit electronica si a renuntat la muzica, desi este foarte talentat... si nu o spun eu, ca-i puiul broastei.
Mergem la filarmonica aproape saptamanal. Cand suntem acasa in weekend (de obicei mergem la tara unde este free) mergem la Planetariu, teatru, cu bicicleta / rolele in parc sau la patinoar in functie de anotimp. .
Si pe langa astea are timp sa iasa si afara cu colegii de clasa in cartier, cam 2 ore pe zi. Iar cand este urat afara isi face de lucru pe calculator si crede-ma nu sta pe jocuri.
Programul asta l-a invatat sa gestioneze timpul.

Nu inseamna ca daca face suplimentar s-a terminat cu timpul liber. Ideea este sa stii sa pastrezi un echilibru.

Mergi la inceput