Bani pentru suplimentar?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Kay,topicul e despre actiunea in sine,a da bani copilului pentru suplimentar(nu pentru tema de zi),nu despre mine daca sa dau sau nu bani.E ceva ce am intalnit chiar recent intr-o discutie si confruntandu-ma cu mofturile ei la suplimentar ,in ultimele zile, mi-am pus aceste intrebari.Nu imi justific nimic ca nu am ce,nu am platit-o pentru nimic niciodata,si chiar daca as plati-o ar fi decizia mea si atat.Eu puneam o intrebare despre acest tip de recompensa,nu asteptam sa ma judece cineva ca as alege aceasta varianta.Pentru ca nu am ales asta.
Lali,da,e un copil foarte bun si merge foarte bine la scoala,dar ca sa fie foarte buna nu e de ajuns ce fac in clasa.Temele sunt foarte putine sau deloc,uneori au doar la mate si la romana nu,sau invers,foarte rar au de scris la ambele obiecte.In 20-30 minute termina tot,cu tot cu citit lectia din abecedar.Nu cred ca 30 minute sunt de ajuns pentru a se mentine acolo sus,unde chiar ea vrea sa fie.Doar ca de cateva zile ori e foarte obosita, ori nu stiu din ce motiv face suplimentar doar de gura mea.Inainte cerea ea,isi lua si singura ceva de lucru,acum daca s-ar putea sa stea toata ziua la tv sau la calculator ar fi cea mai fericita.Si eu cred ca recompensele sunt permise din cand in cand doar,la ocazii mai deosebite.
Iasmin08,cu plata pentru treburi casnice chiar nu sunt de acord.Pe mine nu ma plateste nimeni ca spal sau fac mancare,si in plus fiica-mea mai ca m-ar plati ea pe mine sa o las sa ma ajute la ceva.Ii place foarte tare sa fie si ea cu mine,ma ajuta la facut mancare,amesteca si ea ingrediente,mai sterge praful,mai matura,nu mereu,dar ii face placere.Si primeste laude si multi pupici.Atat.
Filofteia,stiu ca trebuie sa ne intindem atat cat ne tine plapuma,asa e si normal.Dar nu cred ca acei copii care au totul si nu dau nimic in schimb sunt crescuti bine,sau ca le face cineva vreun bine educandu-i astfel.Dar aici e alta tema deja.
Am gasit rezolvarea la dilema mea.I-am povestit fiica-mii de faza cu banutii pentru suplimentar si...surpize,surprize,a zis ca ea in niciun caz nu ar accepta asa ceva.Ca e datoria ei sa faca suplimentar,nu trebuie platita pentru asta.Cred ca era doar obosita,se apropie si spectacolul la dans,are scoala,temele,repetitiile,cred ca suplimentarul ii incurca planurile perioada asta.O sa o las mai moale pana la spectacol,ii dau libertatea sa aleaga ea cand si ce vrea sa faca,si sper sa fie ok.Si ma duc sa o pupacesc mult de tot,mi-a reamintit ce fetita minunata este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Hapiness, esti o fericita daca la tine merge cu pupici. Ai mei baieti sunt niste lenesi fara pereche. Si recunosc ca nu e bine, doar ca ma lupt si eu cum pot pe baricade, mai corect, mai incorect. Dar de unde am plecat eu, de la copilaria mea si pana la asta e distanta enorma, sunt doua lumi paralele. Sa fie asta singurul lucru rau. Eu tind sa fiu extrem de laxa cu puiul meu, tocmai pentru ca am suferit mult. Fii indulgenta cu mine

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Iasmin,te cred.In fond fiecare aplica metodele care se potrivesc cel mai bine copilului lui/ei.Nici gand sa te judec,doar ca eu nu trebuie sa o rog sa faca prin casa,vrea singura.Acum face si suplimentar,chiar fara mofturi,se vede ca nu e zi cu dans si e mai odihnita.Deci nici vorba de bani,e ok...Slava Domnului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Iasmin baietii nu sunt ca fetele... si n-o spun eu ca mama de baiat ci toate mamele care au si baiat si fata pe care le-am intalnit.
Ultimul exemplu... la firma de engleza, trei baieti si doua fete... ies fetele laudandu-se ca au luat doi de 10... baietii toti malc. Dupa ce am iesit il intreb pe al meu "Tu cat ai luat?" "Nu stiu!" Sta un pic si se gandeste... "La un exercitiu cred ca am luat 10, dar la celalalt nu stiu"...Ajung acasa... luase 10 la amandoua . Ce sa ma spun... Ma dezorienteaza total.

Happiness esti o fericita cu asa o fata. Cred ca ar fi bine sa te linistesti, ca ii dai idei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Iasmin baietii nu sunt ca fetele... si n-o spun eu ca mama de baiat ci toate mamele care au si baiat si fata pe care le-am intalnit.
Ultimul exemplu... la firma de engleza, trei baieti si doua fete... ies fetele laudandu-se ca au luat doi de 10... baietii toti malc. Dupa ce am iesit il intreb pe al meu "Tu cat ai luat?" "Nu stiu!" Sta un pic si se gandeste... "La un exercitiu cred ca am luat 10, dar la celalalt nu stiu"...Ajung acasa... luase 10 la amandoua . Ce sa ma spun... Ma dezorienteaza total.

Happiness esti o fericita cu asa o fata. Cred ca ar fi bine sa te linistesti, ca ii dai idei.

Filofteia ai fost super cu ultima propozitie Nici al meu nu e prea constient de note. La inceputul lunii decembrie mi-a zis ca are calificative ''din fiecare cate putin, am si S si I". Eu cand am auzit sa lesin, mi-a venit rauMai bine ma decat asta. M-am dus urgent la scoala si...guess what. Avea numai FB, pe linie. Si in caiete si in catalog. Deci cred ca e cum spui, baietii sunt altfel decat fetele, in cazul meu, e cu vreo cativa ani in urma fetelor de varsta lui

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Hapiness - noi de vreo 2 saptamani am renuntat la orice fel de suplimentar. Pentru ca este obosita. Mie una nu mi-a trecut prin cap sa o motivez sa faca... am renuntat pentru ca obosise. O sa reluam, normal, probabil chiar de saptamana viitoare.
Esti sigura ca nu e obosita? In loc de bani nu mai bine ii dai o pauza de o saptamana? Adica eu asta i-am zis. Ok, te marai pt ca ai obosit. Facem pauza. Dar vezi ca e doar pauza, te odihnesti si apoi reluam .

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Ma bag si eu in seama cu o intrebare: daca in fiecare zi are teme la abecedar si matematica de copiat lectia, de facut propozitii, de copiat cuvinte din culegere, cate o pagina la matematica de exercitii sau probleme credeti ca ar mai fi cazul si de suplimentar? Toate astea ii iau cam 2-3 ore de lucru si parca nu ma lasa inima sa ii mai dau suplimentar. Iar 2 zile pe saptamana face si engleza in particular, zile in care o vad ca e cam oboita.

Bazar general DC

Criss de Alessia si Andrada

Mergi la inceput

Citat:
Dar nu cred ca acei copii care au totul si nu dau nimic in schimb sunt crescuti bine,sau ca le face cineva vreun bine educandu-i astfel.

Am uitat sa raspund la asta. Este treaba acelor parinti cum isi educa copii... Eu i-am taiat mereu elanul lui al meu cand venea cu replici de genul "Dar X poate sa faca asta, sau Y are cutare jucarie/joc etc..." Mereu i-am raspuns "Nu ma intereseaza ceilalti copii/parinti... eu nu sunt de acord, pentru ca..."

Citat:
Deci cred ca e cum spui, baietii sunt altfel decat fetele, in cazul meu, e cu vreo cativa ani in urma fetelor de varsta lui

Iasmin cred ca toti baietii sunt asa... eu ma uit la fetele din clasa... o fi el mai mic cu cateva luni, dar diferenta este clara, au cu totul alte preocupari.

Crissandrada, daca temele de la clasa sunt destul de multe nu-i trebuie suplimentar. La noi invatatoarea le da in a III-a, doua exercitii la matematica, doua la romana... spre exemplu ieri tema de la matematica i-a luat 20 de minute, mai mult ce a scris la enunturi. Uneori, foarte rar, le da si lor mai mult si atunci nu face suplimentar. Suplimentarul pe care i-l las eu este tot asa de 20-30 de minute, doar ca aici nu scrie enunturile, deci face mai multe exercitii. In total ii ia cam 2-3 ore pe zi temele + suplimentarul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

La noi teme + suplimentar maxim 1 ora jumatate. Temele sunt putine. Dar indiferent de teme eu ma uit sa vad ce au facut in clasa si discutam un pic pe margine. Daca ma prind ca e ceva ce n-a priceput lucram suplimentar. La noi suplimentarul nu e "batut in cuie" e pe baza de nevoie (daca n-a inteles ceva) si / sau pe baza de oboseala sau chef.
Filofteia - si eu zic destul de des chestia asta cu "nu ma intereseaza x si y" ca si la fi-mea argumentul suprem e "toata lumea are" sau (mai rau) "nimeni nu face, tu de ce ma pui sa fac?"

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Citat:
"nimeni nu face, tu de ce ma pui sa fac?"

Eu i-am spus sa intrebe prin clasa fetele/ baietii mai buni si s-a lamurit.
Astfel ca zilele trecute am fost placut surprisa... Ii da un coleg telefon, iar el ii spune ca nu poate intra pe net ca face suplimentar. Eu ii spun sa nu mai zica de suplimentar , ca este treaba noastra... la care el "Ce ... daca el nu vrea sa faca este treaba lui! Doar nu-mi e rusine ca fac suplimentar!" Iar fu' copilu' mai destept ca mine

Mergi la inceput