Praline belgiene 43
Raspunsuri - Pagina 12
Bepii spune:
Paste Fericit tuturor !!!
Va doresc multa sanatate, sa sarbatoriti frumos, in pace si cu lumina in suflet.
Oanaaaa, la voi e dubla sarbatoare azi! Ce coincidenta fericita! Sa-ti sarbatoresti ziua de nastere chiar in ziua de Pasti! Se pare ca cel de sus are planuri frumoase pt tine anul asta si-ti doresc ca dorinta ta cea mai ferbinte sa se indeplineasca cat de curand. La multi ani, sa fi sanatoasa, fericita si implinta! Petrecere frumoasa alaturi de familie si prieteni! Pup fata frumoasa
Miri, ma bucur tare mult pt tine ca sarbatoresti Pastele in liniste, ca esti multumita (lucru care nu se intampla des) si ca-ti place casa si ai bunatati pe masa in aceasta zi speciala. Pup fata harnica si sincera admiratie pt sotul Silvian.
Fete va pup pe toate si va doresc sa fiti sanatoase si fericite alaturi de cei dragi. Mi-e dor de voi.
danyelana spune:
Hristos A Inviat!!!!
"La multi ani!!!" draga Oana si sa ti se implineasca dorinta cea mai mare. Multe si multi pt tine.
Mami de bebe Arthur, "printul zapezii" -07 ian 2010
Asteptam primul Paste din viata printului
pozele mele
"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire
carmita_baby spune:
Hristos a inviat! Paste fericit!
Scrisesem un mesaj luuuuuuuuuuuuung si l-am pierdut, ceea ce este tare ciudat pentru ca ii dadusem copy
In fine ata ete, acum nu mai am timp sa-l rescriu ca abia ce mi-am hranit motata si vreau sa iesim pe afar, am sa revin mai tarziu, va pup si va doresc zile minunate de Paste!
MadyG spune:
Hristos a inviat!
Paste fericit ,dragelor!
Oana,La multi ani cu sanatate ,fericire si implinirea tuturor dorintelor!
Mirikuta,sa va stapaniti sanatosi casa ,sa va bucurati de ea in pace,sanatate si prosperitate,sa fiti fericiti! Abia astept sa ne vedem!
Taniuca ,te felicit cu drag pentru permis,bravo tie,fetita!Sa ai parte de drumuri placute si in siguranta si sper sa ne vizitezi si pe noi in curand!
Toate cele bune tuturor si sarbatori fericite in continuare!
simonette spune:
Hristos A Inviat!!!
Va imbratisez si va pe toate! Am citit si eu din urma si imi cer iertare ca am cam intarziat in a fi si eu acolo ptr voi! Sunt singura fara oana de pe data de 21 martie si nu ma plang dar nu prea pot intra pe forum! Seara adorm odata cu piticii!
Nina, felicitari fato ptr reusita! Ma bucur mult ptr tine!
Tania sa fie intr-un ceas bun permisul si sa ai parte de drumuri line si ferite de orice necaz!
Miri, cat de bine trebuie sa-ti fie in casutza noua si in asteptare noului membru al familiei........ Felicitari ptr mutare! Imi pare rau totusi ca nu te-am putut ajuta si noi cu ceva. Daca n-ai zis........
Danyelana in curand va fi mai bine si noaptea si ziua cu bb Arthur! Va pup si sper sa mai vb curand
si restul fetelor si tb sa inchei ca Iannis face prostii
de Luca Anthony , de Yannis-Cristian si de
Nicholas Ellan
www.flickr.com/photos/12117325@N08/" target="_blank">Poze cu baietii mei!
ror spune:
Oana draga, LA MULTI ANI, cu intarziere! Iti doresc sa fii fericita, sa te simti implinita, iubita si apreciata, ca restul or sa vina, undeva cumva ;)
Acasa nu am net de vineri, la inceput am fost un pic dezorientata, dar pe urma mi-am dat seama cat de bine e fara :))) Am reusit sa ma odihnesc si sa ma bucur de acest weekend prelungit.
Pup fetele,
Ror
syracuse spune:
Dragi Praline,
Va scriu din Statele Unite cu o rugaminte, pe care sper sa nu o gasiti prea "ciudata". Sunt in cautare de pareri personale ale unor Romani care locuiesc in Belgia...vis-a-vis de ... pur si simplu viata in Belgia, de Belgieni si societatea de acolo, pe ansmablu.
Imi cer scuze daca apelul meu vi se pare prea general.
In doua vorbe, familia mea (eu, sotul American si doi copii de 2 si 4 ani) ne gandim de mult la o emigrare DIN SUA oriunde in Europa (Romania inclusiv). Recent am identificat o posibilitate de cariera in Belgia (unde am mai avut o oportunitate in trecut dar care nu s-a legat la vremea respectiva) si am dori sa stim un pic mai multe despre aceasta societate. As vrea sa precizez ca nu cautam informatii "seci" si "obiective" de tipul celor care se pot gasi cu un Google. Vrem sa auzim pareri personale directe de la Romani, fie ele si subiective - fara "corectitudine politica" si fara alte "ungeri" cu zahar si cu ou.
As vrea sa aflu de la voi, cele care locuiti acolo, cum vi se pare societatea pe ansamblu, cum vi se pare ca loc de crescut copiii, cum sunt scolile, cum se simt copiii vostri acolo, cum se simte familia. etc.
As vrea, daca se poate, sa imi raspundeti fara teama ca "generalizati". Daca personal ati vazut mule "flori rosii", nu ma intereseaza ca la carte scrie ca exista si unele albastre - daca majoritatea pe care le-ati vazut voi sunt rosii.
Cateva intrebari specifice (unele, posibil usor necomofortabile) ar fi:
1. Belgienii, pe medie, vi se par prietenosi/deschisi sau nu prea?
2. Ati avut vreodata probleme de tip "prejudiciu/discriminare" pe tema ca sunteti Romani?
3. Cum vi se pare ca sunt vazuti Americanii acolo?
4. Va vedeti des cu Romanii din comunitatea Romaneasca - daca exista asa ceva si pe plan real, nu numai virtual?
5. Atmosfera din scoli vi se pare "disciplinata"? Se mai pastreaza inca, macar in parte, educatia/invatamantul de tip traditional sau si Belgienii adopta acum tot felul de metode pedagogice si atmosfera de scoala de tip "New Age?" (un lucru care a devenit practic perfect normal in SUA, in practic toate institutiile de invatamant).
6. Vi se pare ca Belgia are o problema cu ceea ce Americanii numesc "bullying", sau astfel de cazuri sunt relativ izolate si intra la categoria "copiii vor fi copii, orice le-ai face"?
7. Experiente bune in Belgia? Experiente rele?
Orice alte informatii sincere sunt binevenite. Daca se poate sa va ganditi strict la aspectele Belgiene, fara sa le comparati cu dezavantajele din Romania si sa concluzionati ca "in pofida tuturor minusurilor din Belgia, tot e mai bine ca in Romania").
Stiu ca multe lume, mai ales printre emigranti, se feresc sa pomeneasca experiente sau perceptii negative vis-a-vis de tara de destinatie, nu numai pentru ca subiectul in sine este sensibil, ci si de teama sa nu fie tarati in dezbateri care de fapt nu duc nicaieri.
Am pus aceste intrebari numai ca sa putem adauga la instrumentarul care ne va ajuta sa luam o decizie extrem de importanta in viata.
Va multumesc mult!
miri_mik spune:
syracuse mama, asta e tema de eseu! daca n-as avea durerile de maini care le am, m-as asterne pe scris. ca sa-ti "desenez" viziunea mea proprie si personala. daca ai rabdare doua saptamani, promit ca o fac...
pe de alta parte, nu stiu ce te mana pe tine spre europa, dar stiu ce nu ma mai mana pe mine veci pururi spre america...
promit sa revin... doar sa se aseze putin viata mea:)
miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de sacha (08.01.2008) si de... bebe jeremy noah AMR 5 zile
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
syracuse spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miri_mik pe de alta parte, nu stiu ce te mana pe tine spre europa, dar stiu ce nu ma mai mana pe mine veci pururi spre america... |
Pai atunci zi. Si in 2 saptamani e bine. :-)
Ai dreptate insa, e tema de eseu, dar chiar si asa mai pe scurt, sau punctele cele mai importnate - si astea ne-ar ajuta.
Multumesc mult.
ardeiash spune:
cristos a-nviat
na seara fete dragi, bine v-am regasit... cum ati petrecut? ce-ati mai facut?
oana; la multi ani inca o data .. nu stiu exact , insa sper ca ai primit mesajul de la noi
miri iti tin pumnii.. vad ca marea intalnire se apropie... daca ai nevoie de noi. nu ezita sa ne spui, daca putem ajuta
syracuse; ai rombel.com o comunitate mare , mare de romani in belgica... de obicei, destul de amabili la intrebari de genul acesta.. insa gasesti deja raspunsurile prin toate subforumurile la tot ce te framanta. doar rasfoieste-l bine de tot ... e la ordinea zilei acolo
raspuns personal; nu stiu cum e in america , insa aici daca ai un job bine platit e ok.. altfel nu merita sa vii in speranta ca vei gasi ceva de munca pt ca piata muncii e inchisa pt romani...
altfel belgienii te taie si te spanzura tare prieteneste.. zau, sunt numai cu zambetul pe buze,,, rasism si alte kestii despre romani le gasesti cu exemple concrete si pikante tot pe rombel
despre scoli, vorba unui amic; muchii -s emblema nationala in belgia .. o profesoara mi-a spus ca se cauta profi care pot fi pregatiti dpdv profesional mai slab.. dar sa stea la capitolul tinut in frau .. bine, pe mine m-a pus pe ganduri asta.. , zau, insa cred ca a exagerat... ca si mine de altfel... nu mai stiu pe la ce capitol de praline chiar vorbeam despre avantaje si dezavantaje....
partea buna este ca scoala belgiana este mai legera decat in romania, si mai iubita de copii pt diversitatea metodelor adoptate..
uf.. multe experiente si bune si rele..
* acum e una tare cu un bulgar omorat bestial in bruxelles...
* bune... uita-te la noi.. suntem un grup pe cinste..
bafta multa
va pup pe toate si mi-ar placea sa mai cetesc si fete ce n-au scris de mult
aaa.. sa nu uit.. s-a deschis keukenhofful belgian