Matei, un an si ceva, aproape 2 *campanie antiabuz

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Mai mult ca sigur il bate si acasa pentru alte lucruri, nu numai in public. Pe langa asta, sunt unii parinti care se controleaza in public de ochii lumii sau de frica legii dar "recupereaza" acasa
In cazul lui Matei, daca si mama e de acord cu ce face tatal lui sau, si mai rau, il bate si ea, s-a terminat, cine va opri abuzul?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Denizel, in situatia de fata eu nu cred in puterea politeturilor...ma indoiesc ca o discutie bine argumentata intre Kay si respectivul ar fi facut vreo diferenta (presupunand ca individul ar fi fost dispus sa asculte...desi cate argumente poti aduce in 5 minute de dezbatere in parc?!)

Cred ca in cazuri de genul asta e nevoie de socuri gen amenintat cu PC/Politia deoarece sansele ca parintele sa inteleaga ca greseste si astfel sa fie dispus sa se schimbe sunt mult mai mari.

Kay, ma bucur ca ai explicat balmajitul de care ziceai in prima postare.

www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see

Anca, da, amenintatul ar avea drept rezultat incetarea abuzului in public.
Dar nu numai asta vrem, nu? :)

Stiu ca e greu sa-ti imaginezi ca poti discuta politicos cu un hipopotam, dar chiar se poate.
Daca il iei tare nu rezolvi nimic. S-ar putea chiar sa se razbune pe copil :(.
Prima discutie e mai grea :)).

(nu vreau sa se inteleaga ca am vorbit pre intelesul hipopotamilor in vreo suta de situatii. Au fost doar vreo 3 si va spun sigur ca merge :D).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Anca, ideile au fost balmajite dupa cum vezi, dar crede-ma nu tac. Nu sunt omul care sa taca, mai ales cand e vb de un copil.

Totusi, ce face politia daca ii sun si le spun ca un tata isi loveste copilul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

aaa ... eu is spaima bizonilor si a ... bizoanelor.
de fiecare data ma bag, reactia e dupa caz.
daca violenta e evidenta atunci fac scandal, amenint cu politia, in cazuri mai "soft" ma bag in vorba si combat cu maxima blindete, diplomatie si manipulez cu toate fortele.
o mamica tira doi copii dupa ea pe strada, pe unul l-a pocnit de m-a luat cu ameteala. pe loc am strigat la ea, i-am zis ca o sa chem politia si pentru ca s-a intors sa imi replice i-am zis ca asa cum isi asterne asa o sa doarma si copiii aia nu vor fi tot timpul mici si baieti fiind vor creste sigur mai mari ca ea.
la altii, care se dau mai educati le explic ca apelezi la palma atunci cind tu, om mare, ai terminat argumentele, deci recunosti superioritatea copilului. la bizoni merge garantat ca ei nu accepta sa fie altii lai isteti.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Cum am inceput eu de fiecare data:
[bland] (): nuuu, de ce faceti asa?
Hipo: ia mai lasati-ma, nu vedeti ce face? N-am vazut copil mai rau ca asta....
eu: [tot bland, ba chiar zambind] ()Ei, sunteti suparat(a), nu vedeti cat e de scump?
.
.
.
.

pe bune ca merge .

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui buli

la altii, care se dau mai educati le explic ca apelezi la palma atunci cind tu, om mare, ai terminat argumentele, deci recunosti superioritatea copilului. la bizoni merge garantat ca ei nu accepta sa fie altii lai isteti.

Iupiii!!! Super tare!!!! La asta nu m-am gandit!!!
Multu', Buli!!!

Mergi la inceput

nici eu nu cred ca bizonii reactioneaza bine la amenintari. in fond nici nu sint realiste si ei stiu asta. ce ar putea pati un parinte daca politia e sesizata ca i-a dat copilului o palma in parc? realist vorbind? nimic!

Mergi la inceput

denizel,
l-am facut pe un psiholog cu schema asta

edit: la din astea eu manipulez cu nerusinare, il fac sa creada ca poate fi un parinte bun si ca ii lipseste doar putin autocontrol si doar inca un singur argument.

dialogul e mai degraba asa:
... buseala
eu: hm ... (neutra) funtioneaza?
el: pai nu vedeti ...
eu: sigur are o problema - poate e obosit
el: nuuuu, doamna , asa e el rau si nu intelege
eu: ei, nu se poate, sint sigura ca veti gasi o cale sa ii explicati. dar sint sigura ca si dvs sinteti obosit si nu mai aveti rabdare
el: da ... pai ce in ziua de azi ... etc
eu: da, dar copiii nostri nu merita sa invete ca palma e un argument ...etc ... doar ii iubim, nu-i asa?
samd

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui kay

Eu am luat hotararea sa nu ma mai bag. Fiecare face ce vreq cu copilul lui.

Kay, mai gandeste-te!! Te rog!!!
De ce sa lasi pe altii sa decida ce vei face tu? (apropo de ZZ)

De altadata sa-mi trimiti PM cu anumite link-uri :))

denizel, n-am inteles nimiC :(

Mergi la inceput

Buli, denizel, va multumesc mult pt exemple. Sper ca daca o sa mai merg vreodata in parc si o sa mai vad scene d-astea o sa stiu sa reactionez mai bine decat azi. .

Mergi la inceput