Matei, un an si ceva, aproape 2 *campanie antiabuz

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08
I-as lua pe toti acasa daca as putea.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Iasmin, nu trebuie sa-i iei acasa . Vorbeste-le politicos parintilor lor! :)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Denizel, eu, (dupa cum ma stii) l-am luat la intrebari, cum poate sa isi loveasca propriul copil, i-am spus ca in alte tari ramanea fara copil, i-l lua protectia cppilului imediat, i-am mai zis ca bataia nu e o solutie si ca nici un copil nu tb batut, iar dupa ce mi-a explicat el ca are un copil ingrozitor, mi-am luat copilul meu de-o mana si am plecat si i-am zis ca-si bate joc de copil. In tot tp asta tremuram si imi dadusera lacrimile... Si am sunat-o pe Noe sa ma linisteasca :) .

Eu daca sun la 112 aici in cazurile astea ce se intampla?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui kay

Denizel, eu, (dupa cum ma stii) l-am luat la intrebari, cum poate sa isi loveasca propriul copil, i-am spus ca in alte tari ramanea fara copil, i-l lua protectia cppilului imediat, i-am mai zis ca bataia nu e o solutie si ca nici un copil nu tb batut, iar dupa ce mi-a explicat el ca are un copil ingrozitor, mi-am luat copilul meu de-o mana si am plecat si i-am zis ca-si bate joc de copil. In tot tp asta tremuram si imi dadusera lacrimile... Si am sunat-o pe Noe sa ma linisteasca :) .

Eu daca sun la 112 aici in cazurile astea ce se intampla?

Eu mi-as dori sa pot reactiona asa. Sincer.

Mergi la inceput

Kay, eu te inteleg foarte bine si nu mi-e greu sa-mi imaginez cat erai de revoltata .
Dar... nu rezolvi nimic daca ii intorci spatele unui bizon ca ala si plangi tot drumul spre casa.
Trebuie sa smulgi o mana de iarba de pe pajiste si sa il atragi cumva.
Trebuie sa ii explici de ce greseste, sa pui intrebarea aia "cum te-ai simti daca un urias te-ar pocni acuma?", ma rog, orice ar putea deschide ochii unui bizon .
Numai asa il ajuti pe orice Matei .

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Kay, daca sa zicem ca prima oara ai fost socata acum trebuie sa iti iei revansa :-) O iei pe Noe de mana si mergeti amandoua in parcul cu pricina. Cum il vedeti ca se apropie de copil sa-l "corecteze" il filmati cu telefonul mobil. Dar si daca nu-l filmati intrati asa un pic in vorba cu el despre copii, educatie si cat de greu e. Apoi aduceti vorba de violenta, explicati ca e ilegala, ii bagati in buzunar o hartie cu legea nr. 272/2004 etc . Apoi ii spuneti ca lucrati la o organizatie ce lupta pt drepturile copilului si ca sunteti obligate sa denuntati orice parinte abuzator. Si apoi vedeti voi ... desi nu stiu cum poti lupta cu asa ceva ... totul e sa iei totusi atitudine ... pt ca daca omului i s-ar face observatie si ar fi certat de cate ori isi atinge copilul in public, poate ar fi sanse sa se corecteze macar putin.

E oribil ca sunt copii care traiesc intr-o astfel de realitate, dar nu trebuie sa te socheze, ci sa iei atitudine... asa cum poti tu, pt ca daca tu inchizi ochii si ii inchid si ceilalti, nimic nu se poate schimba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08
I-as lua pe toti acasa daca as putea.

Iasmin, nu trebuie sa-i iei acasa . Vorbeste-le politicos parintilor lor! :)

Nu pot sa fiu calma in astfel de situatii, pe mine ma agita teribil,ma arunca inapoi cu cativa zeci de ani in urma. Numai politicoasa n-as fi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Ok, intre timp am citit si ca ai avut o reactie :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Denizel, dupa 5 min m-am mai linistit si i-as fi zis toate ca la carte... Dar eram atat de terminata si socata ca n-am fost in stare sa-i zic nimic calm... Si acum imi pare rau, imi pare rau pt matei...

Eu am luat hotararea sa nu ma mai bag. Fiecare face ce vreq cu copilul lui. Asta dupa ce o mamica de pe forum mi-a zis mie ca dac stia ce greu e cu copil nu-l mai facea si ca ar prefera sa fie nu stiu unde decat acasa cu copilul... Si i-am zis pe PM ca nu e ok sa vb asa, iar ca eu am judecat-o, si nu e ok... Si ea a deschis subiectul ala la ZZ cu ce fac s dreg eu.. Tot felul de aberatii ca sa "se razbune" probabil... E, si de atunci am zis ca nu ma mai bag. Mi-e mila de copiii super imbracati. Mi-e mil de cei carora le vb urat parintii. Dar nu ma asteptam la violenta fizica. Si nu am putut sa nu reactionez... Daca m-as fi gandit dinainte la ce qs face in situatia asta, poate as fi reusit sa ka controlez. Dar sincer va zic ca nu mi-am inchipuit ca oamenii chiar isi bat copiii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Denizel, in situatia de fata eu nu cred in puterea politeturilor...ma indoiesc ca o discutie bine argumentata intre Kay si respectivul ar fi facut vreo diferenta (presupunand ca individul ar fi fost dispus sa asculte...desi cate argumente poti aduce in 5 minute de dezbatere in parc?!)

Cred ca in cazuri de genul asta e nevoie de socuri gen amenintat cu PC/Politia deoarece sansele ca parintele sa inteleaga ca greseste si astfel sa fie dispus sa se schimbe sunt mult mai mari.

Kay, ma bucur ca ai explicat balmajitul de care ziceai in prima postare.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kay

Eu am luat hotararea sa nu ma mai bag. Fiecare face ce vreq cu copilul lui.

Kay, mai gandeste-te!! Te rog!!!
De ce sa lasi pe altii sa decida ce vei face tu? (apropo de ZZ)

De altadata sa-mi trimiti PM cu anumite link-uri :))

Mergi la inceput