vaccin prevenar
Salutare mamici/tatici
ma intereseaza sa stiu care e experienta voastra cu acest vaccin. baietelul meu urmeaza sa faca 2 ani in curand si pediatra ne-a sugerat prevenarul in doza unica la 2 ani.
as vrea sa stiu care sunt efectele secundare, daca au fost, daca intr-adevar a oferit imunitatea la meningita sau penumonie.
eu nu i-am facut pana acum decat vaccinurile obligatorii, nu as vrea sa-i fac prea multe, insa ma gandesc ca din vara va merge la gradi si poate e bine sa il aiba facut, insa nici nu vreau sa-mi asum riscuri cu vaccinarea. stiu ca nu exista garantii, dar poate mai invat si eu din experienta voastra. nu vreau sa fie o dezbatere pro/contra, ci pur si simplu un schimb de experiente
mersi
ralu- de bebe albastru
i believe in miracles...povestea noastra
Raspunsuri
adelamaria spune:
Buna!
Despre acest vaccin eu stiu ca se poate face dupa 2 ani (adica nu musai fix la 2 ani) intr-o singura doza. Am auzit (prin parc) de reactii adverse de genul febra, lipsa poftei de mancare, varsaturi. Insa poate fi vorba de "legende urbane" Mi-a fost teama sa-l fac din cauza zvonurilor despre inapetenta (noi avem mari probleme cu greutatea si mancare, din pacate!)...
Cel mai probabil il voi face Ilanei mai aproape de intrarea in colectivitate...insa la noi cred ca acest lucru se va intampla undeva la 4 ani. Trebuie sa ma interesez si sa aflu daca se poate face atat de tarziu.
moonchild spune:
Eu i-am facut Maiei, varianta in 3 doze (8 luni, 10 luni si urmeaza acum 1 an si 4 luni)..
Reactii adverse doar un pic de febra la primul.
Habar n-am "daca intr-adevar a oferit imunitatea la meningita sau penumonie", nu pot sa zic ca am tinut-o langa cineva bolnav cu vreuna din bolile astea.
miria_cristina spune:
Eu i-am facut fetei mele Prevenarul cand a intrat in colectivitate.
In primele luni de gradinita mi-a facut de 2 ori pneumonie interstitiala si am indopat-o cu medicamente la greu.
Dupa ce i l-am administrat intr-adevar nu a mai avut diagnosticul asta, dar s-a localizat viroza in bronhii si am tras-o la greu cu ea lunar cu bronsite de imi venea sa-mi iau campii.
Este intr-adevar bun pentru prevenirea pneumoniilor si a meningitelor pneumococice, dar in rest, nu inseamna ca la intrarea in colectivitate nu va mai fi bolnav copilul.
Se face o singura doza intre 2-5 ani.
Cristina +31 si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
"Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu
http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/
ralu_t spune:
mersi fetele
miria tu i l-ai administrat toamna/primavara? adica bronsitele le poti pune pe seama imunitatii slabite datorata vaccinului sau a sezonului gripal? sau poate pur si simplu contactul cu colectivitatea...da, nu-mi fac ganduri ca nu se va imbonlavi vaccinat fiind, sper numai sa nu se imbonlaveasca f grav
moonchild evident ca nu ma refeream la a pune in contact copilul cu unul bonlav, ci daca s-a intamplat din nefericire in ciuda vaccinului sa faca bolile pentru care trebuia sa capete imunitate (respectivele tulpini), adica eficienta lui, asa cum la vaccinarea impotriva bolilor copilariei imunitatea nu e totala, exista imbonlaviri,doar ca se spune ca-s mai usoare...
adeda, si mie mi-e frica de orice vaccin, tocmai datorita legendelor urbane, dincolo de altele citite de pe net. pt vaccinul ROR m-am perpelit pana nu am mai putut. l-am amanat mai mult de jumatate de an de frica, insa a facut o infectie cu cocsakie virus (o boala a copilariei mai noua) si a reactionat asa de rau ca nu m-a lasat sufletul sa nu i-l fac si sa faca vreuna dintre bolile astea asa mic, ca infectia respectiva pe mine personal m-a lasat cu sechele.
acum o iau de la capat cu prevenarul
bonsaiul mititel si pe mama lui
ralu- de bebe albastru
i believe in miracles...povestea noastra
madau spune:
I-am facut Mirunei vaccinul, n-a avut nici macar o reactie adversa, iar de eficacitatea lui m-am convins cand a fost epidemie in gradi cu Streptococcus Pneumoniae, toti copiii din grupa ei au fost ba acasa ba prin spitale cu febra foarte mare, tuse, dureri de gat, etc, iar fiica-mea n-a avut absolut nimic. Doar o usoara durere in gat, tratata cu tantum verde. Deci din punctul meu de vedere nu regret nicicum ca i l-am facut.
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX
Adriana mica spune:
Noi de abia i l-am facut (de 3 saptamani). Aveam in plan sa il facem mai demult, dar nu ne-a permis starea de sanatate, odata "intrati in hora" virozelor specifice colectivitatii. Insa intrucat Dudu are o sensibilitate anatomica si face des otite, am reusit pana la urma sa ne mobilizam si sa il facem.
Nu a avut reactii adverse de nici un fel, desi pediatra ne avertizase ca multi copiii fac dupa acest vaccin.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
moonchild spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ralu_t mersi fetele moonchild evident ca nu ma refeream la a pune in contact copilul cu unul bonlav, ci daca s-a intamplat din nefericire in ciuda vaccinului sa faca bolile pentru care trebuia sa capete imunitate (respectivele tulpini), adica eficienta lui, asa cum la vaccinarea impotriva bolilor copilariei imunitatea nu e totala, exista imbonlaviri,doar ca se spune ca-s mai usoare... ralu- de bebe albastru i believe in miracles...povestea noastra |
Eeei..da,am inteles ce ai vrut sa zici si la asta ma refeream..scuze daca s-a inteles gresit..cred ca din cauza ca am scris pe graba..
miereamara spune:
Baietelul meu a facut acest vaccin in cele trei doze, la 2 luni, 4 luni si 6 luni. Pana la un an nu a fost absolut bolnav, dar cand a inceput sa mearga la cresa a facut doua pneumonii, una dupa alta in decurs de o luna (la varsta de un an). Inca mai ia medicamente pt cea de a doua pneumonie. ambele au fost cu streptococ. Prima pneumonie a fost f f grava, cu febra de 40, letargie, a luat 3 tipuri de antibiotice pt ca nu reactiona la nici unul, am ajuns cu el la urgenta de 2 ori pt ca a facut convulsii febrile, un cosmar. A doua pneumonie a fost mai usoara, a dus-o pe picioare cum s-ar spune, poate si datorita faptului ca am prins-o din timp si a reactionat la medicamente.
Desi spune ca protejeaza impotriva pneumoniei cu streptococ si este benefic si pt copii care fac otite medii frecvent, la noi nu o functionat nicicum. Pe langa pneumonie, baieteleul meu de cand a inceput cresa a avut cel putin 3 infectii la urechi.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
Doloress spune:
Aici Prevenarul nu e in schema obligatorie. Este un vaccin anti-pneumococic la 2, 4,6 si 12 luni, insa nu-i Prevenar. Adica Prevenarul daca il vrei il platesti.
Eu una nu sunt adepta supra-vaccinarii, mereu am zis ca o sa-i dau vaccinurile obligatorii, pentru bolile intr-adevar grave si atat.
Insa ne-am confruntat cu prima pneumonie iarna asta, ca e prima iarna in comunitate si a fost cumplit. Febra peste 40 saptamani in sir, mucisori, tuse, tot tacamul. Nici acum, dupa mai bine de o luna nu e pe delin intremat, nu mai papa deloc cum trebuie, asa ca incep serios sa ma gandesc si eu la un vaccin contra pneumoniei.
Mai ales aici unde doctorii sunt destul de superficiali, a durat pana am fost diagnosticati, ne trimiteau mereu acasa cu tylenol, am fost pe la vreo 6 doctori, pana in sfarsit ne-a trimis unul la radiografie ca febra nu mai trecea. Si atunci s-a vazut clar o parte din plaman afectat si am primit in sfrsit antibiotic. Din penumonie a dat in otita, a facut si reactie alergica la antibiotice, deci ne-am distrat de minune iarna asta.
Reactii adverse... al meu n-a facut de la nici un vaccin, nici macar febra, desi a fost prematur si la primul vaccin de doua luni avea practic varsta corectata de o saptamana.
"Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves"
crisu79 spune:
Noi l-al facut la 2 ani si 5 luni (o singura doza).Daca la MMR si eu m-am perpelit luni in sir pana l-am facut, cu Prevenarul am fost f hotarata sa i-l fac.
Ca reactii post vaccinare, in primele 24 de ore a facut ceva febra (38.1) si nu a avut pofta de mancare.Apoi a fost ca nou si am reintrat in normal.A fost singurul vaccin la care Alex a avut o reactie, DAR asa cum spuneam nimic deosebit.