Sezatoarea canadiana (174)
Raspunsuri - Pagina 8
mikiion spune:
Ana condoleante!!!!
Tot ce s-a intamplat cu tine m-a facut sa renunt la orice idee de vacanta in sud si sa pun banii in biletele de avion ca sa vina parintii mei aici in vizita.... Eu nu l-am vazut pe tata de 6 ani
mikiion spune:
zavalita depinde enorm de nivelul de educatie. Ma refer la intelegerea accentului. Noi cat am stat in Quebec ville, la inceput, nu am inteles niciodata ce spunea administratorul. Insa ma plangeam zilele trecute la o localnica , de chestia asta. Si mi-a dat o replica ca nici ea nu intelege mereu ce spune proprietarul ei, care e mai in varsta si putin scolarizat....
Insa in mediul de la job se vorbea mereu destul de bine n-am avut probleme de intelegere( am lucrat mereu in mediu guvernamental, pur francofon, cu mai putin de 5 % de imigranti)
Si vorbeam cu o frantuzoiaca, colega mea la master . Imi povestea ca ea cand a venit aici avea senzatia ca i se vorbeste in engleza.... E vorba de melodie, de intonatia frazei diferita si de faptul ca mananca mult din silabe. Si ajungi in final la o franceza foarte cantata din care auzi doar vocale Francezii din Franta accentueza mult mai puternic consoanele....Iar rrrr roulat nu exista aici, absolut deloc. In afara de cei mai in varsta de la Radio-Canada care sunt mai pretentiosi. Ii mirosi imediat pe cei care nu sunt 100 la suta quebecosi, ca au rrrr altfel. Am eu un coleg, cum am ajuns aici am intrebat daca e francez. Mi s-a spus ca nu, dar ca mama lui e frantuzoaica dar el e nascut si crescut aici...
Bafta la invatat si nu uita ca asta inseamna timp mai putin pierdut aici.
Donia spune:
Ana, condoleante, imi pare tare rau.
Te imbratisez si imi pare tare rau ca trebuie sa treci prin asta. Macar ai fost langa el si langa ai tai. Si s-a dus fara dureri, macar in final. Dumnezeu sa-l odihneasca!
Durerea ta poate se mai usureaza daca o impartasesti, si unde sa faci asta daca nu aici, unde suntem acasa la noi?
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
nelia spune:
Ana, condoleante! Ai sufletul linistit ca l-ai vazut in viata. I s-a curmat suferinta, e linistit acum. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Si tie si familiei tale multa putere sa puteti trai cu lipsa lui. Iar locul tristetii si al durerii tale este aici, linga cele cu care te si bucuri cind iti este bine!
Stiu ca e o nebunie ce intreb, da' nu vii la intilnire, sa fim si fizic un pic linga tine!?!
Si noi avem bilete de avion pentru acasa, plec eu cu copiii, de pe 29 iunie pina pe 25 august. Am dat caruta de bani pe bilete, ca nu le-am luat cind au fost specialuri, dar nu-mi pare rau. Evenimentele triste din viata unora dintre fete de aici si a altor oameni pe care ii cunosc, au contribuit mult la luarea acestei decizii.
Vom sta vreo 20 de zile la mare, a luat mama lui Octav bilete, vreo doua saptamini la ai mei si tot vreo doua la ai lui Octav, prietenii foarte buni pe care ii avem vor organiza o expeditie adevarata sau poate doua pe munte (cu cort, cu dormit in cabane, pe priciuri... abia astept), unde voi merge cu copiii... Dar ii duc sa-si si sa-i vada bunicii!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
maru spune:
bebitzu, la multi ani tatalui tau! Sa il tie Dumnezeu sanatos!
Citat: |
citat din mesajul lui bebitzu Anka,Dana, multumesc mult de urari. Dana,asa este,a inceput deja sa numere zilele ramase si abia asteapta sa se vada la el acasa. Distractie placuta diseara si sper sa faceti multe poze bebitzu |
delia79 spune:
Ana, condoleante! Multa putere si sanatate iti doresc.
Mamy de Sofia scumpa (20 septembrie 2009)
Pozici Sofia botez
www.monitorulsv.ro/Local/2009-11-23/Primul-bebelus-botezat-in-costum-popular-bucovinean" target="_blank">Sofia bucovineanca
Photos
bebitzu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maru , la multi ani tatalui tau! Sa il tie Dumnezeu sanatos! Emma Aida e inger Doamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/ |
Maru,saru mana mult,
crisflo34 spune:
Ana, Condoleante si multa putere! Stiu ca e tare greu, in timp dorul nu trece, dar te mai obisnuiesti cu lipsa, cu durerea! Intotdeauna in clipele mele grele inca imi simt tatal alaturi si stiu ca ne vom revedea! Cel mai tare imi pare rau ca nu a apucat sa vada nici un nepot, dar stiu ca ii vede cumva!
Cristina, mama Sabinei
http://sabinac.netfirms.com/
Doloress spune:
Ana condoleante! Faptul ca ai fost acolo te va ajuta sa treci peste asta mai usor.
Am fost la intalnire, am vazut fetele, a fost tare fain, pacat ca asa scurt. Nici n-am avut timp sa vorbesc cu fiecare...Data viitoare propun sa mergem intr-un parc ceva si sa stam mai mult la povesti!
"Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves"