Sezatoarea canadiana (174)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Hello, salutam francofone si anglofone, sau o fi francofile si anglofile?

Eu m-am desteptat tare - tare in accente de cind a inceput Radu scoala! Tin minte in clasa 1-a cind a venit cu trenuletele cu litere, trenuletul cu vocale, trenuletul cu consoane, trenuletul cu e-uri... E cu toate accentele posibile, m-am uitat la el, am citit rominescul e de 10 ori si i-am spus: te duci la madame si-i zici aleia sa te invete sa pronunti e-e-e-e-e-e astia cu accente ca eu n-am corzile vocale formate! :)
De-atunci a trecut apa pe Dunare (sau pe St. Laurent) si m-am prins si ce-i cu accentul grav, ba ca de multe ori le deosebesc in pronuntie!
Victoria victoriilor a fost cind am reusit sa inteleg de ce appeler ba are ba n-are doi de l cind se conjuga!!!!

Ne vedem diseara, mesdames, I'm verry happy! Eu sint fara copii, ca de obicei, ce Miss parca are arcuri integrate. Colac peste pupaza, mai trece si printr-o perioada de teama fata de straini. SI nu plinge ea mult si nici des da' si cind o apuca....

Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Inainte sa uit... Doloress eu am facut curs de engleza la McGill. M-au testat si in functie de rezultat m-au plasat la nivelul 4. Ma duceam simbata dimineata. Aveai si optiunea in cursul saptaminii dar eu la vremea aia nu aveam cu cine lasa copiii.

Donia, parcarea se plateste separat si era in 2004 10-15 us/zi.
Daca pretul e ptr 4 persoane, cu avion, masina si parcuri eu zic sa e super pret. Intrarea in parcuri e cam 50us/zi de adult si vreo 40/copil. In ce parcuri vrei sa mergi? Vezi ca in albumul meu am multe poze din Florida. Ptr masa... nu uita ca vei petrece cite o zi intreaga in parc, deci evident maninci acolo asa ca nu stiu daca chiar ar fi recomandat sa ai 3 mese platite cu cazarea. Ce-ti recomand, o lada frigorifica din aia pe role, apa la 250 ml costa 2.50us.

Bebitzu, la multi ani ptr tatal tau. Cred ca cel mai frumos cadou a fost sa-l "lasati" sa plece acasa. Cunosc asa bine sentimentul....Dar imi pare rau ca nu ajungi azi si nici Camelia nu poate veni..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Dana P, foarte faine informatiile, multumesc! Ma duc sa ma uit si la poze.
Wow, ca parca vorbind despre asta, creste nerabdarea

Aripa Montreal, distractie placuta azi la intalnire, astept povesti si poze.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zavalita spune:

da, anka fac cu xenia, suntem in acelasi grup? ai vazut cati romani sunt in grupa??!!Eu inca n-am participat la lectiile interactive,ieri ar fi fost prima dar aveam treaba...dar am emotii sa vb in franceza si sa particip la lectiile astea, ma mai gandesc daca particip.

eu inteleg bine franceza scrisa, cu cea vorbita am probleme, nu neaparat sa vorbesc eu cat sa inteleg ce spune celalalt, pe radio canada si stirile de la tv 5 nu prea prind multe...eu am probleme si cu franceza din Fr, imi pun un film cu alain deloin si inteleg ce inteleg apoi pauza...aaaa, si dupa ceva timp obosesc si incep sa ma gandesc aiurea..Eu am invata franceza pe de rost asa cum zice anka, ma ajuta memoria buna.

donia, cred ca glumesti...cum adica daca ma intereseaza, crezi ca as refuza ceva de genu'?Eu sa gasesc o munca de birou orice ar fi si as zice wow, nici nu-mi prea fac sperante multe in sensul asta cu franceza mea si accentele astea.

doloress din ce imi spui tu imi iau adio incet incet de la relatii cu clientii.

culmea, ca desi ar trebui sa fiu descurajata de accente, de accentul quebecos si ori cat ar suna de naspa de franceza in sine, sunt optimista rau.s-o numi inconstienta?

O calatorie de mii de mile incepe cu un pas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Mikkion, pai sigur ca indienii invata engleza repede, ca doar sistemul lor scolar e in limba engleza (sau in mare parte macar).....deci sint fluenti in English, ca accentul lor e cum e, asta e alta discutie .

Zavalita, ti-au explicat deja fetele cum e cu exprimarea in scris. E o intreaga poveste cu 'imaginea', vei vedea imediat de cand vei incepe sa mergi la interview-uri, iar felul in care te prezinti in fata intervievatorului spune foarte mult. Nu ma refer la ceea ce porti neaparat ci mai ales la acea "professional attitude" pe care o degaji, cat de mult reusesti sa convingi prin vorbe, siguranta de sine, deschidere, etc. Cu cat esti mai increzatoare, surazatoare si easy-going cu atat ai mai multe sanse de reusita. Cat despre franceza vorbita pe radio canada/TV5, pot sa-ti spun ca vorbesc foarte clar fata de cum vorbesc quebecosii de rand . Ca sfat, daca vrei o munca de office, pune-te la punct typing skills (viteza marisoara de tiparit) si cu word, ppt, Excell, adica sa le stii la perfectie. Testele sint destul de dure (intrebarile sint de genu' ce buton apesi daca vrei sa stii cate cuvinte are textul, sau cum ordonezi un text Z-A ), dar daca intri in sistem nu mai e asa problematic.

Delphin, Olga a vrut sa ia o pauza si si-a inchis contul momentan. Speram sa revina nu dupa multa vreme.

Dana, pai ne-a venit si noua timpul sa schimbam casa. Ne-am luat una noua de asta data, care se construieste momentan, cu mai multe dormitoare ca nu mai aveam spatiu suficient avand si bunicii la noi. Am vrut sa pastram zona, ca sa nu schimbam scoli, dar nebunia abia incepe cand trebuie sa punem actuala casa pe piata, facut curatenie luna si tot tacamul. Nu mai spun ca m-apuca groaza cand vom avea vizite sa vada casa si trebuie sa disparem....trecem noi si peste asta.

Va doresc un wk superb. Vor fi 7-8 grade ....iuhuuuuu

Cristina

Yasmine et Chris Anthony

The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Cristina felicitari ptr noua casa.dar de ce trebuie sa plecati de acasa la vizite? Aici nu e asa...

Eu cred ca vin si cu fiimea diseara la resto. Edi a zis pas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Roxana, cautam date despre intilnire, acum am vazut ca ai pus pe prima pagina a capitolului. Eu vin cu Lisandru ((sper, ca pina nu ma vad acolo, nu ma cred))!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zavalita spune:

felicitari kristin!s-o stapaniti sanatosi cu totii!

Mie se pare interesant ce spuneti de metoda asta de invata franceza, mai vocala, eu aici am facut cateva cursuri in privat, mai mult am invatat singura din carti Cle international.Profa cu care am facut, profa si la alianta nu avea cine stie ce accent frantuzesc.

cumva quebecosii vorbesc ca nemaipomenitii de http://www.tetesaclaques.tv/index.php

sunt funny rau, macar de as intelege mai pe larg de ce vorbesc...eu rad de accentul lor, e mortal!!!Eu cred ca e exagerat! este?!

O calatorie de mii de mile incepe cu un pas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Zavalita sper sa nu te dezamagesc dar nu prea este exagerat!!!

Khristin sa stapaniti sanatosi casa!

Ankalaura multumesc mult

Pe diseara!!! Am schimbat rezervatia pentru 18 persoane! M-a intrebat ala daca e vreo zi de nastere ceva de suntem asa de multi! Ha ha ha!

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Zava, ctii cum imi suna mie accentul quebecos? Ca si cum ai vorbi franceza cu accent moldovenesc...e aberanta comparatia stiu!
Fara ofensa pt. moldovence, eu sunt una dintre ele!

Khristin merci pt. informatie, sper ca sunt bine cu totii!

Intalneala placuta montrealezelor!
Si sa veniti cu poze multe si pt. noi!

Mergi la inceput