Sezatoarea canadiana (174)
Raspunsuri - Pagina 15
cge spune:
Ana, multumesc de info cu gimnastica.
O sa studiez oferta de la Carrefour Multisport.
Si mai am o intrebare:
Voi ati facut bebelushilor/copiilor vaccinul Rotarix cel impotriva gastro?
Intreb pentru nepotica mea din Ro, nu pentru copiii mei.
Ei sunt mari, nu li-l mai pot face.
Am vazut pe site-ul guvernului, ca exista, dar ca nu e in schema obligatorie si gratuita.
Multumesc,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
jessie spune:
La Multi Ani fetelor! Desi nu ma mai incanta sarbatoarea de 8 martie in ultimii ani, la ce vreme frumoasa e azi aici nu pot sa nu ma bucur. Abia astept lunch-ul sa ies la o plimbare !
Ana, condoleante.. Si noi am fost in aceeasi situatie vara trecuta,cu socrul meu. Te simti atat de neputincios aici, la asa mare distanta. Iti doresc multa putere sa poti merge mai departe.
Noi am fost weekendul asta la shopping la Buffalo, am stat peste noapte la Niagara americana. Doamne, ce deprimant e pe acolo ! In afara de shopping, chiar nu ai nimic de facut. Dar ne-a prins bine break-ul asta de la rutina, mai ales ca mi-am si gasit ce doream.
Aveti idee cat dureaza innoirea pasapoartelor romanesti? Vrem sa mergem in Ro de Craciun (cred) si am inteles ca ar trebui sa incepem de pe acum procedura..
Khristin, bafta cu casa! Eu zic ca nu o sa asteptati prea mult
ankalaura spune:
Ooo, Cristina, musai sa imi dau cu parerea
Am facut Rotarixul, cumva fara mare convingere la momentul respectiv. A fost o alegere minunata pentru ca dupa vaccinare am ajuns de 2 ori la urgenta si de fiecare data mi s-a spus ca nu ne interneaza pentru ca e plin spitalul de rotavirus (vb de Gr Alexandrescu), si ca intram cu una si iesim cu alta - eu oricum nu as fi considerat ca e cazul de internare, dar asta mi-au spus.
Dupa asta, au inceput mamicile de la pepenasi (grupa de scutece a bebelusei mele) sa se planga, rand pe rand, de Rotavirus.
Luat din spitale sau de aiurea.
Mama nepotelei tale citeste forumul? Daca da, sa intre la scutecele si sa intrebe direct acolo, daca doreste informatii "de la sursa". Sa aleaga o grupa mai mare de varsta, nu 3-9 luni, ci mai catre 2 ani, o sa vada cat de multe mamici s-au luptat cu rotavirusul, care e nenorocit rau, e mai rau decat o gastro clasica...
Doloress spune:
Cristina eu am zis ca pe-al meu nu il intep mai mult decat e necesar, ii fac schema obligatorie cu vaccinuri impotriva bolilor cu adevarat grave. Asa ca nici nu mi-a trecut prin cap sa-l vaccinez cu rotarix. A facut insa 2 gastro (poate a fost rotavirus insa stii cum e aici, ca nu iti face analize numai pentru o gastro) odata cand am mers in Germania, odata cand am revenit, avea un an. Si a fost destul de scarry, acum cand stau si ma gandesc parca mai ca i l-as face daca ar fi sa mai plec odata cu el asa mic. Mai ales in Germania, eram cam ai nimanui, nu stiam limba, nu stiam sistemul, nici macar la farmacie nu stiam ce sa cerem, nimeni nu vorbea engleza. Si ne confruntam pentru prima data cu copilul cu febra peste 40, varsaturi, diaree, era moale ca o carpa, nu se mai tinea pe picioare, a tinut o saptamana. Insa a trecut, am zis ca gata, s-a imunizat. Dar de unde, cand am revenit in Canada a facut iar si a tinut si mai mult.
Deci nu stiu ce sa zic, acum n-am pe nimeni apropiat care sa fi facut vaccinul asta sa-i cer parerea.
ankalaura spune:
Rotarixul nu se inteapa, sunt doua picaturele direct in gurita - la noi. Se fac doua doze, noi am facut la 3 si la 5 luni rapelul.
E scumput, cam 100 de dolari fiecare doza, dar la noi nu e asta cel mai scump vaccin, ba chiar e mai ieftin decat altele din schema obligatorie. Ale mele nu au facut niciodata enterocolite, dar multe mamici pe care le cunosc au fost efectiv disperate sa vada ca au venit acasa cu boala, luata din spital sau dispensare.
Aici vad eu riscul. Ca in Romania il iei din spital.
Cam aceeasi dilema am avut-o eu cu Havrixul, pe care nu am mai apucat sa il fac celei mari, dar am fst cat pe ce. Medicul s-a uitat mirat la mine, dar cand i-am povestit ce mizerie e in gradinita, la baie, si in clasa... dar ce sa mai povestesc de asta, ca nu mai vreau sa imi amintesc despre epidemiile din scoli.... In Romania ... hepatita este inca in trend...
Diana2007 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cge Si mai am o intrebare: Voi ati facut bebelushilor/copiilor vaccinul Rotarix cel impotriva gastro? Intreb pentru nepotica mea din Ro, nu pentru copiii mei. Ei sunt mari, nu li-l mai pot face. Am vazut pe site-ul guvernului, ca exista, dar ca nu e in schema obligatorie si gratuita. Multumesc, Cristina, mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005 |
Cristina, si eu stiu de el, nu l-a facut Victor pentru ca pediatrul lui mi-a spus ca are mai multe efecte (necunoscute) decat efect benefic si ca nu este asa o boala "grea" ca sa fie intr-adevar util vaccinul. Stiu doua persoane cu copii de varsta cu Victor care au facut la fete, amandoua au facut gastro, dar forme mai usoare. La Victor care nu a facut vaccinul (a mers la gradi cu una din fete deci au facut amandoi odata), prima data a fost groaznic de greu (vreo doua saptamani a avut diaree de nu stiam ce sa-i mai fac, dar apoi tot forme usoare deci oarecum s-a imunizat.
Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
+15 kg
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain
Diana2007 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui jessie Aveti idee cat dureaza innoirea pasapoartelor romanesti? Vrem sa mergem in Ro de Craciun (cred) si am inteles ca ar trebui sa incepem de pe acum procedura.. |
3 luni la Consulatul de la Montreal
L-am facut eu anul trecut si exact atat a durat, dar din ce-am mai auzit, asta e timpul minim.
Apropo de asta, nu v-am zis o faza tare. Anul trecut cand mi-am ridicat pasaportul nou mi-au cerut si Cartea de Identitate (fostul Buletin). Eu am ezitat la inceput ca am zis ca poate mi-o mai trebui la ceva, ei, nu si nu, ca il vor. Am incercat sa-l dau pierdut dar ma trimiteau la Politie sa fac o declaratie ca l-am pierdut (birocratie romaneasca) asa ca l-am predat, in schimb ei mi-au scris in pasaport o mentiune ca am domiciul in Canada, Montreal.
Asta a fost anul trecut in iulie, acum vreo luna, prin februarie vorbesc cu socrii care imi spun ca au primit o scrisoare de la Politia Targoviste cum ca mi-au gasit buletinul sa vin sa mi-l ridic
Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
+15 kg
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain
Pucku spune:
noi am ales sa-i facem rotateq-ul lui Yann, si asta pt ca Stephanie a avut infectie cu rotavirus la 2 ani, cand a slabit 2-3kg, a durat o luna din care o saptamana in spital, a vomitat o luna intreaga, nu mai vreau sa trec iarasi cu inca unul....
rotavirusul nu e acealas virus ca si la gastro, doar din aceasi familie dar sunt aceleasi simptome, gastro trece intr-o saptamana de obicei, rota dureaza pana la o luna
Donia confirma te rog
Anka la noi sunt doua rapeluri la 4 si 6 luni, miercuri mergem la vaccin si va zic cum a fost
Simi multumim de aprecieri, Yann creste tare frumos, iar Steph tare il mai iubeste
azi am iesit in tricou cu bluza afara....a venit primavara
fetele voi mai asteptati sa schimbati cauciucurile de iarna sau nu?
Corina , Stephanie si Yann Edward + Totoku
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""