*** Capsunele-n scutece de mai-iunie 2007 (116)***
Raspunsuri - Pagina 21
![](images/user_woman.png)
mihamora spune:
Didi - multumesc deci a schimbat numele lui bebe
am vazut-o si eu, e o frumoasa.
Tare curioasa sunt ce are Elteka in burtica.
Si pe Pepsi o astept cu vesti bune.
Michelle cu Tudor Mateo 18.11.2009 si MARIO DOMINIC 15.05.2007
POZE
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
DidiAlex spune:
iar io..am mai scris un mesaj..si l-am sters..ca nu isi avea iar locul. m-am tot gandit printre altele la sistemul asta cu recompensele..ma freaca rau, ca ceva nu imi este din ecuatie. Io ii laud..ma simt in simbioza cu copii, in fine Robert cand e obosit imi zice ca daca nu ii dau dulce ma ameninta cu mai stiu io ce sau David ma scuipa brrrr, si incerc sa caut o solutie cat mai convenabila.
De la bun inceput mi s-a parut oribil sistemul de puncte, imi aduc aminte ca mi-a fost jena si sa ii citec principiile..
Asadar caut solutia optima (cum vorbesc, parca rezolv o matrice:D) in legatura cu: asezatul lu D pe olita. O sa intreb si edu azi, cateodata ma uimesc..evident ca ele au puterea exemplului.
uiteti peste ce am dat
aici, aici si www.alfiekohn.org/books/pbr.htm" target="_blank">aici e cartea
An@ spune:
Didi,felicitari lui Aschiuta pt facutul la olita (si Ana a renuntat la fel de brusc la pampers in ianuarie, pur si simplu si l-a dat singura jos, a cerut chiloti si de atunci doar noapte ii mai pun...m-am laudat si io pe aici cand ai lipsit tu. Acum suntem la "alt nivel": face la wc pe reductor. Tot din initiativa ei).
Si despre laude/recompense am discutat cat ai lipsit tu (vezi cum te-am prins ca n-ai reucuperat )...si noua "ne-a dat cu virgula"...as dezbate acum subiectul dar sunt in viteza. poate apuc zilele urmatoare. Oricum am apucat sa citesc in diagonala articolul pus de tine si m-am "oripilat"..autorul cred ca traieste intr-o lume paralela...il recitesc, aprofundez si revin cand pot.
Pt fetele din Buc, la Sala Dalles este "Kilipirim" - targ de carte&co, am fost azi si m-am intors cu tolba plina. Multe reduceri, multe carti, pe alese, pe culese. Va recomand edit. "Curtea veche" daca va intereseaza carti de psihologia femeii, barbatului, copilului (de Salome, de Allan Pease, Gary Chapman)...majoritatea sunt la 10 ron (sau pe acolo). Eu mi-am luat "Cele 5 limbaje ale iubirii" (de Gary Chapman). Mi-am mai luat (dar de la alta edit. si fara reducere) "Copiii sunt din rai" de Gray. Va mai recomand edit. Girasol cu carti pt copii, daca sunteti ca noi impatimiti ai abtibildurilor. Sunt multe feluri/teme (forme, culori, animale, povesti) si la preturi intre 3 -8 ron (i-am luat Anei 5 carti cu 20 ron. I-am mai luat "Esti cumva mamica mea?" si dvd cu "Veronica" (de la standul Jurnalul National. Tot acolo gasiti si dvd "Amintiri din copilarie" cu Nica...noi il avem si Ana e super incantata de el...dupa inot, cand ii intra apa in urechi, canta si ea ca Nica: Auras, pacuras/ scoate apa din urechi" ). Mi-am luat tot cu 10 ron "Supleantul" (Petru Popescu), ca am citit atatea pareri contradictorii (mai multe bune) despre carte si nu m-am abtinut. Sunt oferte la toate editurile, dar eu eram in pauza de masa si nu aveam timp
.
mami de Ana (22 mai 2007)
bettyR spune:
Didi, e logic ce scriu acolo, ori ii rasplatesti, ori ii pedepsesti, cumva ii determini sa faca ce vrem noi, ce credem ca e bine.
Eu am citit recent cateva capitole din Selma fraiberg, Anii magici, printre care un capitol despre pedepse/educatie. Ea spune ca trebuie sa le formam o constiinta sanatoasa prin educatie, si prin urmare cand fac ceva rau - ex deranjeaza familia la masa, lovesc fratii/copii cu pietre, sa ii facem sa simta ca au facut un lucru rau. Time-out pare e fi cel mai bun, dar nu merge in toate cazurile, si nu trebuie sa fie prea mare. Ca nu trebuie sa le luam, sa sa ii privam de ce le place cel mai mult, ca ar privi ei asta ca o razbunare, ca pedeapsa trebuie sa aiba legatura cu fapta si copilul sa inteleaga ce se intampla.
Nici eu nu cred in conditionarile pozitive, de cat pe scurta durata.
Am un copil miorlait si nu mai pot scrie, dar cam astea erau ideile in mare.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
CarlaV spune:
An@, ce bine suna ce spui tu acolo!
Te invidiez (pozitiv )ca ai pauza de masa si timp de umblat dupa carti.
-----------------------------------
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
-----------------------------------
Larisa 6-12 luni***Larisa 1-6 luni***Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
Al_Ma spune:
Michelle, la multi ani! sa fii sanatoasa, fericita si sa te bucuri de cei 2 pitici!
Didi, inca nu ne-am hotarat. Oscilam intre Grecia (un periplu prin mai multe locatii/insule) sau un traseu prin Europa. Ne mai gandim, ca trebuie sa nu fie obositor pt Mara, vrem sa mergem cu masina. Felicitari pt pampers! Merci pt linkuri, o sa le iau la studiat. Noi o cam momim pe Mara cu dulciuri, stiu ca nu e bine.
Mai vroiam sa scriu ceva cuiva, dar nu mai stiu ce si cui.
Ce frumoasa e Andrada! Nu stiam cum arata. E foarte finuta. Alina si
Mara (27 iunie 2007)
bettyR spune:
Am recitit, parerea mea e ca e prea idealist, e pentru o lume pefecta, si asa ceva nu exista. Are dreptate ca se nasc copiii insetati de cunoastere, dar mi se pare ca asta dureaza pana dobandesc mersul, limbajul, mai tarziu mi se pare ca vor descoperi ei singuri alte preocupari mai 'vicioase' decat studiul, si metoda celor 3 C nu stiu daca chiar functioneaza. Chestia cu pasiunea si alegerea ca pe vremea lui Platon, merge pentru activitatile extra, vor sa faca pian sau balet, dar daca ii pui sa aleaga intre matematica si fizica, poate nu aleg nimic. Si la anumite varste, habar nu ai ce vrei sau ce iti place.
Am vrut sa mut raspunsul la noul capitol, dar nu-l gasesc.