Intrebare despre PFA

Intrebare despre PFA | Autor: Elena

Link direct la acest mesaj

As vrea sa stiu daca am PFA trebuie sa platesc contributia la sanatate si pensii? Eu am si carte de munca si angajatorul plateste pentru mine acestea.
Daca trebuie sa le platesc si ca PFA, pe langa cei 16%, cat ar trebui sa mai platesc?

Multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da trebuuie sa platesti - sumele le poti afla de la casele de asigurari.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Multumesc mult, Marius.

In cazul asta as mai avea o intrebare: cum se poate renunta la PFA? ma duc la registrul comertului?

_
viata implinita
perlute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cred ca PFA tine de Primarie(finante locale) nu de ORC. Nu trebuie sa renunti poti sa il pui in suspendare. Poate mai tarziu revii.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Mi-ai dat o veste buna, merci mult!

_
viata implinita
perlute

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livs spune:

Marius, am si eu o intrebare cu privire la divortul de comun acord.
Stiu ca una dintre conditii este sa se fi implinit cel putin 1 an de la casatorie, dat ca totusi se poate desface din motive temeinice. Care ar putea fi acele motive temeinice? In fapt este vorba de o casatorie care s-a sfarsit dupa nici 3 luni de la incheierea ei, asta dupa o perioada de concubinaj de 5 ani. Doamna s-a plictisit brusc de statutul de femeie maritata, vrea sa divorteze, fapt pentru care a parasit domiciliul conjugal dupa ce si-a luat si "jucariile" cu consimtamantul sotului, respectiv bunurile dobandite din perioada de convietuire in comun, deci partaj prin intelegere s-a facut.
Intrebarea este daca se poate divorta inainte de implinirea unui an de casatorie (care ar fi in ocombrie 2010) si cum sa fie formulata cererea,prin comun acord sau din culpa comuna? Daca este de comun acord trebuie mentionati si martori care sa confirme parasirea de domiciliu?
Iti multumesc si astept cu mare interes sfatul tau.

Mergi la inceput