Sarcina si bolile autoimune (4)
Raspunsuri - Pagina 7
anabel79 spune:
Luck asa mi s a explicat si mie de catre imunologul de la IVB dar nu mi a recomandat nimic.eu nu am studiat Valtrexul de care vorbeste miki ....poate ar trebuii sa citim un pic si despre asta....
miki-miki spune:
Se face anal herpesului si dc virusul e activ se ia Valtrex(cred ca e vb de IGM sau IGA). Nu stiu dc exista anal si pt Zona Zoster dar cum sunt ruda cred ca da. NK pot fi marite si din cauza ac virusi dc ies activi. Studiati, dc aflati ceva sa-mi spuneti si mie, sunt un buretel, sug tot.
Miki Anul asta pun d'un pui
MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari, 3 sarcini oprite din evolutie (8s,5s,4s)
luck spune:
anabel
ce inseamna IVB ?
Care este parerea imunologului tau?
miki
offff , cum le stii tu pe toate , ce bine era daca stiam asta inainte !!!
Acum parca imi e frica sa mai iau.
Eu am doar ATPO pozitivi si nu foarte mari (111 la un max de 34)si am inteles ca heparina impreuna cu aspirina sunt oarecum un remediu pt ei.
10 zile inainte de fiv inseamna 10 zile inainte de prima zi de stimulare cand probabil se incepe si tratamentul cu prednison?
Stiu ca am mai zis o data dar mie Zadori mi-a zis sa nu iau mai mult de 1 pastila de 5 mg pe zi pt ca imi afecteaza stimularea , probabil a fost pt cazul meu de "poor responder".
Progresiv am luat si eu prednisonul , si la inceput si la sfarsit dar degeaba.
goldi
daca esti si ne citesti , spune-mi te rog daca pt ATPO pozitivi este necesar , in opinia ta , prednisonul sau sunt suficiente heparina+aspirina.
MTHFR - C677T genotip heterozigot , A1298C - genotip heterozigot ; antitrombina III sub limita
miki-miki spune:
Luck tb neaparat sa-ti faci o imunofenotipare de limfocite
"Anticorpii antitiroidieni (AAT)
Din aceasta clasa au fost studiati mai ales anticorpii anti-tiroidperoxidaza si anti-tireoglobulina, in 1990 Stagnaro-Green demonstrand printr-un studiu prospectiv valoarea determinarii lor la sarcinile cu risc. S-a sugerat ca AAT pot servi ca marker periferic pentru functionarea anormala a celulelor T si ca astfel ar exista o relatie intre AAT si infertilitate. S-a raportat o dublare a ratei nasterii prin fertilizarea in vitro prin administrarea intravenoasa de gammaglobuline la pacientele cu AAT prezenti. Terapia cu gammaglobuline trebuie inceputa inainte de initierea tratamentului cu medicamente ce tintesc fertilitatea si trebuie administrate si dupa ce sarcina a fost diagnosticata. In alte studii se arata ca peste 50% dintre femeile cu AAT prezenti au, de asemenea, si testul pentru celulele NK activate pozitiv. Riscul esecului implantarii la femeile cu testul AAT pozitiv pare sa fie limitat la cazurile in care AAT coexista cu celulele NK activate."
Aici rec IVIG dar in Ro nu-ti va face nici un dr ac transfuzii. Am mai citit intr-un studiu ca perfuzia cu Intralipid da rez mai bune decat IVIG dar tb sa stai bine cu colesterolul.
Eu zic sa nu incepi FIV-ul pana nu faci anal imunologice la IVB.
MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari, 3 sarcini oprite din evolutie (8s,5s,4s)
luck spune:
miki
am facut imunofenotiparele , sunt ok la NK si vorba lui goldi , nu de acolo mi se trage.
MTHFR - C677T genotip heterozigot , A1298C - genotip heterozigot ; antitrombina III sub limita
goldi spune:
Dragele mele, eu am cele mai mari (sau aveam) rezultate procentuale pt NK (21 fata de 12% cat era normal) am facut primul FIV la care am luat toate prostiile posibile (imi facusem o schema complicata, cu multe aiureli) si rezultatul a fost un mare zero.
Am obosit tot scormonind despre NK, mai ales ca la ultima analiza, la un an dupa prima, NK scazusera inexplicabil destul de aproape de normal si m-am decis sa las gandurile despre intralipid si IvIg si sa merg numai pe heparine si prednison, deci ceva mai "pamantesc" dar mai ales pe un regim dietetic de viata, fara E-uri pe cat posibil, mult ceai verde, pinovital, antioxidanti, omega 3. Si muuuult progesteron, iar ca as din maneca - cu toata raspunderea !!! - pregnyl sau ovitrelle secvential dupa ET, la 4 zile, pana la 12 saptamani.
Din vointa Celui de Sus, al doilea FIV am reusit, desi cu rezultate la stimulare mult mai proaste decat la primul (3 embrioni fata de 9 la primul, cu care obtinusem apoi 2 blasto si o morula) ... daca nu as fi reusit, cred ca as fi dat vina tot pe bietele NK.
Ce vreau sa spun este ca mecanismele imune sunt extrem de fine si complicate, este mai precaut sa mergem pe cai batatorite, pe heparine si corticosteroizi, care se dau oricum la FIV si pe produse naturale.
Sa nu uit vinul rosu, de calitate, care cred cu tarie ca mi-a ajutat.
La mine a fost NK, la Luck sunt hormonii tiroidieni, la Miki sunt coagularile anormale (desi ea isi chinuie si saracele NK )
adica tot o componenta imuna.
Trebuie cumpanit cu grija pt ca echilibrul din organismul nostru este fragil si uneori apar rezultate surprinzatoare, nu intotdeauna placute.
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
16+
goldi spune:
Tamaryllis , cp normale .
Bafta!
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
16+
luck spune:
goldi
vinul rosu l-ai baut din prima zi de stimulare?Natural sau fiert?
Pt hormonii tiroidieni zici sa iau prednison din prima zi de stimulare sau doar dupa punctie pana la aflarea rezulattului?
Ce drag imi e de tine cu semnatura ...hmmmmmm.....frumos!!!!!!!!!
O sa fiu si eu cat de curand pe urmele tale , pregateste manuta sa ma tragi !!!!
luck spune:
goldi
imi ziceai , uitandu-te peste analizele mele , ca din ele rezulta ca nici nu ar trebui sa am ATPO pozitivi sau ca exista o compensatie.
miki-miki spune:
Goldi as fi o fericita sa raman doar cu trombofilia ca pe asta stiu sa o tin in frau dar pana repet anal NK mai e si deci caut info.
Maine ma duc sa dau sange pt profil lipidic, feritina si TSH. T3 si T4 nu le mai fac pt ca mi se par scumpe, sa mi le dea endocrinologul compensate. Fetelor tb sa dau 10 kg jos ca nu se mai poate, m-am urcat pe cantar si era sa fac infart. Pana acum nu m-a deranjat f mult ca am luat ceva kg pt ca ziceam ca acum raman gravi si ce rost sa le dau jos dc oricum fac burtik dar burtik intarzie si eu sunt o bulina acum. Dc o sa tb sa iau tratam pt TSH si colesterol ac ma vor ajuta, nu-i asa Goldi?