M-am hotarat..........adoptie(69)
Raspunsuri - Pagina 16
asi spune:
Kora am asteptat postarea ta cu detalii de la MAREA intalnire.Ma bucur din tot sufletul ca v-ati gasit si ca in curand puiul va veni acasa.Eu zic ca formalitatile ar trebui sa merga repede si in maxim 2 luni sa fie puiul acasa.Referitor la botez e o poveste lunga si depinde mult in ce religie e botezat copilul.Daca vrei putem discuta pentru ca si noi am avut o situatie asemanatoare cu Maria.
Cand ziceam de schimbarea prenumelui ca trebuie cerut acordul copilului , nu ma refeream la tribunal,cipur si simplu sa-l intrebi pe el daca e de acord sa-l cheme altfel.
Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.
simona14 spune:
Kora,felicitari si un drum cat mai scurt pana puiutul o sa vina acasa.De ce sa ii schimbati prenumele,e frumos si el e invatat cu el,puteti sa ii mai adaugati si voi un prenume,asta o sa te intrebe la tribunal.
iepumic spune:
Salutare tuturor.
M-au impresionat povestile voastre atat de frumoase. Nici nu puteau sa fie altfel, fiindca numai niste oameni deosebiti au puterea de a trece prin "furcile caudine" ale institutiilor de stat din Romania pentru a face un gest atat de valoros cum este cel al adoptiei.
Drept urmare va doresc multa fericire voua si copiilor vostri si mult succes celor care abia au apucat-o pe aceasta cale.
KoraPop spune:
SoriLea draga multumesc! Si eu sper ca aceste sarbatori sa fie cele mai vesele si mai frumoase…,m-am saturat sa fac bradul de Craciun doar pentru noi…Toata familia noastra extinsa ( parinti,bunici,matusi,unchi,veri etc) il asteapta cu nerabdare pe micutul nostru si sunt foarte impresionati…Sunt convinsa ca Razvan v-a schimbat viata total, in bine si sunteti fericiti. Abia astept sa simt si eu acest sentiment, deja sunt fericita ca l-am gasit, dar cu siguranta totul va fi mult mai profund dupa ce ingerasul nostru va fi zi si noapte cu noi…
Asi la urmatoarea vizita am sa aflu exact in ce religie a fost botezat. Oricum eu sunt greco-catolica si desi sotul e ortodox, cununia am facut-o in religia mea , a fost o ceremonie foarte impresionanta atat pentru noi cat si pentru toti invitatii si tare mult doresc ca si botezul sa il putem face in acelasi loc si cu acelasi preot care are un har deosebit. Despre prenume inca nu am luat o hotarare, ne vom gandi si la asta. Cand ai timp si chef povesteste-mi cum a decurs la tine. Oricum fetita ta era mai micuta cand i-ati schimbat prenumele, al nostru e deja obisnuit si nu stiu cat de usor i-ar fi cu alt prenume, poate ca s-ar adapta usor, nu stiu ce sa zic…
Simona14 multumesc!Ne-am gandit si la aceasta varianta,vom vedea...Toate cele bune si pentru tine!
Fetelor daca ma invata cineva pot sa pun si eu cateva poze cu scumpicul nostru. Am vechime pe forum, dar niciodata nu am pus poze!Sau pe mail-ul comun daca imi zice si mie cineva parola.Multumesc.
Va imbratisez cu drag!!!! Doamne ajuta sa avem fiecare puisorii nostril si familii fericite!
Kora
CARPE DIEM!(Traieste clipa!)
madlen spune:
Kora, nu sunt eu foarte activa pe forum, dar am asteptat cu mare nerabdare toate vestile de la tine, corespunzator cu toti pasii pe care i-ai parcurs pana ai ajuns aici. Felicitari, sa va traiasca puiutul! Sotului tau, La multi ani, si de acum, fiecare aniversare sa fie cel putin la fel de frumoasa ca aceasta. Astept acum impresii de la fiecare vizita facuta micutului si apoi venirea acasa care este cel mai frumos moment de pana acum. Daca mai ai nevoie de vreun sfat, te rog sa-mi spui.
KoraPop spune:
madlen draga mea, a trecut atat timp de la primul fiv facut impreuna....! Iti multumesc ca ti-ai rupt din timp si te-ai gandit la mine. Tu care esti o mamica foarte ocupata, cu doi copii minunati poti sa imi dai o multime de sfaturi, le primesc cu placere si recunostinta. Uite ca am ajuns aici. As putea spune ca trebuia demult sa o apuc pe acest drum, dar daca faceam lucrul acesta mai demult nu il intalneam pe micutul nostru asa ca DD le aranjeaza pe toate. E mai bine sa nu regreti nimic, sa ai constiinta impacata ca ai incercat totul si asa cum spune orice mamica de la acest subiect, cu siguranta fericirea de a fi mama este la fel de mare cu un copil "nascut din inima" ca si cu cel nascut natural. Tu poti sa afirmi acest lucru, nu-i asa? Eu sunt convinsa ca iti iubesti copiii la fel de mult si ei sunt minunile tale. Te pup si va doresc numai bine si bucurii toata viata!
Kora
CARPE DIEM!(Traieste clipa!)
asi spune:
Kora intr-adevar, Maria mea a fost mai mica si aproape nu a sesizat schimbarea de nume si asta si datorita faptului ca s-au schimbat prea multe in acea perioada.De aceea ma gandesc ca daca puiul tau e pregatit bine pentru schimbare, o sa i se para interesant sa aiba si alt prenume.Dar nu poti face asta fara sa ii ceri acordul.Eu zic ca daca pui problema in asa fel incat lui sa i se para atractiv va accepta usor schimbarea.Referitor la botez, Maria a fost botezata romano-catolica deci nu poate fi rebotezata din nou in alta religie crestina (adica greco-catolica) ,asa ca noi ca si ceremonie de "botez" am facut ungerea cu mir si binecuvantarea familiei.Preotul nostru a luat legatura cu preotul care a botezat-o acolo si apoi am hotarat ce facem.Oricum ceremonia a fost extraordinara si ea a fost atat de incantata de solemnitatea momentului ca ma gandeam ca ar fi fain sa faca lumea botezul cand pricepe copilul, ca sa se bucure si el de minunatia ce i se intampla.
Daca te mai pot ajuta cu ceva o fac cu draga inima.
Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.
madlen spune:
Buna, fetelor! In primul rand scuze ca am dat buzna asa, dar nu m-am putut abtine sa nu fiu alaturi de Kora, o fata draga mie, de care ma leaga o gramada de amintiri de demult. Sa ma prezint: sunt si eu o mamica de doi pui mici, unul crescut in inima, unul crescut in burtica. Dar din pacate, din lipsa de timp, nu am apucat sa intru aici, insa am citit cu mare drag fiecare poveste a voastra.
Kora, sfaturi e prea mult spus ca as putea sa-ti dau; in schimb iti pot impartasi din experienta mea. Oana fusese botezata crestin ortodox in perioada in care a stat la maternala, dar am fost cu ea la preotul nostru si ne-a citit o slujba care se face in astfel de cazuri. In ceea ce priveste prenumele, ea are 2 prenume, noi nu am cerut decat schimbarea ordinii lor pentru ca deja raspundea la cel de-al doilea trecut initial in certificat. In rest sa stii ca sunt perfect de acord cu tine ca fiecare pas pe care l-am facut, a trebuit facut astfel incat momentul intalnirii cu steluta noastra norocoasa a fost un moment special si ea ne-a prilejuit si intalnirea cu cel de-al doilea puiut. In fine, nu stiu cat am fost de coerenta, dar sunt sigura ca ai inteles ce vroiam sa spun. Te pup si astept vesti de la tine.
edit ptr ca nu ti-am raspuns la o intrebare: mamicile care au 2 copii stiu ca dragostea ptr cei 2 nu este impartita la 2 ci practic multiplicata cu 2. Este acelasi lucru si la noi. Uneori, cand ma uit la Oana si ma gandesc cat este de luptatoare, realizez ca ea este norocul nostru si ei ii datoram toate lucrurile bune din viata noastra. Apoi cand o vad cu cata dragoste il imbratiseaza pe Sasha si el cu cat interes o cauta pe ea cand nu e prin preajma, imi dau lacrimile de bucurie. Despre ei as putea umple pagini intregi; cum se joaca impreuna, canta, danseaza, se cearta bineinteles pe jucarii etc. dar in principiu cat de fericiti sunt impreuna si cat de mult ii lipseste unul altuia cand nu sunt impreuna. Inchei aici ca deja m-am intins prea mult...
Mariaa spune:
Kora,
iti povestesc si experienta noastra
cand am depus dosarul nu stiam prea clar daca vom dori sa schimbam numele copilului sau nu.
pe Ioana Alexandra am vazut-o la cam 10 luni dupa ce a murit mama mea cu care am avut o relatie absolut speciala.
cand am primit pe mail fotografia Alexandrei, poza era salvata cu numele 'Ioana' si cu data ei de nastere. pe langa ca ne-a placut din prima fetita care ne zambea ghidus in poza, ne-a placut si numele. am sunat a doua zi la directie si am cerut datele ei, practic tot ce ni se putea spune la telefon in momentul ala. am cerut asistentei sociale sa-mi dea detalii despre 'Ioana'.
asistenta sociala imi tot spunea despre Alexandra - Alexandra face asa si asa, e asa si asa...etc. am intrerupt-o si i-am spus ca eu vreau sa stiu despre Ioana si ca sigur e o incurcatura la mijloc...
era sa pic jos (tin minte cat traiesc momentul ala) cand mi-a zis ca pe Ioana o cheama si Alexandra - nume pe care l-a avut si mama mea.
e inutil sa spun ca nu i-am schimbat nici unul din nume, fiind nume de sfinti si placandu-ne de fapt amandoua tare mult si mai ales ca ea era deja obisnuita cu numele ei.
religia ei este ortodoxa, ca si a mea insa stie maghiara ca si sotul meu :)
si vin si eu inca odata si repet: nimic nu este intamplator pe lumea asta!
- mami, vrei sa te fac fericire?!
dpluhovici spune:
buna fetelor
KorapopFELICITARI!, ma bucur pentru voi, foarte frumoasa si impresionanta povestea primei intalniri, sigur pe voi va astepta, DD are pentru fiecare cate un puisor, ma bucur ca sunteti fericiti, dar o sa vezi ca fericirea o sa creasca pe zi ce trece din momentul in care il aduci acasa, o sa-ti umple viata de bucurie si fericire........ asa ca drum cat mai usor si scurt .
In ceea ce priveste numele sa stii ca noi Antoniei i-am adaugat si alt prenume, asa am considerat noi, poti lua in calcul si varianta asta, piticii noastre nu prea ia placut, dar acum ii place sa se prezinte cu el, poate este o coincidenta sau nu, dar pe socrul meu il cheama Anton, eu cred ca asa a vrut DD.
Nu am inteles de ce trebuie sa schimbi atestatul? din ce sector esti?
SoriLea Razvanel este un scump, sa-ti traiasca si sa va bucurati de el si el de voi.
Fetelor in sfarsit ieri am primit si noi hotararea, dupa aproape 3 luni.
pupici