M-am hotarat..........adoptie(69)
Raspunsuri - Pagina 13
alinamolnar spune:
Kora multumesc de sfaturi si de urari. Inca nu stiu daca o sa mai fac FIV, dar sa stii ca ai dreptate in ce priveste adoptia. De cand am inceput sa adun actele pt dosar nu ma gandesc aproape deloc la FIV... mi-am canalizat aproape toata energia spre adoptie. Si sa stii ca parca sunt mai linistita sufleteste. Sigur ca si noi am vrea sa avem un copil al nostru, dar daca nu se poate, speram sa avem unul care sa aiba nevoie de noi.
Multa bafta la intalnirea cu puiutul, care poate da DD si este cel asteptat.
Am o nelamurire. Mie cand am vorbit cu AS mi-a spus sa scriu o grupa de varsta (gen 0-3 ani) in care sa se incadreze copilul si ca daca nu se incadreaza (chiar daca il gasim si corespunde cu ce vrem noi) nu pot sa ni-l dea. Voi stiti ceva de asta ? Va iesi soarele si pe strada mea
MTHFR - A1298C,genotip homozigot,3 sarc oprite in ev(5s,5s,7s)
Bellaiza spune:
alinamolnar,
grupa de varsta pe care am specificat-o a fost 0-3 ani. Totusi, asistenta noastra sociala, in fapt un om cu un suflet deosebit, ca de altfel si psihologul directiei, ne-au anuntat ca exista Stefan - fiul nostru -,dar are 5 ani si 9 luni. Deci, lucrurile nu sunt stricte. Nici macar nu ni s-a cerut sa modificam grupa de varsta specificata initial.
Inca ceva, nici daca il concepeam noi nu l-am fi considerat si simtit mai al nostru, dar asta este miracolul pe care il traim fiecare la momentul potrivit.
dpluhovici spune:
buna fetelor,
KoraPop ma la D-zeu ca el sa fie minunea mult asteptata de voi. Cred ca procedura difera de la caz la caz, cand am fost anuntati de directie ca au un copil care s-ar potrivi si am zis ca vrem sa il vedem, am stabilit cu AS sa mergem impreuna la Suceava in octombrie, dar eu nu am avut rabdare pana atunci, asa ca am intrebat daca putem merge singuri, si asa am facut am luat legatura cu As de la Suceava si insotita de ea si de psiholog am mers sa o vedem. ni s-a arat dosarul ei, nu i-am facut nici o evaluare sau analize acolo, am solicitat sa vina la noi, dar asta este o alta poveste, pe scurt cei de la Consiliu nu au inteles de ce vrem sam o aducem la noi si initial nu i s-a aprobat deplasarea, dar apoi a fost ok. asa ca daca esti pregatita nu mai astepta ..........
alinamolnar si noi aveam trecuta alta grupa de varsta, dar am specificat, verbal, ca vrem sa vedem si copii mai mari, depinde foarte mult de As.
Mariaa pupici, gata v-ati hotarat, DD ajuta, noi suntem la stadiu de discutii dar nu cu Antonia ci cu tati, care isi face o groaza de probleme, ca daca o sa simta ca pe Antonia o iubeste mai mult, daca nu se inteleg copii intre ei, si tot asa............, dar lucram sa-l convingem, adica eu.
Asi ne esti datoare cu poze pupici
Manuelita
va pupam dulce, nu va pierdeti speranta, pentru fiecare dintre noi exista o minune care ne asteapta si care intra in vietile noastre mai devreme sau mai tarziu.
alinamolnar spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Manuelita o sa ma gandesc la asta. Va iesi soarele si pe strada mea
MTHFR - A1298C,genotip homozigot,3 sarc oprite in ev(5s,5s,7s)
KITTA spune:
Eu zi trebuia sa am intalnire cu sefa de la sect. 6 care mi-a tras clapa. Am asteptat-o de la 8 la 9.30 si cand am sunat-o a zis ca a uitat ca are intalnire cu mine, ca s-a simtit rau, etc. Imi venea sa ii spun ca s-a simtit proasta nu rau.....deic, inca un pas inainte
KoraPop spune:
KITTA hotarata cum te stiu tot iti vei gasi puisorul mai devreme sau mai tarziu. Cu fivurile mai continui in paralel sau te-ai oprit? Multa bafta!
Intrebare: La schimbarea certificatului de nastere al copilului se poate schimba si prenumele sau numai numele...?Multumesc anticipat!
Kora
CARPE DIEM!(Traieste clipa!)
Bellaiza spune:
La termenul de judecata acordat de instanta pentru incuviintarea adoptiei se poate cere schimbarea si a prenumelui. Totusi, in fata lui Dumnezeu " legitimarea" se face cu numele de botez...care ar trebui cel putin pastrat, un nou botez nefiind posibil, daca botezul e cert...Posibila este doar slujba aceea speciala prin care in fata lui Dumnezeu e stabilita rudenia prin HAR amintind de adoptia biblica sub crucea Mantuitorului...
KoraPop spune:
Bellaiza multumesc pentru raspuns. Daca am inteles bine vom putea cere si schimbarea prenumelui sau , eventual, am putea pastra actualul prenume ca fiind al doilea si sa ii punem si noi un prenume ales de noi, ar fi si asta o solutie. Eu inca nu stiu cum si in ce religie a fost botezat copilul,dar noi am fi brut sa ii facem oricum si un botez la biserica (greco-catolica) si mai ales la preotul la care ne-am casatorit....am sa ma interesez ce se poate face....,dar asta probabil mai incolo.Deocamdata,miercuri,4 august,cand este si ziua de nastere a sotului meu,vom merge in vizita...si pe urma ce va vrea D-zeu,asa sa fie...
Toate cele bune tuturor fetelor!
Kora
CARPE DIEM!(Traieste clipa!)
Bellaiza spune:
KoraPop, Doamne ajuta sa fie bine! La multi ani, sotului! Te asteptam cu vesti din cele mai bune.