M-am hotarat..........adoptie(69)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dpluhovici spune:

buna fetelor,

KoraPop noi avem o fetita de 5 ani si jumatate, o avem din decembrie anul trecut,este o minune de copil. in momentul in care am vazut poza cu ea, sotul meu a zis ceva de genul, este mare, are parul lung, nu imi place, dar eu am insistat sa o vedem si bine am facut, era total diferita, nu se compara cu copila din poza, ca sa nu mai zic de fisa medicala a ei unde o luai la fuga dupa ce citeai diagnosticurile trecute. ideea este ca dca este al vostru nu conteaza varsta, sex-ul sau etnia, iar cu educatia nu trebuie sa-ti faci griji o sa se schimbe total (Antonia mea nu pronunta r-ul si avea deficiente de vorbire, chiar nu o intelegeai ce vroia, iar acum vorbeste de te zapaceste, si vrea tot timpul sa fie prima in tot ce face.Nu stiu daca tu stii dar pitica mea cred ca este de etnie (cei de la directie zic ca nu, dar are tenul mai inchis)lucru care pe noi nu ne deranjeaza, chiar a inceput sa semene cu tati fizic, ca sa nu mai zic de gesturile si expresile copiate de la noi.
Mergi sa-l vezi, poate pe voi va asteasta, mergi cu sufletul deschis, acolo o sa-ti dai seama daca el este sau nu. cred ca te-am zapacit, abia astept sa ne povestesti cum a fost. iti tinem pumnii.
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casamihaela spune:

buna fetelor.

am reusit in sfarsit sa depunem dosarul.

pentru cele care au trecut prin asa ceva.

cam la cat timp de la depunerea dosarului se face prima vizita acasa?

ca mi-au spus sa nu cumva sa sunam noi dupa ele si sa asteptam sa ne sune. orice info mi-ar fi de ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

conform legislatie 60 de zile se face ancheta(nu mai stiu legea noua, daca a fost aprobata, modificata) dar la noi au venit intr-o luna si jumatate, initial ne-au anuntat la 3 saptamani dupa depunerea dosarului, dupa care au amanato ptr. alta data.

Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.

Anticorpii antispermatici, Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-homozigota.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Fetelor dragi multumesc pentru raspunsuri si incurajari!!!
Am primit pozele baietelului si ...ne-am hotarat sa il intalnim. E un copil frumusel si poznas, se vede din poze si mi-a spus si asistenta lui ca e un nazdravan ,un copil vesel si inteligent, sanatos si frumos. Ce, daca are 5 ani si 3 luni? Noi vom merge sa il vedem in curand si dupa marea intalnire sper ca vom stii daca e copilasul pe care il asteptam de atatia ani....El a crescut la asistenta maternala de pe la vreo 3-4 luni,in conditii foarte bune ( am vazut si poze de cand era mai mititel,in pozele acelea e un ingeras,frumusel foc,bun de facut reclame la TV ),parintii lui au fost ff saraci si din cauza aceasta l-au dat la maternala,desi tineau la el...Cand el avea 1 an si ceva ambii parinti au decedat,din cauza situatiei precare,boli etc. Lui insa i s-au facuit toate analizele ( hepatite,hiv,sifilis etc etc) si totul e ok. E adoptabil doar de cateva luni ( cu parinti decedati si a durat atat sa fie declarat adoptabil!!!).Nu mai are frati/surori si stie ca intr-o buna zi vor veni viitorii lui parinti sa il caute si sa il ia acasa si acum el ii asteapta....Cam asta este povestea pana acum,sper sa va povestesc mai multe cat mai curand....
Va imbratisez cu drag si va doresc sa aveti fiicare familia inchegata si implinita alaturi de cel putin un copilas, asta e tot ceea ce imi doresc si eu....

KITTA tu vrei copilas numai micut?Multumesc pentru informatii. Am trimis cereri in toate judetele si din aproape toate judetele , cu 2-3 exceptii am primit numai raspunsuri negative...Mult succes!

dpluhovici am vazut pozele cu Antonia, e o scumpica, sunt sigura ca sunteti fericiti ca a venit in viata voastra...

Bellaiza toate cele bune din partea mea, ma bucur sa stiu ca exista familii fericite care au adoptat si copii mai marisori...

AS mea ( care sincer ne-a dispacut din prima clipa si mie si sotului meu )nu numai ca nu ma suna niciodata, dar si cand o sun eu mereu ma demoralizeaza, zice ca nu sunt decat copii mari (in tara) de 9-10 ani sau bolnavi etc, nu isi da deloc interesul...si cand i-am spus ca am gasit un baietel de 5 ani si 3 luni a zis sa ma duc sa il vad,scurt .Nu mi-a spus ce formalitati ar trebui facute,nu a fost comunicativa, parca am deranjat-o cu telefonul....AS baietelului insa e o peroana placuta si isteata, numai la telefon am vorbit si mi-am dat seama ce mare diferenta e intre AS noastra si cea a micutului...Dansa a spus ca va face o hartie oficiala pe care o va trimite la noi la sector prin care se instiinteaza ca noi il vom vizita pe baietel. AS nu mi-a spus nimic de procedura.

alina molnar te inteleg atat de bine....eu dupa 5 FIV-uri am ajuns aici si din clipa in care am pasit pe calea adoptiei m-am limistit cu fiv-urile,am redevenit vesela si optimista si toata energia mi-a canalizez spre acest tel...Stiu ca adoptia va aavea un final fericit mai devreme sau mai tarziu,insa cu fiv-urile puteam continua ani de zile pana la ultimul ovul si cel mai probabil tot nefericita si fara copil eram,desi numai cine incearca are sanse...In fine,fiecare trebuie sa stie pe ce drum e bine sa mearga si mai ales cand. Oricum poti face fiv-uri si in paralel cu adoptia,nu e interzis Fii optimista, iti doresc multa bafta!

Va imbratisez cu drag si sa auzim numai de bine!

Kora

CARPE DIEM!(Traieste clipa!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Kora eu zic ca e decizia buna , ca sa nu zic ca sunt sanse mari sa fie MAREA INTALNIRE.Doamne ajuta!
Formalitatile ulterioare depind mult de AS voastra si de cat de repede se misca ea cu intocmirea si trimiterea dosarului.Recomandarea mea e ca imediat ce va hotarati sa iei legatura cu ea si eventual sa-ti dea voie sa trimiti tu dosarul ca altfel dureaza o vesnicie.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Kora u made my day fiecare pregatire de intalnire de aici imi aminteste de pregatirile noastre. Kora, mergeti cu sufletul deschis la baietel, pe mine una m-a impresionat teribil povestea lui.

si noi suntem dintre cei fericiti cu fetita marisoara (3.8 luni la momentul cand a venit acasa) si o sa-i multumesc lui asi toata viata ca mi-a deschis ochii si spre copii mai maricei. eram focusata ca toate fetele pe mic-mic. astazi pot sa spun ca si al 2-lea copil ce o sa-l adoptam va fi tot maricel si probabil baietel.
feed-back-ul ce-l primeste de la ei este coplesitor...inteleg ce li se intampla iar valul de iubire ce vine dinspre ei este coplesitor

sa aveti drum deschis si o zi binecuvantata

- mami, vrei sa te fac fericire?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:

Kora, si eu as vrea sa te incurajez sa mergeti cu sufletul deschis catre acest baietel, are o poveste deosebita.

si noi avem acasa o papusica de 3 ani si 11 luni iar cand am cunoscut-o avea 3 ani si 8 luni si pot spune ca este copilul perfect pentru noi. intelege f multe, comunica f bine, iar sentimentele exprimate sunt de-adevaratelea. ce mai, e o minune! este varsta la care inteleg multe despre istoria lor si atunci relatia parca e mai sincera si mai usoara.

noi chiar nu am vrut bebelusi sub nici o forma, din mai multe motive si, ca de obicei, Dumnezeu ne-a daruit exact ce ni se potrivea noua.

iti urez sa fie asta marea intalnire si sa va cunoasteti minunea mult asteptata!

Mara, mami de fluturas Irina

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

asi draga cred ca iti dai seama ca va voi bombarda cu intrebari si va voi cere sfaturi din momentul in care ne vom hotari....Iti multumesc din suflet! Ai niste copii superbi, cred ca ti-am mai spus,m-am uitat la pozele voastre! Sa va traiasca si sa fiti o familie fericita toata viata!

Mariaa,MariaAnisia va multumesc si voua,fiecare incurajare si fiecare poveste frumoasa ca si a voastra inseamna enorm pentru mine in aceste momente...Va doresc si voua tot binele din lume alaturi de puii vostri!

AncaWish

Eu pot sa va mai spun doar atat...cu cat ma uit mai mult la pozele baietelului, cu atat sunt mai topita si incep sa visez....,i-am trimis si mamei mele pozele si ea e deja topita...ce sa mai zic,sper ca marea intalnire care se va produce luni-marti probabil sa fie asa cum ne dorim...Sper,sper,sper...

Va tin la curent!

O zi mununata tuturor!

Kora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia72 spune:

Citat:
citat din mesajul lui KoraPop

Fetelor dragi multumesc pentru raspunsuri si incurajari!!!
Am primit pozele baietelului si ...ne-am hotarat sa il intalnim. E un copil frumusel si poznas, se vede din poze si mi-a spus si asistenta lui ca e un nazdravan ,un copil vesel si inteligent, sanatos si frumos. Ce, daca are 5 ani si 3 luni? Noi vom merge sa il vedem in curand si dupa marea intalnire sper ca vom stii daca e copilasul pe care il asteptam de atatia ani....El a crescut la asistenta maternala de pe la vreo 3-4 luni,in conditii foarte bune ( am vazut si poze de cand era mai mititel,in pozele acelea e un ingeras,frumusel foc,bun de facut reclame la TV ),parintii lui au fost ff saraci si din cauza aceasta l-au dat la maternala,desi tineau la el...Cand el avea 1 an si ceva ambii parinti au decedat,din cauza situatiei precare,boli etc. Lui insa i s-au facuit toate analizele ( hepatite,hiv,sifilis etc etc) si totul e ok. E adoptabil doar de cateva luni ( cu parinti decedati si a durat atat sa fie declarat adoptabil!!!).Nu mai are frati/surori si stie ca intr-o buna zi vor veni viitorii lui parinti sa il caute si sa il ia acasa si acum el ii asteapta....Cam asta este povestea pana acum,sper sa va povestesc mai multe cat mai curand....
Va imbratisez cu drag si va doresc sa aveti fiicare familia inchegata si implinita alaturi de cel putin un copilas, asta e tot ceea ce imi doresc si eu....

KITTA tu vrei copilas numai micut?Multumesc pentru informatii. Am trimis cereri in toate judetele si din aproape toate judetele , cu 2-3 exceptii am primit numai raspunsuri negative...Mult succes!

dpluhovici am vazut pozele cu Antonia, e o scumpica, sunt sigura ca sunteti fericiti ca a venit in viata voastra...

Bellaiza toate cele bune din partea mea, ma bucur sa stiu ca exista familii fericite care au adoptat si copii mai marisori...

AS mea ( care sincer ne-a dispacut din prima clipa si mie si sotului meu )nu numai ca nu ma suna niciodata, dar si cand o sun eu mereu ma demoralizeaza, zice ca nu sunt decat copii mari (in tara) de 9-10 ani sau bolnavi etc, nu isi da deloc interesul...si cand i-am spus ca am gasit un baietel de 5 ani si 3 luni a zis sa ma duc sa il vad,scurt .Nu mi-a spus ce formalitati ar trebui facute,nu a fost comunicativa, parca am deranjat-o cu telefonul....AS baietelului insa e o peroana placuta si isteata, numai la telefon am vorbit si mi-am dat seama ce mare diferenta e intre AS noastra si cea a micutului...Dansa a spus ca va face o hartie oficiala pe care o va trimite la noi la sector prin care se instiinteaza ca noi il vom vizita pe baietel. AS nu mi-a spus nimic de procedura.

alina molnar te inteleg atat de bine....eu dupa 5 FIV-uri am ajuns aici si din clipa in care am pasit pe calea adoptiei m-am limistit cu fiv-urile,am redevenit vesela si optimista si toata energia mi-a canalizez spre acest tel...Stiu ca adoptia va aavea un final fericit mai devreme sau mai tarziu,insa cu fiv-urile puteam continua ani de zile pana la ultimul ovul si cel mai probabil tot nefericita si fara copil eram,desi numai cine incearca are sanse...In fine,fiecare trebuie sa stie pe ce drum e bine sa mearga si mai ales cand. Oricum poti face fiv-uri si in paralel cu adoptia,nu e interzis Fii optimista, iti doresc multa bafta!

Va imbratisez cu drag si sa auzim numai de bine!

Kora

Hello Kora,

Si eu am trait o experienta similara cu a ta , dar nu din partea AS ci din partea directiei. In mod normal trebuie sa te insoteasca AS si psihologul directiei cu tine ca sa verifice toate actele depuse la dosar si sa fie evoluat psihologic . Eu am facut scandal la directie ca nu le dadea voie sa mearga cu mine la Bacau , ca nu sunt fonduri si daca pot sa merg altadata, mai ales ca eu gasisem fetita , nu ei. Si pana la urma le-am luat pe barba si cheltuiala mea . Dar nu a fost sa fie, sper ca si-a gasit familia.

Mult succes si daca este sa fie al tau sa stii ca asa este.

Te pup Claudia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dasia spune:

Buna fetele !
Am si eu o intrebare : plasamentul de urgenta se mai face ?
Multumesc .

Mergi la inceput