Ce sport la 5 ani si unde?
Raspunsuri - Pagina 4
buflea spune:
Si eu zic ca trebuie observat copilul. Daca e mai atletic si ager atunci trebuie indreptat spre sporuri de viteza, agresive. Daca e mai sensibil, atuci sporturi mai artistice.
Alex al meu nu stiu inca sa inoate desi merge la inot de la 3 ani ... nu imi dau seama de ce, cred ca este prea static scufundatul ala la fundul bazinului. La patinaj l-am dat pana a invatat si cand a trecut la piruete si baletisme pe gheata a inceput sa planga. De cand l-am mutat la hochei, este absolut in elementul lui - hochei care este un sport pe care eu efectiv il detest ... dar acum urmarindu-l pe el, am realizat ce mult efort implica, cata viteza si cata coordonare in foarte mare viteza, miscari bruste, caderi si ridicari rapide de pe gheata, frane bruste, alergari si alunecari super rapide ... deci daca copilul este mai "agitat" categoric trebuie gasite sporturi de agitati. Am incercat si noi karate - nebunie, cand a iesit de la prima sedinta m-a intebat "la sportul asta cand se fuge ?" .
De asta cred ca i s-a potrivit si skiul foarte bine, este un sport agresiv a carui viteza o poate controla el - deci isi da drumul pe partie mai tare sau mai incet pana acolo unde ii este lui frica. Ieri am fost iar la ski si pentru ca a vazut pe unii sarind, s-a dus de unul singur pe niste damburi sa incerce si el sa sara ...
Flavia mea, in comparatie, nici la sanius nu rezista la mai mult de 5-6 ture. Se opreste si spune ca a obosit ... si ea e la patinaj, o sa incerc artisticul sa vedem dar nici aici nu mi se pare ca e foarte puternica. Pur si simplu nu este un copil atletic si nu cred ca o sa se lipeasca vreun sport de ea.
Alexandra spune:
Din pacate la capitolul patinoare acoperite si deschise tot anul stam foarte prost. In Bucuresti patinoarul Flamaropol este acoperit, dar este deschis din septembrie in aprilie, la Miercurea Ciuc patinoarul acoperit este deschis din iulie pana prin aprilie, iar perla patinoarelor din Romania - Brasov va fi deschis pana la sfarsit de aprilie si apoi redeschis din iulie. Este primul an de functionare, asa ca vom vedea daca se tin de cuvant.
Cat priveste patinajul de peformanta, probabil ca de la o anumita varsta trebuie sa plece in strainatate, dar cand sunt mici nu poti sa-i lasi creanga prin lume, asa ca ne descurcam cum putem aici. Vara fetele fac pregatire fizica - atletism, gimnastica, mobilitate, exerseaza sariturile pe uscat, si apoi in toamna le pun pe gheata.
sirimie spune:
Ce bine ar fi sa poata merge si Vladut si tati la un club ceva si sa faca amindoi sport. Oare exista asemenea alternative in Bucuresti [imoticon cu fata trista]?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
anka1 spune:
Servus,
Si eu cred ca trebuie vazut ce i s-ar potrivi copilului conform cu temperamentul si inclinatiile lui. Trebuie numai determinat sa incerce chiar si acele sporturi care credem noi ca i s-ar potrivi. Si cum spunea cineva mai devreme, unii copii vor sa incerce sporturi noi, altii au o anumita reticenta.
Vlad al meu este in categoria a 2-a, el trebuie f tare incurajat si sa incerce ceva nou. Dar daca incearca si ii place, nu il mai opresti. El a facut karate de la 3 ani la gradi si a continuat la un club sportiv, pana anul trecut cand a descoperit polo si acum merge la polo. De inotat nu a invatat f usor, desi am inceput destul de devreme. L-am lasat sa se acomodeze cat a vrut el si acum inoata ca un delfin:-)
Ii mai place sa schieze f tare, sa patineze, sa mearga cu bicicleta. Nu-i prea plac rolele in schimb. Mie mi se pare important sa faca un sport, oricare ar fi el, pentru a se dezvolta armonios si sa isi consume energia debordanta pe care o are la varsta asta:-)
O zi faina,
Anca