Regasiri (42)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Roxana poti comanda online www.naturaplant.ro/produse/742/Faina_integrala_de_orez" target="_blank">aici. Reteta o stii? Vorbiti numai de prajituri sa mor pe aici de pofta. Eu nu am cuptor inca, am dat aragazul cand am mobilat bucataria ca vroiam incorporabile, dar numai plita, asa visam eu, apoi m-am razgandit ca incepusem sa poftesc numai la mancaruri de cuptor si am tot amanat sa luam, ultima oara cand a plecat dupa cuptor a venit cu aparatul foto. Asa ca mai salivez la prajituri de casa pana imi ia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui mayaione
ultima oara cand a plecat dupa cuptor a venit cu aparatul foto.

lasa ca asa nu te ingrasi .

Placinta cu malai a venit googalita, ca am luat un kg de malai romanesc si-mi expira. A iesit placinta pufoasa, ca un chec putin umed si buna(avand in vedere ca am pus doar 2 oua a crescut mult, si-am pus 3 vanilii) insa...se simte gustul ala de malai-mamaliga. Si s-a cam bronzat dupa 35 de min la cuptor, asa ca am facut si-o glazura de ciocolata alba peste ea. ieri am indraznit sa dau si musafirilor si-au zis ca-i f buna, insa n-au indraznit sa intrebe ce-i cu minizgrunturile alea...oare de ce ma asteptam sa se topeasca cumva malaiul??

Roxana faina de orez o poti baga in orice reteta in locul fainii normale. uite una tradusa de pe un site spaniol:

125 g. de faina de orez
110 g. de zahar
110 g. de unt
2 oua, vanilie
1 plic praf de copt.

Incalzesti cuptorul la 180º. Ungi cu margarina si faina o forma. Bagi la robot/mixer toate ingredientele si bati 2 minute.
Bagi in forma si la cuptor la 180º, 25-30 min.
Poti adauga coaja de lamaia razalita sau o lingurita de cacao.Iese mic checul asta. fa cantitale dubla. Acu fi buna si baga reteta ta de ciucalata

Mie mi-au iesit bube la nas deja de-atata muc. sa mor nu alta, deja de 8 zile tot mucai. Cum naiba produc atata? ce-s eu fabrica?

sa aveti un weekend placut

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Dbunny imagineaza-ti ca eu am muci de cand ma stiu, am rinita alergica, deci nicio zi fara muci, nicio noapte fara nas infundat etc. E groaznic, uneori imi vine sa-mi tai nasul. Am facut un tratament inainte sa raman cu ana gravida si a fost f bun, incetase, dupa o perioada a revenit, mi-e greu sa mai ajung iar in bucuresti sa incep tratamentul, asa ca trag de nas.
Aseara facuse Ana temperatura din senin, 37.1, desi mie mi se parea mai fierbinte. Tocmai cand vroiam sa iesim si noi in club, venea soacra sa stea cu ea. Asa ca am sunat-o sa nu mai vina ca nu o las asa, ramanem acasa. I-am dat nurofen, nu a mai avut nimic pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Maya, 37.1 nu-i febra. Peste 37.5 e febra, eu asa stiu, de fapt intre 37.5- 38.4 stiu ca este stare subfebrila. Pana sa-i iei temperatura a alergat, s-a agitat sau ceva de genul ?

Reteta de ciocolata...aveam una de la Mirona, dar am pus-o asa de bine ca nu stiu unde, nu-i in caietul meu cu retete, sigur o voi gasi cand voi cauta altceva, dar am gasit o reteta de la o matusa de-a mea :
500 g lapte praf, 100g cacao, 1 pachet unt, 1 kg zahar, rom, nuci, stafide.
Apa si zaharul se pun la fiert pana se obtine un sirop legat( ca la dulceata),cand e legat se adauga untul . Separat se omogenizeaza laptele praf si cacaua, se pun nuci, stafide, arahide...fiecare ce si daca vrea.
Cand untul e topit, se rastoarna peste laptele praf si restul si se amesteca bine, sa nu faca cocoloase , se intinde intr-o tava in care a fost pus un celofan si se lasa sa se raceasca. Se taie cubulete si se serveste.
Cam asta e, trebuie ca siropul sa fie legat, sa fie ca siropul din dulceata. Noi suntem mai multi, ptr o familie mai mica faceti reteta pe jumatate, eu am dat si prin vecini din ea si tot mai am juma de tava

Apropo de retete : stiti reteta de placinta cu iaurt? E bestiala, seamana cu placinta de branza, dar muuuult mai buna, ai mei sunt inebuniti dupa ea si se face foarte usor.
Aveti nevoie de:
foi de placinta din comert, 1 l de iaurt, 8-10 oua, 4-5 linguri de faina, zahar dupa gust( aprox 500g), coaja de lamaie, vanilie, rom.
Se freaca ouale intregi cu zaharul, se adauga faina, rom, vanilie... si iaurtul la urma. Se pun jumatate din foi, se toarna compozitia apoi cealalta jumatate de foi si se da la cuptor aprox 45 min la foc potrivit. Sa nu va sperie cand veti vedea ca acea compozitie este moale, nu puneti faina in plus, ca nu mai iese buna.
Foile de placinta stiti ca se pune cate una, se unge cu ulei, se mai pune una...etc. La urma, pana se baga in cuptor, se inteapa cu o furculita din loc in loc, sa nu se umfle. (aveam o cunostinta care spunea ca intotdeauna cand face vreo placinta, ii iese compozitia buna si foile tari de le arunca, si din vorba in vorba, sa-mi dau seama ca impartea foile in 2, arunca jumate din ele in tava, punea compozitia, arunca si cealalta jumatate peste si....gata, normal ca se faceau bombe in loc sa fie pufoase)

Multumesc ptr retete, dar la 8 lei 500 g de faina de orez...sa nu-mi iasa...mai bine fara, sau il pun pe Marius sa-si sune neamurile si sa le intrebe reteta. si daca macin orez cu rasnita nu iese faina de orez? Oricum cozonacii nu-s punctul meu forte, decat sa framant la ei prefer sa cumpar, deocamdata am maestrul "cozonacar" care-i face( mama).
Scriu reteta de la Dbunny, suna interesant, poate o incerc saptamana asta, si incerc sa rasnesc orezul, vedem ce iese. Dar spune si mie: 180 grade ce inseamna: foc mic, mare....?

Si ptr ca vine Pastele, cu ce vopsiti ouale? De 2 ani m-a invatat o colega sa le fac cu hartie creponata si numai asa le fac, ma ajuta si fetele, chiar si Calin isi baga mainile

Gata cu pauza, s-a trezit Calin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Va ofer o fierbinte....si va doresc sa aveti o saptamana usoara.

Deja.... numai prajituri pe aici....

Maya, cea mica m-a jicnit.... mama-sa s-a uitat asa lung la mine.... deci nu ma puteam lega de ea.... Pana am plecat de acolo, au luat-o altii pe sus ca e copila prost crescuta.... si ma bucur ca nu am luat-o eu, ca avea o gura..... Si Stefy sufera cand i se spune ca e bebelus.... ca ea de fapt e fetita mare.... Nici nu mai stii cum e bine sa-i educi.....

Mergi la inceput

Roxana, eu ouale le vopsesc natural... ca-s chimist de meserie... si stiu cam ce mananc daca le vopsesc cu vopselele lor ultra sofisticate.... asa ca inante de Paste incep sa strang foile de la ceapa, galbene, rosii.... multe, cam un sfert de punga.... si pun apa la fiert, foile de ceapa pana intra toate, ca ele se inmoaie... si apoi las ouale sa fiarba in apa cu foi... In functie de culoarea foilor, ouale ies mai rosii sau mai galbene... si in functie de cate foi pui.... Mai punem si in ciorap cu frunza sa iasa cu model... si ies super....

Maya, stiu cum e cu taiat nasul, ca noaptea daca nu-mi gasesc uleiul de menta e jale... si eu tot cu rinita... NU prea stiu ce inseamna sa nu imi curga nasul.... de multa vreme... dar urasc cand imi curge apa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Aloooooo, ce-i linistea asta pe-aici? Unde ati fugit? Eu inteleg ca a venit vara ( la cat de cald e afara, nu pot spune ca-i primavara, si ma bucur oricum, sper sa nu se intoarca iar iarna ca deja am bagat cizmele si hainele groase), totusi...

Asa...vineri seara aflasem ca fii-mea are un prieten...nu stiu cine a apucat sa citeasca , ma panicasem toata, adica...nu ma asteptam, m-a luat prin surprindere si ma gandeam ca e cam devreme, dar dupa ce am mai vorbit cu verisoara-mea care-i profesoara si am stat sa ma gandesc...acum ma buseste rasul cand imi amintesc . Ce, frate, asta-i generatia, e bine ca mi-a spus, inseamna ca are incredere in mine, am vorbit si alte chestii mai delicate care nu ma gandeam ca le voi vorbi asa curand si a ras mai sa lesine de ras cand i-am spus ca eu la varsta ei stateam la distanta de colegul de banca de teama sa nu raman gravida, in timp ce ele acum deja stiu multe( din revista Bravo, cica...ia o fata revista si daca sunt lucruri interesante...o cumpara si restul, de parca n-ar putea citi toate , fara sa mai dea bani pe revista).

Ehehei...cand veti ajunge voi aici, eu deja va voi da lectii, voi avea experienta la greu

Lacramioara, Maya, eu n-as fi avut calmul vostru, i-as fi zis cateva nesimtitei de maica-sa, cand am mai fost la locuri de joaca am fost cu toti 3 si n-a indraznit nimeni sa se ia de vreunul, probabil unde erau si in gasca. Oricum e bine sa-i invatati sa se apere, cu Oana am procedat asa, am invatat-o sa dea si ea, sa nu stea ca fraiera, pe Ana n-a fost nevoie ca stia sa se apere singura Cu Calin...inca n-a fost cazul, in schimb vad ca a invatat de la nepotul meu sa nu mai dea jucariile si ma enerveaza asta, ieri nu stiu cum mi-a zis ca i-a dat si o palma, eu nu l-am vazut, dar nu cred sa minta Calin, asa ca-s cu ochii pe ei( ala are 8 ani, daca se pune cu al meu va dati seama)

Gata, v-am impuiat capul cu toate prostiile, va las

Mergi la inceput

Va ofer o fierbinte.... in asteptarea primaverii....

Roxana, am preferat sa ma duc.... ca daca ma vede Stefy pe mine ca ma cert cu o alta "doamna", eu stiu ce as spune, dar nu stiu ce perle va scoate "doamna" respectiva si nu vreau sa-i dau copilului exemplu.... A vazut destul in decembrei cand m-a facut soacra-mea.... Si ma mai intreaba si acum de ce mi-a vorbit asa.... si altele, dar nu vreau sa-mi mai aduc aminte....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

pe toata lumea.
La noi ploua azi...
Ma fetelor da mari bucatarese sunteti. Eu nu ma pricep sa fac nici un fel de prajitura si nici nu am incercat pana acum decat de vreo 2 ori.
Lacramioara multam pt cafea ca mare nevoie am. Cat despre fazele de care povestiti la locul de joaca. Si noi am patit-o da a mea riposteaza si imbranceste. Daca ii spun ca e urat sa imbranceasca si sa imparta palme face mult mai urat, asa ca pe moment sunt nevoita sa o las in pace (si ma simt jalnic ca lumea zice ca nu-i spun nimic) si ii spun aks cand suntem singure (cand e lume in jur nu ma aude) si o si pedepsesc usor. Si Erica este atrasa de copii mai mari si pateste acelasi lucru si chiar se pune pe bazait. Imi pare foarte rau pt ea, da ii inteleg si pe ceilalti. Nici eu cand eram domsoara nu ma jucam cu bebelusii.
Roxana e chiar bine ca a ta domnisoara are incredere in tine.
Dbunny au trecut mucii?
Maya ai fost super tare cu aparatul. Las ca lipsa cuptorului te-a scapat de-o grija
Restul fetelor pe unde or fi?
Mie mi-e dor...

Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_m spune:

Salut fetele,

Stiu ca nu mai prestez de mult pe-aici, insa am o problema mare cu timpul. Am foarte mult de lucru la servici.

Noi suntem bine, Mircea a fost plecat saptamana trecuta in Germania, asa ca a trebuit sa stau singura cu Iulia (asta dupa ce veneam de la servici). Foarte mult a stat mama mea cu Iulia si cand au fost vanturile alea mari, a racit-o un pic... adica au aparut niste mucutzi, stranuta destul de des... I-am dat mucosin si s-a reparat destul de repede.
Acum in weekend am fost in parcul cel nou din Craiova... Iulia a fost foarte incantata, era atat de extaziata incat nu stia unde sa se joace mai intai, alerga de la un loc de joaca la altul. Am luat-o de-acolo mai mult cu forta, iar pe drumul de intoarcere a trebuit sa o tin de vorba foarte insistent ca sa nu adoarma in masina
Acum ca a venit primavara, ne-am dat seama ca trebuie sa ii luam alte incaltari, alti adidasi, ca pe ceilalti i-a rupt. Cu bicicleta asta fara pedale ii toaca foarte tare in varf. Si ii cumparasem adidasii cei vechi primavara trecuta si inca ii veneau... acum asa uzati in varf, nu mai pot fi folositi.
Acum 2~3 zile m-am prins si eu ca mai sunt doua saptamani pana la Paste... curatenie ioc... nici nu stiu ce sa gatesc pentru Paste.
Am inceput sa ne facem unghiile cu model... si eu si Iulia... prima data am facut un model cu floricele, acum avem un model cu un fel de curcubeu. Zic un fel de curcubeu pentru ca nu are culorile unui curcubeu, ci este de fapt un degrade. La asta ultimul nu am facut inca poza, o sa fac si o sa pun pe net.
Alte poze mai noi aici
In rest, suntem cuminti si ne bucuram ca vine primavara.

Va pupam

"Nu testa niciodata adancimea apei cu ambele picioare"

Angi poze
www.youngnutrition.net/member/tickers/63865/ticker4.png[/img]" target="_blank">Iulia - 3 noiembrie 2006 - www.iuliaghita.blogspot.com/" target="_blank">Jurnal

Mergi la inceput