Vaccinare BCG - antituberculoza

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui denisamov

...si tocmai pt ca suntem locul 1 in Europa, nu va puneti intrebarea de ce?
Suntem vaccinati de pe vremea lui Ceausescu, nu cred ca a scapat cineva nevaccinat BCG...si totusi suntem pe primul loc la aceasta boala?! hmmmm!
Concluzie: acest virus a fost transmis prin vaccin...si nu este concluzia mea personala...in fine, intru iar pe un teren cu nisipuri miscatoare dar atat am vrut sa spun.Suntem cei mai vaccinati si suntem totodata premianti la TBC.

schema de vaccinare o avem de 40-50 ani. CU mici modificari, si numai in urma scandalurilor..dar aceleasi boli se vaccineaza de 50 ani - doar ca s-au schimbat producatorii. Ba mai mult, schema de vaccinare cuprinde mai multe runde: la nastere, in clasa a8 a testare in zona ante bratului si apoi vaccin in umar, in clasa a12 iar, la angajari - pe timpul lui Ceausescu iar se facea in masa... tocmai ca nu reuseau sa eradice boala.

Suntem locul 1 in europa la boli. Evident, vaccinarea e ineficienta - nu numai italia nu se vaccineaza, nici Germania, nici austria etc.

Si fetelor, boala nu se ia asa usor - e o boala a mizeriei, a subnutitiei (sau alimentatiei dezechilibrate), a betivilor/fumatorilor, a nespalarii pe miini etc. Daca s-ar lua asa usor - apoi vecinul din copilarie - (genul slab rau dar betiv de il culegeau copiii, si cu alte probleme de sanatate) - ar fi infestat tot blocul! Ei, nu.. doar el a facut boala. Si e o boala cu perioada de incubatie lunga, cam 3 sapt timp in care e molipsitoare, si dureaza si cateva luni pana are simptome clare.

Incerc sa va calmez - nu se ia usor boala. Iar copilul alaptat la san e protejat de anticorpii mamei, si dupa incheierea alaptatului. Ba mai mult, testele au aratat ca sunt cateva boli care copiii NU LE FAC niciodata dupa nastere - au in sange anticorpii de la mami - apoi se pierd si se face imunizarea fireasca, naturala.

Romania e pe locul 1 in europa la cazuri de TBC, dar e si locul 1 din europa la procentul de fumatori (42-43%), la fumatorii minori, la betivi si alcolisti nu sunt studii - dar o vedem pe strada, igiena o lasa de dorit- juma de romanie e la tara, la casa, cu wc in fundul curtii, si nu apuca sa se spele pe miini, cati sunt acre nu isi permit sa manance o masa echilibrata... Sa mai zic ceva de muntii de gunoaie? sobolani, ciini, pisici, pasari, care sunt si ele purtatoare de TBC? Plus ca vaccinul cuprinde anumite tulpini, nu pe toate.

Si daca ar fi asa necesar, cu intrarea romaniei in UE, e suficient 1 purtator si ar fi imbolnavit toata Italia/franta/germania - pe unde s-au dus romanii nostri. Dar nu e!

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

nu e chiar asa de greu de luat boala, cunosc pe cineva care a avut-o si e o persoana foarte foarte curata, adica nu doar curata, chiar foarte ingrijita, care locuieste in conditii absolut normale, lucreaza intr-un mediu peste medie as zice, nu fumeaza si nu bea. si totusi a luat-o avand sistemul imunitar scazut probabil de la stres.

gratie vaccinarilor nu a luat nimeni de la ea - colegi de birou care lucrau in aceeasi incapere 8-9 ore pe zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apetit4love spune:

am o mare dilema....pot lua din ungaria bcg pt 10 copii de la un spital din budapesta cu 400 euro...sa il fac copilului??....ce sa fac cu celelalte doze???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui apetit4love

am o mare dilema....pot lua din ungaria bcg pt 10 copii de la un spital din budapesta cu 400 euro...sa il fac copilului??....ce sa fac cu celelalte doze???

cred ca poti intreba doctorita daca nu stie alti copii cu parinti dispusi sa ii vaccineze din doza ta

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput