Sporuri de ... toamna...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Citat:
citat din mesajul lui oana_s

Dupa ce va trece rasul sa va zic si eu ce am vazut azi, intamplator chiar azi in biroul unui director general la impozite si taxe, avea omu' un tabel din care reiesea ca 102 din 160 de angajati ai sai au sal sub 1000 RON ( fo' 20 aveau intre 400-600 RON).

Ia faceti un exercitiu de imaginatie si vedeti cam pe unde se situeaza ca nivel de trai o familie de bugetari (cu studii superioare) cu 2 copii.

Mie nu-mi vine sa rad, zic Doamne Feri sa nu fiu vreodata pe acolo.
Dar voi radeti in continuare.

Sporurile alea se numesc asa ca atat i-a dus capul, de fapt ele asigurau ceva salarii decente.

P.S. sunt mandra posesoare a unei carti de munca in domeniu privat dintotdeauna, ca sa nu existe interpretari.

Oana si Mara 11.08.2004

Noi

Poate recitesti prima postare inainte sa fii atat de acida. Am spus clar ca nu toti bugetarii sun bine platiti si ca nu trebuie generalizat.
Da' seful ala, saracul, cum isi inventaria subalternii, de ce nu i-a venit in cap sa propuna salarii decente in locul sporurilor, ca era aceeasi marie cu alta palarie si nu mai radea nimeni aici. Ori isi lua salariul decent ( ca banui ca el se incadra in restul de 58 angajati ) si nu-l prea interesa ? Ca sporurile astea penibile au fost initiate cand nu era criza economica si o actiune concertata a sistemului dadea mereu cate o greva care se lasa cu cresteri de salariu.
Si mai e ceva, sporurile nu dublau sau triplau doar salariile mici, din pacate, si nici nu mareau competenta.

seful ala nu avea cum sa propuna marire de nimic, ca-i sare primarele in ceafa si btw, il interesa tare, ca el avea fo 2200 de RON, deci nu prea mult pt pozitia lui.

In fine asta e un caz particular pe care intamplator l-am intalnit eu azi.

Sorry pt aciditate

Insa e adevarat sunt fff multi angajati...unul la casierie, unul la stampilat, unul la primit actul 34566 si tot asa...

Oana si Mara 11.08.2004

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

OK.
Mie zau mi-a ramas rasul ca o slaba consolare ca sunt totusi, platiti din banii nostri. E hazul de necaz, pur romanesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Oana, ba io rad, fac haz de necaz. Eu am (in mana) salar 750 ron... Din care mi se opreste si rata la banca. Sunt constienta ca toata lumea are nevoie de bani, sunt constienta de toate cate zici acolo, DAR nu trebuie sa traim cu totii??? Eu stiu ca nu voi capata nici un bonus, nici o prima. N-o sa-mi tai insa venele pe lung pentru ca altii primesc. Da, aleg sa rad, ca de plans am plans si eu destul in viata. (ah, am si eu facultate, master, 4 ani de doc...)

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Voi ce credeti...daca ar da afara o parte ar creste salariile sau nu?

Nzz! Ca e criza, monser, se fac economii la banii care nu ii avem !

Vladescu e mai destept decat atat: au descoperit nu stiu cate sporuri ilegale si vor banii inapoi de la bugetari !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Citat:
citat din mesajul lui delsim

sporul de refacere, cel de toamna, cel de xerox, pentru zilele localitatii si transport in concediu sunt cele mai tari!

Astea mi se par si mie cele mai exagerate.

alexia_07

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Oana, ba io rad, fac haz de necaz. Eu am (in mana) salar 750 ron... Din care mi se opreste si rata la banca. Sunt constienta ca toata lumea are nevoie de bani, sunt constienta de toate cate zici acolo, DAR nu trebuie sa traim cu totii??? Eu stiu ca nu voi capata nici un bonus, nici o prima. N-o sa-mi tai insa venele pe lung pentru ca altii primesc. Da, aleg sa rad, ca de plans am plans si eu destul in viata. (ah, am si eu facultate, master, 4 ani de doc...)

Uite, eu nu contest ca exista salarii f mici si la particulari, dar nu despre asta vorbim acum.

Cand te angajezi la patronache stii (macar teoretic) la ce suma te astepti, pe aia o negociezi, pe aia o primesti.
La stat, cand te angajezi stii ca salariul tau se compune si din diverse sporuri, prime (ca le zice de concediu, de noapte, de zi, de toale, de mere, de pere) etc, pe care in mintea ta le asociezi ca si salariu. Cand astea le-au fost luate, ei au resimtit major fenomenul, s-au revoltat pt ca era ceva la care nu se asteptau.

Sa zicem ca eu ma angajez cu 2000 de ron si peste 6 luni ma trezesc ca iau 1000. Asa vad lucrurile.

Ca ei sunt platiti din taxele date de mine si de altii e deja alta discutie care duce iar la "privati contra bugetari"

Oana si Mara 11.08.2004

Noi

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Uite, eu nu contest ca exista salarii f mici si la particulari, dar nu despre asta vorbim acum.

Cand te angajezi la patronache stii (macar teoretic) la ce suma te astepti, pe aia o negociezi, pe aia o primesti.
La stat, cand te angajezi stii ca salariul tau se compune si din diverse sporuri, prime (ca le zice de concediu, de noapte, de zi, de toale, de mere, de pere) etc, pe care in mintea ta le asociezi ca si salariu. Cand astea le-au fost luate, ei au resimtit major fenomenul, s-au revoltat pt ca era ceva la care nu se asteptau.

Sa zicem ca eu ma angajez cu 2000 de ron si peste 6 luni ma trezesc ca iau 1000. Asa vad lucrurile.

Ca ei sunt platiti din taxele date de mine si de altii e deja alta discutie care duce iar la "privati contra bugetari"

Oana si Mara 11.08.2004

Noi

Oana, tu chiar duci discutia spre unii contra altii.
Noi am reusit pana acum sa pastram subiectul in haz de necaz...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Citat:

Citat:

Oana si Mara 11.08.2004

Noi

Oana, tu chiar duci discutia spre unii contra altii.
Noi am reusit pana acum sa pastram subiectul in haz de necaz...

Na, cred ca ai dreptate , am luat-o prea in serios.

Oana si Mara 11.08.2004

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Oana, inainte de Maria Sa criza.. aveam salar 1200 in mana. M-am angajat ptr ceva si dupa un an mi-a scazut la 750. Se pune?

Mergi la inceput

Citat:

Oana, inainte de Maria Sa criza.. aveam salar 1200 in mana. M-am angajat ptr ceva si dupa un an mi-a scazut la 750. Se pune?

se pune

Oana si Mara 11.08.2004

Noi

Mergi la inceput