povestea mea - cancerul de san
Raspunsuri - Pagina 8
gabriela80 spune:
Multumesc pentru sustinere,fetelor!
Ideea era sa nu ne tratam singure,sa cerem sfatul si ajutorul medicilor;
Allnatural mergi la medic neaparat,si spune-ne si noua ce ai facut;
Crinutz ,rezista ,o sa fie bine ,ai sa vezi,eu una asa simt si asa cred;
Va pup !
Doamnelor, tineti-mi pumnii ,luni merg la chimioterapie,e ultima cura ...
Gabi
lavi02 spune:
Crinutz eu cred ca rezultatul va fi bun!
Gabi iti tin pumnii la cura, gandeste-te ca trece si vine vara!
Multa sanatate tuturor!
Crinutz spune:
Yupiiii !!! Rezultatele sunt bune, cica n-am nimic. Inca nu le-am vazut, sora mea a fost la clinica sa le ia si doctorita care le-a interpretat a zis ca-s ok, doar ca necesita ceva tratament, verificare la 6 luni cu ecograf, dar ca nu e nimic grav.
Sunt f usurata acum ! :)
Multumesc pt suport fetelor.
coranima spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabriela80 Multumesc tuturor celor care au citit si celor care mi-ati raspuns asa prompt. Vali02 te stiu de la subiectul Lineisobolina ,pe care l-am citit cap-coada si unde defapt postasem prima data.Stiu problemele tale de acolo,te admir mult si imi doream sa-mi raspunzi si mie.Sunt multe fete pe forum cu probleme asemanatoare pe care le admir in tacere si din experientele lor,incerc si eu sa invat(Lemoni,sora ei,Ralu_pisi...) Totusi acest G3 este un grad de diferentiere al tumorilor si cred eu n-are legatura cu dimensiunea lor.As ruga-o pe Xio,cea care tot din postari am inteles, are cunostinte in domeniu sa ma lamureasca si pe mine. Un stil de viata sanatos am avut si pana acum,tocmai de-asta mi-a fost greu la inceput si n-am inteles de ce m-a ales pe mine boala asta!Dar asta e, am acceptat si incerc sa ma autoeduc sa gandesc pozitiv,pentru ca uneori ,recunosc,pic in extrema cealalta. Lemia o sa ma informez de Energy Plus,eu fac acum o cura cu catina si miere.Si consum zilnic o salata in care adaug curry,busuioc,patrunjel,ulei de masline. Laura,vreau si trebuie sa inving,iar cand aud de cazuri ca bunica ta,imi zic,uite,se poate!!! Sotul meu m-a ajutat si ma ajuta in continuare,fara atitudinea lui pentru care nu gasesc cuvinte ,ar fi fost crunt.Ma gandesc acum ca eu in octombrie am simtit nodulul si acum sunt la a 5-a cura de chimioterapie.Si aici el a fost cel care a zis ca nu trebuie sa pierdem timpul si s-a implicat in totalitate( cine a trecut prin asta stie la ce ma refer,cat astepti sa ti se dea un rezultat,cand ,cum, etc.) Iar pitica,Bianca e chiar o minune pt noi doi ,si ma incurajez tot timpul,zicandu-mi ca nu se-ndura Dumnezeu sa nu ma lase sa o vad mare! Va doresc sanatate tuturor si va astept in continuare cu sfaturile voastre! |
coranima spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabriela80 Multumesc tuturor celor care au citit si celor care mi-ati raspuns asa prompt. Vali02 te stiu de la subiectul Lineisobolina ,pe care l-am citit cap-coada si unde defapt postasem prima data.Stiu problemele tale de acolo,te admir mult si imi doream sa-mi raspunzi si mie.Sunt multe fete pe forum cu probleme asemanatoare pe care le admir in tacere si din experientele lor,incerc si eu sa invat(Lemoni,sora ei,Ralu_pisi...) Totusi acest G3 este un grad de diferentiere al tumorilor si cred eu n-are legatura cu dimensiunea lor.As ruga-o pe Xio,cea care tot din postari am inteles, are cunostinte in domeniu sa ma lamureasca si pe mine. Un stil de viata sanatos am avut si pana acum,tocmai de-asta mi-a fost greu la inceput si n-am inteles de ce m-a ales pe mine boala asta!Dar asta e, am acceptat si incerc sa ma autoeduc sa gandesc pozitiv,pentru ca uneori ,recunosc,pic in extrema cealalta. Lemia o sa ma informez de Energy Plus,eu fac acum o cura cu catina si miere.Si consum zilnic o salata in care adaug curry,busuioc,patrunjel,ulei de masline. Laura,vreau si trebuie sa inving,iar cand aud de cazuri ca bunica ta,imi zic,uite,se poate!!! Sotul meu m-a ajutat si ma ajuta in continuare,fara atitudinea lui pentru care nu gasesc cuvinte ,ar fi fost crunt.Ma gandesc acum ca eu in octombrie am simtit nodulul si acum sunt la a 5-a cura de chimioterapie.Si aici el a fost cel care a zis ca nu trebuie sa pierdem timpul si s-a implicat in totalitate( cine a trecut prin asta stie la ce ma refer,cat astepti sa ti se dea un rezultat,cand ,cum, etc.) Iar pitica,Bianca e chiar o minune pt noi doi ,si ma incurajez tot timpul,zicandu-mi ca nu se-ndura Dumnezeu sa nu ma lase sa o vad mare! Va doresc sanatate tuturor si va astept in continuare cu sfaturile voastre! |
Gabriela,
Multa putere in lupta cu boala. G3 este intr-adevar grad de diferentiere al celulei maligne (G1-G3, G3 e cel mai agresiv). Referitor la receptorii hormonali, celulele canceroase fara receptor hormonali nu pot fi controlate cu blockeri hormonalli de tipul tamoxifen. Cancerele nehormonale tind sa recidiveze mai mult in primii 3 ani, apoi mai putin intre 3-5 ani si ff rar dupa 5 ani. Cancerele cu receptori pt hormoni mentin aceeasi tendinta de recidiva si mai apoi. Diferenta in supravietuire intre cancerele hormonale si nehormonale este aprox 9-15% in favoarea celor hormonale. Faptul ca ai descoperit boala la timp este in avantajul tau. Tumora a fost testata pt receptorul Her (factor de crestere)? In cazul ca ar fi pozitiv ai putea beneficia de tratament cu transtuzumab (herceptin)?. Cred ca e bine ca grijile tale sa le discuti si cu medicul tau oncolog. Multa sanatate
gabriela80 spune:
Coranima,
Multumesc mult pentru lamuriri;
in ceea ce priveste testarea tumorii, pe buletinul de analiza de la Victor Babes, scrie asa:
"Histopatologic - Carcinom ductal invaziv slab diferentiat"- acum stiu ce inseamna;
"Imunohistochimic- ER slab pozitiv 5% in celule tumorale;Cerb B2 pozitiv zonal (+);PGR pozitiv 5%;K1 67pozitiv 35-40%;P53 pozitiv 50%;TOP2A pozitiv 30%;PTEN pozitiv 60%;VEGF negativ; SURVIVINA /CD62 POZITIV 20%; COX2 slab pozitiv zonal.
Observ ca HER nu apare , deci nu a fost testata;
Despre Herceptin ,Avastin am auzit , am si intrebat-o pe d-na doctor dar a spus ca in cazul nu nu este indicat.Asta se intampla la inceput, maine la intalnirea cu d-a doctor voi intreba din nou.
Cunosc pe cineva care face Herceptin , dar ea are receptori hormonali, si mai face si injectie care ii opreste c.m.
Eu m-am gandit ca nefiind hormonal( asa mi s-a spus) , nu am cum sa fac Herceptin, acum nu mai stiu ce sa cred;
Mai intreb maine, dar in Romania , in zilele de azi , SLABE SPERANTE SA IL POT OBTINE.....
Va pup fetelor, numai bine!
va scriu si maine!
Tonia Antonia spune:
Buna seara,
Gabriela, in cazul tau nu ai nevoie de tratament cu Herceptin pentru ca HER 2 (cerb 2) nu este supra exprimat (+++). Nici de hormonoterapie pentru ca receptorii hormonali sunt la 5%. Tratamentul tau consta in mastectomie/evidare ganglionara axilara (deja facute) si chimioterapie FEC si Taxotere. Fara Herceptin, radioterapie sau hormonoterapie.
Dupa ce termini chimioterapia se trece la supraveghere cu consultatii regulate, mamografie si ecografie mamara pt celalalt san o data/an, eventual analize si investigatii imagistice in fuctie de ex clinic.
Iti doresc sa termini cu bine chimioterapia si sa fii bine apoi.
Sanatate.
gabriela80 spune:
Multumesc Tonia,acelasi raspuns l-am primit si de la d-na dr.oncolog azi,cu o mica diferenta ;in luna august ma asteapta cu o eco trans vaginala, si sa stam de vorba cu chirurgul care mi-a facut si mastectomia. Nu stiu daca trebuie sa ma gandesc la histerectomie,dumneaei asa s-a exprimat ca , "cel mai bine ar fi sa inducem menopauza , si sunt doua modalitati , injectie Zoladex(sper sa fi retinut bine) sau operatie".Herceptin clar nu.
Asta e , luptam cu arme putine, dar Dumnezeu e mare!
Acum trebuie sa ma odihnesc , sa treaca si raul de dupa sedinta asta , si de saptamana viitoare sa incep sa gandesc limpede.
Va pup fetelor !
Ps: Azi e ziua mea de nastere, implinesc 30 de ani!
gabriela80 spune:
Eu am facut primele 3 cure asa:
Farmorubicin 150mg+ CTX 1200mg + 5FU 1500 mg;
De la a patra cura fac Taxotere 160 mg + Farmorubicin 100 mg;
Tonia ce inseamana chimioterapie FEC?
Multumesc!