povestea mea - cancerul de san
Raspunsuri - Pagina 10
Daiopri spune:
Coranima, vali eu fac intravenos zoledronic acid.
trial-ul vad ca se numeste:Phase III Trial of Bisphosphonates as Adjuvant Therapy for Primary BC
Nu ma simt rau, nu am nimic de la el.
Acuma eu nu stiu daca faptul ca nu mai aveti cm are vreo influenta in privinta canc de ov. Aici tot zic ca e greu de depistat, si oncoloaga:) mi-a zis ca oricum pe la 40 ar tb sa i iscot. Acusi parca imi pare rau ca nu am mai asteptat 2 ani, dar noi am considerat c amai bine facem tot ce se poate sa il impiedicam mai ales ca nu puteam face nici un tratam dupa, deci cam de capul meu asa:))
V-am zis ca nu citesc decat pe DC
Nu ma pot lauda ca mananc prea sanatos, de fapt mancam mai totul organic acum, dar eu din dorinta de a slabi ca inainte de sarcina nu mananc chiar asa mult. De fapt nici inainte nu mancam prea mult.
Apoi ramane sa ma ocup putin cu gimnastica, deoarece de cate ori m-am apucat, iar a fost cate o op ceva si iar mi-am taiat elanul si asa subtire
Vali ma bucur ca te-ai intalnit cu lina si sunteti frumoase si bine ca de obicei.
Pe mine ma cam nerveaza parul asta ca nu e cret cret da nici drept si imi sta ca o caciula sa, ca vreau sa il las lung cum il aveam.
Era mai frumos cand era scurt scurt, da na sufar acusi sa ajunga lung
Arat ca mama pe vremea cand se tapa
numai bine tuturor
hi_lara spune:
Buna fetelor,
apelez la voi pentru un sfat. Am 40 de ani si mastoza fibrochistica. Pana acum am facut doar ecografii mamare, prima data la fundatia Renasterea si fiindca anul trecut au cam crescut nodulii si m-am speriat, am fost la dr. Lesaru la Total Radiology in ian 2010 care m-a linistit si mi-a zis ca ar fi recomandat ca urmatoarea data sa fac mamografie in loc de ecografie dar ca sunt OK in principiu.
De vreo 3 sapt nodulul care era cel mai mare mi-a crescut asa incat il simt cam cat o nuca mare (aprox 5 cm). Mediul ginecolog mi-a dat trimitere la IOB pentru mamografie, spunadu-mi ca acolo se face cel mai bine, de oameni cu experienta.
La dr. Lesaru dureaza mult programarile si m-am gandit sa merg la IOB insa va rog sa ma indrumati cum sa procedez.
Trebuie sa fac programare pt mamografie la IOB?..medicul ginecolog mi-a zis sa merg acolo devreme si sa ma rog sa cei de acolo...mi se pare cam aiurea...e si departe, nu am mai fost pe acolo mi-e teama sa nu merg de pomana.
Este vreuna din voi care a avut asa o evolutie rapida a nodulului? M-am cam speriat si iti trec tot felul de ganduri negre prin cap...ce s-o fi intamplat? Inteleg ca de micosrat, nu se mai micsoreaza...
Astept un semn de la voi caci nu am cu cine ma sfatui...
Sanatate multa va doresc,
L
lavi02 spune:
Daca e chist, e normal sa se mareasca si sa se micsoreze. Chistul e umplut cu lichid. Daca e nodul (fibros) nu e normal, sau ma rog, trebuie investigat. Asta stiu eu ca pacient, nu sunt medic!
Ti-a sugerat mamografie pt ca asta e regula, sub 40 de ani ecografie, peste 40 - mamografie.
Sanatate multa!
Crinutz spune:
hi_lara, eu zic sa mergi cat mai repede sa faci investigatii pt ca nu stii nicodata de ce a crescut asa de repede, paote nu e nimic dar poate e, de ce sa risti?
daca ai banuti si o trimitere de la un medic din bucuresti care are contract cu casa de asigurari poti face la o clinica privata un RMN care e si mai usor si neinvaziv decat mamografia. Nu trebuie sa te rogi de nimeni, ai programare rapida nu trebuie sa astepti si poti face undeva aproape de casa ta. Eu de ex am facut la Colentina, la o clinica de acolo, si m-a costat 10 mil pt ca nu am avut trimitere, cu trimitere ma costa 6,5 mil. Stiu ca RMN-ul e mult mai complex si mai sigur decat orice alta investigatie si usor de facut.
orice ai alege doar fa-o cat mai repede.
Bafta si sanatate !
ginad spune:
hi_lara, iti recomand sa faci mamografie digitala, este mai scumpa dar mai putin radianta si se vede mult mai bine.
hi_lara spune:
Mi-am amintit ca de fapt am chisturi...sunt cam ametita. Noroc ca mi-a zis Lavi de lichid ca mi-am amintit ca DR Lesaru a spsu ca sunt cu lichid ( lapte alterat...)
Ginad, am vazut ca mamografia digitala este doar la Euroclinic insa preturile nu sunt pe net. Ai idee cat costa? Din cate am mai inteles
mai exista o problema in faptul ca aparate sunt multe performante insa radiologi buni destul de putini...ma refer in general nu la mamografia digitala...
Crinutz, o fi util RMN-ul insa sunt inainte de vacanta si suma este destul de insemnata.
Dar mamografie la IOR nu a facut nimeni ca sa-mi dea cateva relatii sa ma orientez...????
Multumesc, L
ginad spune:
Anul trecut am platit parca 330 RON la Euroclinic (dublu la pret fata de o mamografie normala) si am fost la Dna Dr Nedelcu, care a citit-o foarte, foarte bine. O recomand.
ginad spune:
revin..uite joi, eu sunt programata la o ecografie cu substanta de contrast cu gaz, total inofensiva, foarte apropiata, am inteles, de mamografie, costa in jur de 400 ron. Daca ai sub 40 ani, poate ar fi mai indicat sa faci asta. Iti pot recomanda si un medic foarte bun.
felicia0606 spune:
Hi_lara nu-ti recomand sa te duci la IOB doar pentru o mamografie. Este foarte aglomerat acolo si in al doilea rand este o atmosfera apasatoare care te izbeste de cand intri pe usa. Cancerul este o boala perfida si cumplita si la IOB il vezi, il simti de cum intri in cladire.
Iti recomand din propria experienta sa te duci la CMDT Babes la dr. Aida Mihailovivi sau la dr Lesaru. Eu am fost la amandoi si au spus acelasi lucru. Numai ca la Lesaru ajungi mai greu pentru ca este foarte solicitat.
La dr. Mihailovici am facut eu prima mamografie si am descoperit ca am ceva la san ceva care s-a dovedit a fi cancer dupa ce am facut si alte analize. In stadiul IV. Mi-a zis de atunci ca e ceva urat acolo si mi-a mai zis sa ma duc repede sa ma vada un chirurg.
Si de la cateva saptamani speranta de viata anul trecut am ajuns acum sa serbez primul an.
Nu va mai plictisesc acum cu povestea mea care este destul de lunga. Am pus un link mai jos pentru cine are atata rabdare sa citeasca.
Concluzia: faceti din cand in cand cate un control, iar daca simtiti ca ceva nu este in regula duceti-va la doctor nu mai cautati remedii pe internet, ca pierdeti timp pretios. Fiecare organism este unic si reactioneaza in felul lui la boala. Asa ca nu toata lumea are aceleasi simptome si nu orice tratament "merge" la toata lumea. Numai dotorul, pe baza analizelor, este in masura sa hotarasca ce trebuie facut in fiecare caz.
Si inca ceva - intotdeauna mai cereti si a doua parere ca si doctorii se mai pot insela. Iar daca aceste doua pareri sunt diferite mai cereti si o a treia.
Multa sanatate tuturor!
gabriela80 spune:
Bun gasit fetelor!
Imi cer scuze ca nu am mai scris ,poate asteptati un semn de la mine, dar nu am putut.Saptamana trecuta am postat la subiectul Ginei, referitor la regimul de viata pt cele diagnosticate,dupa tratament.
Eu sunt bine, mi-am revenit,am la dispozitie o luna ,in care mi-am propus sa nu ma mai gandesc la necazuri.Asa mi-am propus, sper sa ma tin de cuvant.
Multumesc tuturor de urari, le-am simtit si sa stiti ca mi-au fost de folos.
Pe 28 iunie a fost ziua de nastere a fetitei mele (5 ani),pe 29 cea de nume, se numeste si Patricia, dar n-am putut sarbatori pentru ca a fost putin bolnavioara(dispepsie).Asa ca am sarbatorit ieri,am atasat cateva poze de la McD..O sa pun cateva si cu mine, sa vedeti cum arat dupa tratament;
Multumesc frumos inca o data pentru sustinere,incurajari, gandurile bune ,pt tot!
Va pup pe toate!Si multa , multa sanatate!
http://www.flickr.com/photos/49663883@N04/