Pufuleti pufosi cu mamici sexy-Ian-Feb 2010 (136)
Raspunsuri - Pagina 17
arwen92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristies Arwen, bine ai revenit! Imi place tare semnatura ta! _ Cristina, de gargaritz Alexis. Povestea zilei de 6.01.2010 |
sar'na!!!
arwen9240s cu Darius-Matei(mai negociem)
Doamne ajuta sa avem bebei sanatosi!!!
prelungiri???inseamna ca intalnirea este de 1martie?
hmmm...in cazul asta ii punem snurulet
Eleysa spune:
citat din mesajul lui lucia2000 fetelor eu am inceput sa sangerez din nou. Pana acum era o ca o mucozitate galbuie, acum e sange inchis la culoare plus mucozitati rosii. O fi normal? Blogul lui bebe Teodor Blogul lui mami |
Mie doctorul, la controlul de 3 sapt mi-a spus ca e ok ca in cele 6 sapt sa existe aceste scurgeri, cu sange sau fara ... deci nu cred ca e motiv de ingrijorare ...
Elena, fericita de matzulina Maria Isabela
Burtica la 24 sapt, Burtica la 26 sapt, Burtica la 35s, Pozici, Vot democratic, Primele poze, Pozici Februarie, Prima baitza, Prima plimbare
Eleysa spune:
citat din mesajul lui miri_mik elefantica, curaj! numai afriancele nu au lapte suficient sau de proasta calitate dupa generatii de infometare. capul sus! nu te condamna ca-i dai completare, si daca chiar iti doresti sa alaptezi exclusiv, calea este perseverenta. diferenta intre felul cum curge laptele din biberon sau din san e enorma. suptul la san cere un efort imens de respiratie, deglutitie si masaj al mamelonului. cand plange si plange si plange, nu e neaparat fiindca nu este, ci pt ca nu curge cum si-ar dori ea... lapte consistent e "la fund". trebuie sa treaca ceva vreme pana ajunge la el, de unde si frustrarea mai ales daca stie ca urmeaza si biberon. sa nu uiti ca piticii nostri cresc in "etape" sau "nivele" sau paliere. la arpoximativ doua saptamani distanta va veti lovi toate cele care alaptati exclusiv de un comportament "isteric". suptul "incontinuu" este modalitatea cea mai sigura de a creste cantitatea de lapte. repet, alaptatul nu este sau nud evine o placere decat dupa 3 luni. abia atunci aveti un ritm. pana atunci e descoperire, tatonare si frustrari. apoi nu uita sa suptul nu e neaparat foame, e liniste, e confort, e sete, e joaca, e dependenta. profita ca-ti cere apropierea si lasa-l in suparare de biberon. daca vrei sa stii c anu esti singura, iti recomand sa citesti blogul "zicolorata" al lui "angeliques" de la clopotei de ian-feb 2008. ea e exemplul cel mai concludent si mai palpabil si sunt convinsa ca-ti va raspunde cu drag. curaj si capul sus! sunteti la icneputul unei aventuri fantastice, nu abandona si nu te incarca de ganduri negative! pupici tuturor and keep up the good work:) miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de sacha (08.01.2008) si de... bebe jérémy noah sapt.33 Povestea pseudo-nasterii Povestea nasterii |
Multumesc din suflet pentru toate sfaturile date!!! O sa tin cont de ele si o sa incerc in continuare sa scap de completare ...pana acum insa nu m-a lasat sufletul sa o vad cum plange cu tzatza mea in gura, dar mai incercam.
Cris.d si Nikole si celorlalte fete pentru incurajari ...sunteti de milioane .,..cred ca in spital mi-ati fi fost de mii de ori mai de folos de cat toate asistentele de pe acolo ...ca la mine de atunci se trage problema cu tzitzilii ...
Burtica la 24 sapt, Burtica la 26 sapt, Burtica la 35s, Pozici, Vot democratic, Primele poze, Pozici Februarie, Prima baitza, Prima plimbare
cristies spune:
Larisel, o schimb, no problem!
Alicredo, super poveste! Ce memorie ai de ti-ai amintit culorile halatelor. Mi-a placut concluzia si nu mi-a placut ca nu m-ai trecut si pe mine care stateam cu refreshul sa vad ce mai faci tu... cand tu te conversai cu cadre sanitare de toate nationalitatile..
Am glumit! Da-i copy/paste la nasterea unei stele ca sa o poti lista si s-o pastrezi pentru bebe.
_
Cristina, de gargaritz Alexis.
Povestea zilei de 6.01.2010
Eleysa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cristies
Eu altceva vreau de mai mult timp sa spun, cand aud ca cer copii completare si nu-mi da nimeni un raspuns cat de cat sa imi dau seama daca e asa sau nu. Adica urmatorul lucru: eu daca-i dau la al meu sa manance si dupa aia il pun in patut zbiara de cheama vecinii politia. Asta ce inseamna? Ca nu s-a saturat? Ca daca il iau si-l tin cu mine prin casa nu mai zbiara... Principiul pe care spun asta e urmatorul (citit de mine in carti, nu stiu daca e adevarat): copii care papa lp dorm mai mult pentru ca cere un efort mai mare digestia, plus ca de la lp se umple stomacul rapid... Ma gandesc ca si eu daca mananc o masa copioasa ma ia somnul si chiar daca nu dorm stau ca o planta... Asta e motivul pentru care eu tot intreb cum va dati seama ca nu s-au saturat? Mai spunea cineva (Alexutzzza sau Bea daca nu ma insel) ca a papat bebe si lapte de la mami si completare o gramada si apoi a dat tot afara... Deci plansul lui nu e neaparat ca ii e foame. Nu cred ca am fost coerenta. Mai citesc si mai editez daca imi dau seama ce e in ceata. _ Cristina, de gargaritz Alexis. Povestea zilei de 6.01.2010 |
Inteleg perfect ce vrei sa zici ...si sunt intru totul de acord ...si pitica mea plange si din alte motive ...dar atunci cand e de foame e evident pentru ca imi suge camasa de mine ...manuta ei ..cauta cu gura tot...dar sanul nu o satisface si plange cu el in gura ... adica eu asa imi dau seama ca tre sa bag bibe...
cristies spune:
Mult adevar grait-a Miri_mika.
_
cristies spune:
citat din mesajul lui elefantica Inteleg perfect ce vrei sa zici ...si sunt intru totul de acord ...si pitica mea plange si din alte motive ...dar atunci cand e de foame e evident pentru ca imi suge camasa de mine ...manuta ei ..cauta cu gura tot...dar sanul nu o satisface si plange cu el in gura ... adica eu asa imi dau seama ca tre sa bag bibe... Elena, fericita de matzulina Maria Isabela Burtica la 24 sapt, Burtica la 26 sapt, Burtica la 35s, Pozici, Vot democratic, Primele poze, Pozici Februarie, Prima baitza, Prima plimbare |
Am inteles... al meu cand plange cu tzitzi in gura e semn ca ori face kk (si il doare burtica), ori ar vrea sa regurgiteze si nu-l ajuta pozitia, ori ca nu prinde bine sanul.
In toate cazurile il ridic, il tin putin pe umar si cand se linisteste o luam de la capat.
La inceput, cand motivul unu era foarte frecvent dura o masa si doua ore jumate - trei, timp in care mai si dormea pe umar...Eram disperata cand citeam ca nu trebuie sa-l lasi mai mult de 15 - 20 de min la un san...
Poate te ajuta si pe tine.
_
miri_mik spune:
inainte s ama bag in pat si sa ma transform in dovleac ca printesa din poveste in miez de noapte, doar o vorba sa mai spun:)
cum va dati seama daca s-a saturat copilul...? pai in general nu va dati seama. sunteti prea devreme in "copilaria" lui ca sa puteti descifra corect semnalele. chiar si mamele cu mai multi copii (adica eu sunt caz demonstrat) au unele probleme pt c aun copil nu e un altul si gata:)))
ce sa NU faceti: nu cantari copilul inainte si dupa mancare. e absolut irelevant! daca va vine chefuls a va jucati de-a gramele, atunci cantariti-l o data pe zi, la aceeasi ora in aceleasi conditii. de exemplu, seara dupa masa, dupa baie, ara scutec, in funduletsul gol. cantariti o saptamana fara s apanicati cand vedeti luctuatiile de crestere (ce stres pe capul meu la primul copil) si faceti media. daca sunteti in "pozitiv" e perfect!!!! si NU comparati copiii. fiecare ar epropria curba de crestere pe care si-o "gasesc" pana la 3 luni si pe care ar trebui s-o respecte pana la 3 ani cel putin.
ar mai fi interesant sa va reamintesc ca bebeii astia mici se fac intelesi doar prin plansete. ca plang la san, ca plang in pat ca.... singura modalitate sa-si exprime disconfortul e prin plans. si stiu sa faca asta atat de bine incat ne scot din mlinti cateodata, si aveti tot dreptul sa va enervati si sa simtiti ca va luati campii cand nu gasiti solutia. eh... atunci permiteti-va sa faceti ureche suta. multumiti-va sa-i spuneti ca stiti ca e necajit, dar ca va trebui sa s elinisteasca pentru c anu gasiti solutia si de cele mai multe ori au nevoie sa urle pur si simplu.
va apropiati de epoca "plansetelor neconsolate" de pe la 6-7 seara cand orice ati face nu ii intrati in voie... rabdare, toate sunt trecatoare pe lumea asta, chiar sic ea mai afurisita colica. o bataie usoara pe spate in pozitie sezand sprijinit cu burtica la voi pe umar poa sa faca minuni!!! gazele si regurgitarile sunt infernale pt ei. ori statul pe burtica (nu va speriati sa ii puneti d ela 2 sapt chiar pe burtica. nu se rup, nus e strica, ba mai mult le va face placere in timp. dar nu-i uitati o vesnicie in pozitia respectiva):)
s-am incalecat p-o sha si m-am dus la mine-n pat poate poate s-o lega somnul si de mine:)))
miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de sacha (08.01.2008) si de... bebe jérémy noah sapt.33
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
dastefa spune:
citat din mesajul lui cristies Cat ai stat atunci departe de Paul? Eu ma duc la un botez si o sa-i las un bibe... Sper sa nu regret... _ Cristina, de gargaritz Alexis. Povestea zilei de 6.01.2010 |
dintr-un bibe nu se intampla nimic
si eu ii mai lasam Dariei cate un bibe cand nu puteam ajunge sa-i dau san
dar nu prea des
Mihaela Miruna Elena-18.01.2010 si Daria-Stafania-16.11.2006
asa creste Daria
dastefa spune:
citat din mesajul lui rox_y ne-a sunat de la cabinet asistenta..de 1 martie mergem la vaccin..uf mi se face pielea gaina doar cand ma gandesc cat o sa planga. PS. eu niciodata nu am sarit peste coada de la cabinet(logic ar fi acum sa ma bag in fata nu?) cat sa astept?ca daca ar fi dupa matza ar sta toata ziua cu tzatza in gura. 31.12.2009 de Diana Poze Bebe Diana |
eu am fost la medicul de fam de 2 ori pana acum cu Miruna
si m-a luat peste rand
dar asta e valabil ori ca e ff mica ori din cauza virozelor ca la Daria stateam la rand( ce-i drept am inscris-o mai tarziu la dr asta)
Mihaela Miruna Elena-18.01.2010 si Daria-Stafania-16.11.2006
asa creste Daria