Fibrom uterin (27)
Raspunsuri - Pagina 8
mayaione spune:
Multumesc pentru raspunsuri! Sunt suparata pentru ca nu mi-a spus nimic concret, nici cat e de mare, nici ce tip de fibrom e. Si am insistat cu intrebarile dar nu am obtinut niciun raspuns. Asa ca maine am reusit sa ma programez la alt medic, sper sa vin cu niste raspunsuri clare.
veveritza20 spune:
buna fetelor! am citit o parte din mesajele voastre si am vazut ca mare parte dintre voi urmati tratamente naturiste contra fibroamelor. eu ma pregatesc pt fiv in luna mai si mi s-a dat diagnosticul de uter fibromatos. iau tincturi de arin alb, zmeur si mur, carpicon ( ziua 5-19 a cm) si ceai de cretisoara si coada soricelului in afara menstruatiei. acest tratament influenteaza analizele hormonale? cind voi incepe tratamentul pt fiv sa le mai iau? am vazut ca se poate duce o sarcina si cu fibrom si nu mai sunt asa speriata
aschiutza spune:
Lyly multzumesc de raspuns. Eu fiind in Germania nu am primit Nospa (nu stiu nici macar sub ce nume se vinde aici). Aici se feresc toti sa iti dea ceva, am dreptul numai la Paracetamol...
Veveritza, din cite stiu ceai de frunza de zmeura e recomandat inainte de nastere si nu e recomndat in primele 3 lni de sarcina (ajuta la contractii).
Multmesc pt toate raspunsurile!Adevarul e ca atunci cind auzi "tumoare" tot iti pica un pic tavanul in cap, dar de la prima veste am tot auzit de multe femei care au dus sarcina fara probleme pt bebei. Ghinionul meu ca am dureri, uite asa am scapat de curatenia de Pasti
------------------
Still looking for pieces of heaven...
Ninia81 spune:
Veveritza, din cate stiu eu analizele hormonale se fac pe ciclu curat, adica in luna respectiva sa nu fi luat medicamente, naturiste sau altele. Doamne ajuta!
Aschiutza,
Cristela, Gina, ce fac burticile?
Fetelor astazi naste Cryss, nu? Sa ne rugam sa fie o nastere usoara si Cryys sa isi tina in brate bebelul mult dorit si asteptat!
O zi usoara sa aveti!
Visul nostru
silvia81 spune:
Dragele mele,
Pentru inceput vreau sa ma scuzati pentru intarziere, dar se pare ca sunt mult mai alintata decat stiam chiar si eu! Ma tine, ma trage, se umfla, ma apasa, ma doare, ma inteapa , ma mananca ... si uite asa nu ma mai opresc toata ziulica.
Inca o data sa-mi fie cu iertare!
Ei bine, se pare ca vom avea ceva mai mult de asteptat decat credeam eu. Adica abia peste un an vom avea voie sa incercam! Initial am tras un bocet maaaaaare, dar apoi mi-am revnit, am recadrat si m-am hotarat sa ma bucur din plin de acest an, sa ma recuperez frumos si sa raman rabdatoare in asteptarea lui bebe.
Ninia si Lyly, va multumesc pentru grija voastra!
Lyly tu cum te mai simti? Sper ca esti pregatita sa te intorci la munca! Eu am deocamdata concediu pana pe 5 aprilie, dar cred ca o mi-l prelungesc putin pentru ca eu stau numai pe scaun la birou si ma pot ridica doar intre sedinte, adica o data la 50-60 min. Oricum abia astept sa ma intorc la cazurile mele, chiar imi lipsesc enorm!
Va pup pe toate, si cele mai vechi si cele noi noute, si va imbratisez cu multa caldura!
Bluel spune:
Fetelor, de Buna Vestire va dau si eu o veste buna si sper sa fie si un fel de confirmare pentru toate cele care lupta cu fibroamele, pentru cele doritoare de bb, pentru cele insarcinate deja si care isi fac griji pentru parcursul sarcinii si dupa....Revin, am fost la control dupa 1,4 ani dupa nastere si surpriza!!!, colectia mea impresionanta de fibroame s-a redus la 2 mititele de 2 cm, pe care acum nici nu le mai bag in seama! Am crezut ca nu vede ecografistul bine, l-am tot batut la cap sa se uite mai bine, sa caute fibroame mari, dar nici urma...nu imi vine sa cred, eu care, ma lupt de 10 ani cu fibroamele si am incercat tot ce este omeneste posibil, care am amanat o sarcina atata timp de frica, ca acum sa realizez ca singurul tratament cu rezultate miraculoase sa fi fost chiar SARCINA, lucru confirmat si de doctor, care deja ma sfatuieste sa trec la bb 2, ei, dar asta e alta poveste Subliniez ca in acest timp, de dupa sarcina, nu am urmat niciun fel de tratament! acum ma rog la D-zeu sa ma tina asa pana la menopauza
Cryss, azi ne gandim la tine, abia asteptam sa ne dai vesti despre tine si bb!
Burticilor, Cristela, Gina, aveti grija de voi si ganditi pozitiv, ganditi-va la mine!
Viitoarelor burtici, Lyly, Ninia, acelasi mesaj
Noilor venite, un Bun venit!, aici impreuna, veti reusi, fiti sigure!
Arinna, nu ne mai dai niciun semn de viata? sper ca esti bine , doar ocupata cu scoala...
Scuze pentru incoerenta si mesaje telegrafice, Bubu e gelos pe mine, nu ma lasa sa scriu, va pup pe toate si sa auzim numai de bine!
lyly_mar spune:
Buna fetele,
Bluel,chiar ca ai a venit cu o veste buna!Ce mai astepti?Lucreaza la bebe 2si pe Bubu
Sylvia,eu ma duc la munca de pe 29 martie.Eu am probleme cu hematomul care face ca burta sa fie umflata si sa ma doaraAsa din cand in cand, imi mai da niste intepaturi prin ovare.Si eu stau mult pe scaunO sa mai stau si in picioare.Da ,pauza ideala este de 1 an pt refacerea peretelui uterin,eu incerc sa stau minim,pt ca la mine varsta e o problema.Ciclul urmator tb sa imi refac analizele hormoanle,inclusiv inhibina B sa vad cum mai stau cu rezerva ovariana, mai ales ca endocrinoloaga ma speriat ca embolizarea scade rezerva ovariana Si eu m-am plictisit acasa,dc am tot am stat si tot am mancat,se vad kg.
Mai stai cat poti in concediu,cam dupa 5 saptamani incepi sa te simti asa mai bine,sa fi mai sigura pe tinesi refacere grabnica.
Cryss ,nastere usoara si un bebe sanatos!
Aschiutza,poate cineva sa iti trimita din tara,Nospa
Cristela,Gina
Ninia
Tana,Kyky
Arrina
cristela spune:
Cryss, tinem pumnii daca nasti azi, daca nu pe 30, eu asa am retinut! Sa fie totul bine!
Bluel, asta da veste, bravo tie!
Lyly, Silvia, imi pare rau ca va chinuiti cu operatia si ca deocamdata proiectul bebe e in stand-by!
Veveritza, si eu cred ca analizele hormonale trebuie sa le faci intr-o luna in care nu ei nimic, nici macar natural, pe extractele alea chiar scrie ca sunt pentru reglare hormonala....deci eu zic ca pot influentarezultatele. Bafta la FIV!
Eu ma simt bine, tot fara greturi sau dureri. Ma mai doare in cate o zi aglomerata la serviciu capul, dar asta nu cred ca e neaparat de la sarcina! In rest sunt OK!Doamne ajuta!
Va pup pe toate!
http://lbdf.lilypie.com/ks7bp2.png
cristela spune:
Aschiutza, e mai greu pentru voi in afara, intr-adevar. Aici No-spa este considerat unul dintre medicamentele safe in sarcina, mai safe si decat paracetamolul, din care mi-a zis ginecologul ca am voie sa iau maxim 1 pe zi (simplu, nu sinus), doar daca am temperatura. In schimb mi-a zis ca la orice durere sa iau No-spa, sa nu stau cu dureri, ca pot cauza contractii (eu asa am retinut, sper sa nu vorbesc prostii) si am voie sa iau maxim 3 pastile pe zi dintr-astea. Nu stiu la voi sub ce denumire se gaseste, scrie pe el ca ar fi drotaverini hydrochloridum- drotaverina, un derivat de isochinolina.
Indicatii in boli ginecologice -dismenoree, anexita, dureri atroce in timpul travaliului, contractii tetanice uterine, avort iminent; in dureri de cap de origine vasculara (migrene).
http://lbdf.lilypie.com/ks7bp2.png
aschiutza spune:
Cristela multzam. Doctorii mei sunt cam speriati, aici a fost pe vremuri un scandal masiv din cauza unor mediacamente prescrise gravidelor si ei nu dau decit daca e musai musai. Drept care am stat cu o tuse nenorocita fiindca numai inhalatii cu ceai de musetel mi-au dat. In schimb sunt foarte largi la suflet in privinta concediilor medicale ... Daca nu e scris in prescriptia medicamentului ca e fara probleme pt gravide, nu ti-l prescriu. Inclusiv chestii banale precum balsam pt raceli. Iar majoritatea firmelor de mediacmente is i iau precuatia de riguare, ca sa nu fie date in judecata, si scriu numai ca nu e testat pt copii mici si gravide si medicamentul sa e ia numai la prescriptia doctorului . Asa ca te baga in ceatza....
Bluel, chiar ca m-a bucurat o asemenea veste . Ne da mult curaj
Lyly - cred ca trebuie sa le spun alor mei sa-mi trimita asa ceva, Da daca ma prinde doctorul meu ca iau ceva care el nu mi-a prescris, ma da pe usa afara .
------------------
Still looking for pieces of heaven...