porumb modificat genetic
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
sirimie spune:
OK am inteles. Pioneer este modificat genetic (de fapt asa se lauda si ei ca e un hibrid care rezista mai bine la seceta) dar asta nu e neaparat un lucru rau. Sau mai bine zis nu exista dovezi stiintifice concludente ca asta ar fi un lucru rau.
Although few people believe that biotechnology is a bad thing, particularly when it comes to its medical applications, the issue of genetically modified foods raises a number of concerns. Many scientists feel that the risks associated with GMOs are largely hypothetical and that adequate protective measures are already in place.(26) Even some of the staunchest supporters of genetically modified foods, however, are now calling for more research into the potential associated health risks and for a monitoring system capable of quickly identifying any long-term problems.(27) By looking to existing regulations for guidance and by applying internationally recognized scientific concepts, Canada has ensured that its producers have been able to benefit from plants with novel traits. However, with the gradual introduction of the European debate into North America, and with the arrival of new animal-based genetically modified products, regulators and policy setters will face a number of challenges. Not only must they find ways of giving consumers the latest scientific information, but they must also address more ethical questions concerning, for instance, labelling and the introduction of transgenic animals into the food chain.
In ordine urmeaza sa apara si animale modificate genetic. Totul e sa fie pusa informatia corect pe eticheta..
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
Mei, eu sunt blonda de la cratita, careia soacra (in tinerete biolog de meserie acum pensionara) i-a iexplicat ca toti suntem organisme modificate genetic, ca doar nu am aparut asa pe pamant dintr-o data ca azi. Si ca sunt, din acest punct de vedere mult mai de preferat ( a se citi mai comestibile) modificarile genetice fata de pesticide, injectari, etc.
Acu' eu recunosc ca mi-ar prinde bine sa stiu ca exista un drac mai putin negru, ca sa scapam cu totul de draci e utopic ( sau off topic ...)
Ce ziceti la asta ? ...
P.S. Simona, sper ca nu sunt chiar offtopic, nu ?
sirimie spune:
Da, corect. Scrie si in studiul ala ca orice planta ar suferi mutatii genetice oricum si ca ar fi aleatoare, mai bine cele controlate.
Am blog
Alexa Ioana spune:
pai asta voiam sa zic si eu... ca nu tot ce'i "modificat genetic" e musai rau... adica pepenele verde fara samburi (si oare si strugurii fara samburi?) este un hibrid triploid (deci cu 3 "seturi" de cromozomi), deci tot "modificat genetic"...
si majoritatea plantelor cultivate sunt ameliorate tot prin mecanisme genetice...
![](images/user_man.png)
xenocid spune:
Daca s'ar interzice organismele modificate genetic primii care ar crapa in 24 de ore ar fi toti diabeticii pamantului care folosesc insulina umana sintetica produsa de bacterii modificate genetic folosind ADN recombinat.
Nu mai credeti tot ce ganditi.
sirimie spune:
dar nu se poate generaliza ca orice organism modificat genetic e bun
la fel cum nu se poate generaliza ca oricare e rau
Off topic
Un filmulet cam infricosator Copiii nostri ne vor acuza. E prima oara cind generatia tinerilor si a copiilor e mai bolnava decit cea a parintilor. Boli care inainte apareau dupa 50 de ani, cancer etc, apar la virste mult mai mici. Nu se stie cauza, eu as zice ca mai ales din cauza alimentatiei. Pesticidele sint o problema dar poate nu singura. Recunosc ca m-a influentat putin in concluzii filmuletul asta.
Am blog
Andrada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sirimie E prima oara cind generatia tinerilor si a copiilor e mai bolnava decit cea a parintilor. |
e statistica sau vecina de la 3?
![](images/user_man.png)
beren spune:
Practic tot orezul consumat in ziua de azi este modificat genetic, in sensul larg al cuvantului. Si asta a salvat de la foamete milioane de oameni in ultimii 50 de ani.
giani spune:
Am vazut la teveu, pe discovery, da' demult, ca niciuna din plantele de le consumau inaintasii nostri, si nu in trecutul prea indepartat, doar acum vreo 300 de ani, nu mai exista, cica s-au pierdut. Cine ar mai cultiva porumb care are doar un stiulete de planta, cu o zecime din numarul de boabe pe care il are un stiulete in ziua de azi, plantat la o distanta de 1 metru, din care mai mult de jumate mureau de boli, daca intre timp nu erau devorate de nu-s ce alte epidemii.
Isi are si genetica rostul ei, cum altfel s-ar hrani o planeta care destul de curind va ajunge la 10 miliarde de locuitori.
alina_s spune:
Eu stiu ca poate parea socant pentru unii, dar porumbul modificat genetic (hibrid) se cultiva in Romania inca de prin anii '70.
http://www.jstor.org/pss/3744025
www.incda-fundulea.ro/anale/75/75.7.pdf
Eu nu sustin ca TOATE modificarile genetice sunt bune, dar haideti sa nu ajungem sa credem ca ORICE modificare genetica este daunatoare. Sunt oameni in tarile sarace de prin Africa sau Asia care ar muri de foame daca n-ar exista acesti hibrizi rezistenti la boli sau daunatori, care produc recolte mai bune si mai bogate. Haideti sa nu ne mai speriem de acest "spectru" al modificarilor genetice, fiindca de 30-40 de ani tot mancam porumb modificat si nu ne-au crescut stiuleti in cap!