Parinti adoptivi in asteptare * 3 *

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

gina77 minunea intilnirii sa intimplat,ai rabdare putin si in putin timp vei fi o mamica fericita!asteptarea este fff grea dar sa stii ca merita efortul,in citeva luni te vei plimba in parc linistita tu cu puiutul si ne vei da vestea minunata a familiei implinite. kia mergi te rog si vezi copilasul chiar daca este alta etnie,noi oricum nu stim ce bagaj genetic au si sa stii ca nu conteaza.importanta este compatibilitatea intre parinti si micut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

buna fetelor. Apelez la voi pentru sfaturi. Sa va povestesc; Sunt impreuna cu cu cineva de 3 ani de zile. NU suntem casatoriti pentru ca nu ne dorim un act la mana. De 2 ani incercam sa avem un bebe si nu reusim. Cel mai rau este ca nu am aflat motivul pentru care nu pot sa raman insarcinata. Asa ca am hotarat ca la anul sa adoptam un copil daca apana la sfarsitul anului nu raman insarcinata. Intrebarile mele multe sunt:
Am sanse sa adopt un copil daca eu nu sunt casatorita? Am luat legatura cu dna directoare de la DGASPC si mi-a spus ca in conditiile astea, copilul v a fi adoptat doar de mine si nu de amandoi. Asta spune legea, dar in realitate cum e?
O sa fiu bine vazuta daca eu am 28 de ani iar sotul 40?

trebuie sa plec....revin cu intrebarile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

anne'mary asa este, mai intai il adopti tu si apoi il poate adopta si iubitul tau daca va coasatoriti, daca nu ramane numai pe numele tau. Nu vad ce impediment ar avea varsta,. Totul e sa poti demonstra ca ai o locuinta a ta, un serviciu pe durata nedeterminata si niste analize care sa demonstreze ca esti sanatoasa si apta pt adoptie.

Sper sa ma fi facut inteleasa.

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

SoriLea - Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png

Mergi la inceput

back. Merci Sori pentru raspuns si continui cu intrebarile :d
Iti impune cineva ce copil sa iei? Cine stabileste daca esti compatibil cu copilul sau nu? De exemplu noi ne-am dori un baietel la 2 ani

Eu nu sunt din Buzau. Eu m-am nascut in constanta si m-am mutat in buzau acu` 2 ani. Apartamentul este pe numele domnului. Este apartament cu 3 camere deci putem sa amenajam camera pentru copil. Serviciul meu este, pana in prezent, stabil, incheiat pe perioada nedeterminata. Se tine cont de situatia financiara a domnului meu? Caci el are o situatie mai buna, are bunuri mobile si imobile pe numele lui. Intr-un cuvant cred eu ca din punct de vedere financiar nu ar fi probleme. Insa eu stiu lucrurl asta caci cei de la DGASPC nu te cred pe cuvant.

Pentru copil suntem dispusi sa ne casatorim desi nu am vrut si nu vreau in continuare sa trec pe la starea civila....dar pentru copil o facem. Ne-ar ajuta mai mult lucrul asta? Ne-ar mari sansele? Dar asta ar insemna ca la anul, prin ianuarie cand doresc sa demarez procedura, sa avem doar 6 luni de mariaj. Ne ia cineva in serios. Am avea 4 ani de relatie dar 6 luni de casatorie...influenteaza negativ perioada scurta de casatorie? Daca spun ca eu nu vreau sa ma casatoresc dar sunt convinsa ca o sa imbatranesc alaturi de barbatul asta si ca am certitudinea ca nu o sa ma lase pe drumuri cu copilul chiar daca il infiez doar eu, ma crede cineva? Bineinteles ca nu, ca doar nu or sa tina cont de impresiile mele.
Of ...
mai am timp sa ma interesez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Avem pe forum si mamici care au adoptat nefiind casatorite.Daca vrei sa adoptati impreuna un copil trebuie sa fiti un cuplu si legal, daca vrei sa adopti doar tu nu trebuie sa te casatoresti.Daca nu sunteti un cuplu legal nu puteti adopta impreuna si nu te intreaba nimeni ce vechime are cuplul nici perioada in care ati fost casatoriti.
In cazul in care nu deventi un cuplu si legal problema e asa:
De fapt tu stai la partenerul tau deci nu esti propietara si ai nevoie de un act de spatiu,asta se rezolva cu un contract de inchiriere la partenerul proprietar.
Doar tu vei fi parinte , el nu va avea nici un drept asupra copilului.
Adptia se face la domiciliul adoptatorului din actele de identitate, deci daca ai CI de Constanta acolo depui actele.
Adoptia nu se face doar la oameni bogati , trebuie sa faci doar dovada ca persoana sau cuplul adoptator au din ce intretine copilul.
In cazul in care va casatoriti legal depuneti actele ca familie adoptatoare si mai ramane de rezolvat doar problema ta ca nu vrei sa te casatoresti legal.
Mult noroc va doresc.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Citat:
De fapt tu stai la partenerul tau deci nu esti propietara si ai nevoie de un act de spatiu,asta se rezolva cu un contract de inchiriere la partenerul proprietar.
Adoptia se face la domiciliul adoptatorului din actele de identitate, deci daca ai CI de Constanta acolo depui actele.

Daca depui actele in Constanta, atunci toate vizitele DPC-ului, incepind chiar din faza initiala pina sa ai atestatul si apoi in toate etapele pina la finalizare, si poate chiar postadoptie (daca nu te mariti pina atunci) se fac la domiciliul din Constanta.
Daca obtii act de spatiu la Buzau atunci se schimba treaba, depui actele acolo unde locuiesti in prezent si vizitele DPC se fac acolo unde ai act de spatiu.
Succes indiferent unde depui actele

Irina si Mihai

Mergi la inceput

multumesc pt raspunsuri. Pai imi exprira viza de flotant si am sa-mi schimb buletinul pe buzau.

Ce se intampla cu certificatul de nastere al copilului? Cine este trecut in certificat la capitoul parinte? daca il adopt doar eu, este trecut numele meu la "mama'? dar la tata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Cred ca nu e trecut la tata nimeni , adica linie ,din moment ce doar tu esti parinte.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Daca doar tu adopti, doar tu vei fi trecuta ca mama, la tata va fi linie.

Irina si Mihai

Mergi la inceput

In cazul asta nu cred ca procedez bine. Ma gandesc sa nu aibe de suferit copilul din cauza asta....sa nu afle copii de la scoala si sa rada de el sau mai stiu eu ce alte situatii. As putea sa-i explic situatia dar cat poate el sa inteleaga? Ma lovesc de copii la locul de munca si ma surprinde cat sunt de rai...nu vreau sa sufere copilul meu doar pentru ca noi nu vrem sa ne casatorim.

Mergi la inceput