Parinti adoptivi in asteptare * 3 *

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gina77 spune:

Buna seara, mamici sau viitoare mamici.
Am nevoie de un sfat.
De 1 an si jumatate avem atestat si se pare ca in final am gasit un bebe- sau el ne-a gasit pe noi. In mai va fi terme pt mamica pt a semna (zic fetele de la protectie ca nu vor fi probleme) Ideea este ca dupa acest termen jurista mi-a spus ca trebuie sa mai treaca aproape alte 2 luni pana sa-l luam pe Andrei acasa din cauza unor proceduri- iar termene, decizii, sentinte..
Vreau sa-mi spuneti daca exista vreo procedura prin care il putem lua pe Andrei imediat ce mama a semnat. Am incercat sa inteleg din lege, dar ma apuca nervii cand vad cate chestii sunt. Asa ca daca cineva a trecut prin aceeasi situatie, rog sa-mi raspunda cat mai repede.
Va multumesc si sper ca nu v-am plictisit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_99 spune:

gina, in principiu exista plasamentul...acum depinde de situatzia copilului...unde se afla....asta ar fi in acest moment modul in care atzi putea avea copilul acasa, el nefiind inca declarat adoptabil din cite intzeleg. Bucurii shi sa va ajte DD sa trecetzi repede formalitatzile!!

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

gina77- mergi si vorbeste cu fetele de la plasament.Poate il poti lua acasa desi din cate stiu eu plasament se acorda foarte greu dar merita sa incerci.Iti doresc asteptare cat mai scurta si sa te vezi cu Andrei acasa.

Mergi la inceput

multumesc pentru raspunsuri!
Andrei este acum la asistenta maternala. dupa ce semneaza mama inteleg ca bb devine adoptabil, nu? si apoi exista din cate inteleg posibilitatea plasamantului in vederea adoptiei?
sa trecem intai de semnatura mamei si apoi mai vedem.
multumesc pt ca m-ati primit in grupul vostru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Gina, poate schema de aici te ajuta mai mult sa intelegi termenele ce vor urma:

http://www.adoptiiromania.ro/procedura.aspx
(daca nu se deschide direct, mergi pe
http://www.adoptiiromania.ro/index.aspx?AspxAutoDetectCookieSupport=1
si apoi in stanga pe Utile\Procedura de adoptie)

Depinde ff mult unde e copilul acum! Daca e in plasament la un asistent maternal nu cred ca il mai puteti lua si voi in plasament puteti doar sa mergeti in vizita pana la incredintarea in vederea adoptiei.
In alta ordine de idei stiam ca nu se acorda plasament unei familii care este deja atestata pentru adoptie, sau nu se mai da de o bucata de vreme, sau depinde de fiecare DGASPC :(. Stie altcineva altfel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maimutzak spune:

Depinde de fiecare DGASPC, trebuie intrebat si insistat.Bucurestiul si multe judete din Ardeal am obs ca nu prea dau plasament, dar nu e asa peste tot.Succes!

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspunsuri. Trag totusi concluzia ca nu-l vom avea pe Andrei acasa prea repede! Sa speram deocamdata ca mama va semna, dupa care vom lua lucrurile asa cum vin oricat de greu ar parea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia72 spune:

Hello dragele mele ,

Vrem si noi un vot plzzzzzzz.

http://www.unicef.pampers.ro/gallery2.php?id=368&pg=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Buna fetelor!

Nu am mai intrat demuuuult pe forum pentru ca am fost intr-o continua asteptare...abia pe 28 aprilie am primit atestatul pe care trebuia in mod normal sa il primesc de vreo 1-2 luni. Eh, l-am primit , ni s-a schimbat si inspectoarea pe care "azi" am cunoscut-o si mi-a si spus ca ea de maine are 2 saptamani de concediu pentru studii si vorbim cand ne intoarcem. Hm...am intrebat-o daca pot deja sa trimit mail-uri in toate judetele si a spus ca da, nu e nevoie sa astept si ca daca am pile pe undeva cu atat mai bine. Eu pile nu am, doar prin MM am incercat sa gasesc niste cunostinte , sa vad ce va fi....am trimis chiar acum si mail-uri la cca 20 de judete si acum ma pun pe asteptat...Mie mi se pare ca trece foarte repede un an cat e valabil atestatul si nu prea vreau sa pierd timpul, dar d-nele astea de la protectia copilului deloc nu te incurajeaza, parca dimpotriva, sunt tare enervante. Eu sunt optimista ca asa cum atatia parinti si-au gasit copilul/copiii ne vom gasi si noi copilasul.
Va pup pe toate si va doresc tot binele din lume! Am sa va tin la curent cu situatia noastra!

Kora

CARPE DIEM!(Traieste clipa!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

korapop-cred ca stii povestea mea nu are rost sa-ti mai spun cat de lunga a fost asteptarea si cate stari emotionale am avut!!Ideea este ca trebuie sa ai rabdare multa si sa fii perseverenta.
Trimite cereri in toate judetele ,dupa care sa dai telefoane .
Sincer iti spun acum ca va veni o perioada cam moarta pentru ca doamnele intra in concediu .Cred ca tot in tara ramane sansa celor din Bucuresti.
Cel putin la noi asa a fost si nu numai la noi.Multe fete din bucuresti si-au gasit minunea in tara,printre care si noi.Am calatorit 700 de km dar iti spun ca a meritat.Acum puiul e acasa ,suntem super ok insa anul care a trecut a lasat niste rani destul de adanci insa asta e viata.Dumnezeu le aseaza pe toate!!
Cele din Buc te indeamna sa cauti in tara in speranta ca iti vei gasi puiul insa sa fii convinsa ca pe urma isi vor asuma meritul ca vezi Doamne ele te-au indemnat sa trimiti cereri in tara!Sunt incredibile dar eu cred in roata vietii ...
Bafta si asteptare cat mai scurta!!
Ai PM de la mine

Mergi la inceput