Parinti adoptivi in asteptare * 3 *
Raspunsuri - Pagina 15
Bellaiza spune:
mihap,
cand am avut termenul de judecata pentru incredintare in vederea adoptiei era si un cuplu cu media de varsta la care te referi, poate chiar ceva mai ridicata. Erau asa emotionati, le straluceau ochii de fericire si nerabdare...Deci, nimic nu este imposibil, de noi depinde sa stim ce ne dorim cu adevarat.
Si desi si azi multi staruie sa ne spuna ca am avut curaj, noi spunem ca asta este o perceptie gresita, nu de curaj este nevoie, ci de disponibilitatea de a darui iubire...Daca o avem, adoptand un ingeras, pentru ca asta sunt copiii, vom descoperi ca oricata iubire am fi avut inainte, am fost binecuvantati cu o noua iubire pe care nici nu am putut-o banui chiar daca am avut copii in preajma, ai rudelor, prietenilor...
MaraAnisia spune:
Draga mea,
In primul rand felicitari pentru decizia luata, asta este cel mai important pas - luarea hotararii.
Si eu pot spune despre un caz de parinti adoptatori care aveau peste 50 ani. i-am intalnit la Directie cand noi am vazut unul din copilasii aratati de AS si erau in vizite dar se cam taragana treaba - termene de judecata lungi, expirari de atestate- la copil si la parinti apoi, dar important este ca erau ffff fericiti, gata sa inceapa o noua viata, aveau si rabdare si erau topiti dupa baietelul pe care urmau sa-l adopte - avea cam 6 ani si era o zvarluga.
Subscriu celor scrise de Bellaiza atat de frumos - intr-adevar este o iubire diferita de cele simtite pana acum, iar cand iti spune mama chiar te topesti de tot.
indrazneste sa-ti cauti fericirea, fii deschisa si perseverenta indiferent de hopurile, incercarile intalnite.
si sa ne tii la curent
Numai bine tuturor si tuturor mamicilor fericite de puiuti speciali.
Citat: |
citat din mesajul lui mihap Dragele mele, Va rog mult sa-mi dati un sfat:eu nu am putut da nastere unui copil, cu toate ca mi-asi fi dorit foarte mult.Am deja 52 de ani si as dori sa infiez un copil, stiu ca e foarte tarziu, dar nu am avut acest curaj pana acum.Voi ce ziceti? |
Mara, mami de fluturas Irina
Cu Dumnezeu in gand
"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului
KoraPop spune:
mihap si eu vreau sa te incurajez sa faci acest pas....exista copii maricei de 5-6 ani sau mai mult care merita o sansa si in general sunt refuzati de catre tinerele cupluri care vor sa adopte din cauza acestui motiv: ca sunt maricei. In cazul tau chiar ar fi indicat un copil ceva mai marisor,sunt atatia copii care au nevoie de o familie si de tot ceea ce implica familia:iubire,daruire,sfaturi,ocrotire si multe altele,iar singuratatea,mai ales la batranete este cumplita. Am rude ( matusi/unchi) ajunsi peste 60 de ani ,iar altii,mai tineri, in jur de 50 care nu au adoptat copii,desi nu au reusit sa procreeze si acum se simt ingrozitor de singuri,au bani,averi,dar la ce le foloseste cand ei de fapt sunt nefericiti...?Mult succes!
Kora
CARPE DIEM!(Traieste clipa!)
alinamolnar spune:
Denisa multumesc Va iesi soarele si pe strada mea
MTHFR - A1298C,genotip homozigot,3 sarc oprite in ev(5s,5s,7s)
dpluhovici spune:
mihap ce importanta are varsta ta, daca acum consideri ca esti pregatita si ca este momentul, foarte bine mergi inainte......... te asteapta un ingeras, indiferent de varsta este tot un ingeras, stiu ca printre noi sunt fete care au adoptat copii maricei 9-10 ani, crezi ca au stat sa se gandeasca la varsta lor sau a copilului...........
vreau sa te incurajez sa faci acest pas, ti se va schimba viata total, bineinteles ca in bine, nu mai sta pe ganduri, primul pas l-ai facut te-ai hotarat, si este un lucru important, mergi mai departe, merita. pupici
Manuelita spune:
mihap, intru si eu in corul de aici:).
Unui copil (ca banuiesc ca din punct de vedere al copilului iti pui problema) ii e mai bine iubit de parintii lui indiferent de varsta acestora decat fara parinti.
Cat despre voi, ati pierdut deja mult timp, vreti sa mai pierdeti inca cu intrebari? :))))) Strangeti actele pentru atestat si mai vedeti voi ce si cum, lasa-te putin dusa si de val. Ratiunea excelenta, dar prea multa strica.
In afara de cazuri de pe la TV si cine stie ce exceptii, toti parintii adoptivi de care am auzit sunt oameni fericiti, mult mai fericiti decat inainte de a deveni parinti, cred ca in curand ai putea face parte din aceasta categorie.
elmaruid spune:
Carmanuia - doresc sa te contactez si nu reusesc , cum facem sa luam legatura ? Multumesc.
Anca Wish spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Manuelita mihap, intru si eu in corul de aici:). Unui copil (ca banuiesc ca din punct de vedere al copilului iti pui problema) ii e mai bine iubit de parintii lui indiferent de varsta acestora decat fara parinti. Cat despre voi, ati pierdut deja mult timp, vreti sa mai pierdeti inca cu intrebari? :))))) Strangeti actele pentru atestat si mai vedeti voi ce si cum, lasa-te putin dusa si de val. Ratiunea excelenta, dar prea multa strica. In afara de cazuri de pe la TV si cine stie ce exceptii, toti parintii adoptivi de care am auzit sunt oameni fericiti, mult mai fericiti decat inainte de a deveni parinti, cred ca in curand ai putea face parte din aceasta categorie. Manuelita |
Manuelita, ce drag mi-e de tine. Ca bine le mai zici tu, inteleapta mea.
Asa este. nu exista fericire mai mare
pogonici1977 spune:
nici la acest capitol nu mai posteaza nimeni???
toate fetele siau vazut visul indeplinit?? am ramas singura pe aici??
anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti
http://davf.daisypath.com/O2Kmp3.png