Fulguleti de nov-dec 2006 (228)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns porumbita80 spune:

Salutare, ne mai tineti minte?
Noi da,cititnd postarile Dandusei ma facut sa postez un mesaj scurtut.Mam dezobisnuit nu ca tare activa as fi fost vre-o data.
Ce s-a va zic de noi: totul mereu la maxim, cu 2 baieti plini de energie nu e usor dar si bucuria e pe masura. La cat de greu este la atat de fericita sunt cand ma stang ambii in brate si imi zic cat de mult ma iubesc.Copii sunt foarte bine dezvoltati cat si fizic cat si mental. Ma uimesc pe zi ce trece, Mario e foarte matur pentru varsta lui poate este si vina mea ca eu mereu ii explic totul ca la unu matur si se comporta la fel cu responsabilitate. Bine asta nu inseamna ca nu face prostii adecvate varstei.Radu e un mic geniu totu absoarbe din mers, Mario zilnic se uita la olimpiada, eurosportu e canalu lui preferat si kssfm. Radu canta melodiile care le aude si e foarte expresiv la fata, toata ziua se maimutareste.Sunt foarte diferiti, dar se joc frumos se si bat la fel. Totul vine de la Radu la cat de mic este atat de zbuntuit, Mario se joaca frumos asta micu vine si poc, poc si fuge. Normal Mario nu rezista si i-l alearga prin casa. Daca ma intrebati ce fac? Sunt arbitru, mama, sotie, femeie de servicu, bucatareasa, si incerc sa fiu si eu insumi. Cand ma apuca spumele ca sunt si astea nu fac exceptie, ma ascund in baie, imi aplic o masca , fac o baie cu sare, si normal seara Catalin stie sa ma puna in forma la loc. Nu ma conduc dupa nici un tipar cum trebuie sa fie copii, eu doar ii ajut sa creasca restul vine de la sine. Nustiu cum vor reactiona in societate mai tarziu, eu ii invat sa fie siguri pe ei si sa aleaga ce vor. Mario singur isi alege hainele in care sa-l imbrac, ce mancare sa-i fac, cu ce sa se joace. Am avut obiectii ca sunt alintati dar eu zic ca sunt independenti. Eu nu suport dictatura si daca eu urasc lucru asta cum as putea sa alta cu copii mei. Niciodata n-a contat parerea celor din jur, si mereu am fost respinsa de societate ca n-am vrut sa fac parte din turma. Probabil sunt mai ciudata ca nu-mi place sa ma conformez regulilor cotidiene, atata timp cat sotu ma adora, copii ma iubesc, parintii se prefac ca inteleg. In rest nu mai conteaza.
Mereu admir pozele voastre, nu stiu daca exista copil urat, fac o pauza vizionand pozele de pe DC.
Daca am deranjat cumva cu mesajul meu imi cerc scuze. Am vrut doar s-o incurajez pe Dandusa ca e ceva normal sa fii si obosita si nervoasa, dar cum exsiat ziua si noaptea, si totul este in permanenta miscare schimbare asa si starile noastre. Esti puternica si sigur faci fata. Azi plangi maine razi si uite asa cresc copii
va pupam cu drag toata echipa

Stela mamica de voinici Radu(11.06.2008)+Mario Gabriel(31.10.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Va ofer o ...

dianav, ma bucur ca ai gasit un medic bun si problema cu tiroida s-a rezolvat.

porumbita, nu stiu daca ar deranja pe cineva mesajul tau. Eu l-am citit cu placere si ma bucur ca ai avut timp sa ne scrii ce mai faceti.... Pe mine m-ai ajutat sa mai vad si partea plina a paharului.... ca in ultima vreme nu prea o mai vad....

La noi e o nebunie totala... Sotului i-au iesit analizele rau... rau... si e pe regim.... deci de acum stau in bucatarie... si gatesc ce consider eu ca e ok.... nu mai intra in discutie prajeli si grasimi si .... si... si... Asa ca aseara am stat cu Stefy in bucatarie... Mai dar e atat de harnica.... M-a ajutat la vase, dar asta v-am mai spus, la curatat usturoi.... la ales soia.... Si in timpul asta repetam si poeziile de la cresa pentru 8 Martie.... Am avut o dupa amiaza.... super.... Doar noi doua si bucataria....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicabb spune:

Lacramioara, citeam ca te-a ajutat Stefi la curatat ustoroi si mi-am amintit de cum sa cureti usturoiul in doua secunde.
http://www.juicing-for-health.com/how-to-peel-garlic.html
Am incercat eu si functioneza. Voiam sa va impartasesc si voua.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

so ... am scris un mesaj luuuuuuuuuuuung, v-am povestit de noi, de dani, v-am intrebat niste chestii, am raspuns la altele, dupa care a disparut totul de pe ecran (cred ca un esc a facut asta).
intre timp mi s-a terminat pauza de masa.
pup

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

aseara am avut cel mai bun somn de cand s-a nascut Radu.s-a trezit de doua ori noaptea sa suga iar dimineata cand a venit Claudiu la 9,ei inca dormeau!incredibil de bine,sper sa-l tina mult timp inainte!
am reusit sa-l dezvat de adormitul la san,asta este singura schimbare de cand cu mesajul meu pesimit.adoarme doar leganat pe picioare/in brate/in sling.pare ca functioneaza...

Aelita,
ai mei mananca f bine!n-am zis ca nu mananca sau poate m-am exprimat aiurea,scuze.nu mananca chestii simple,gen sandwich-uri/salate.ei vor mancare,ceva gatit...s-au obisnuit sa punem masa cu tot ce trebuie si s amancam.daca mancam pe dulap sau afara...,nu mai mananca bine.asa s-au obisnuit.si noi mancam fasole in salatacu suplimetele,mereu am fost sceptica.chiar si atunci cand nu lua Crinuta in greutate,tot n-am cedat.am zis sa nu-i stric metabolismul si sa sufere ma tarziu.cu fe,n-am aprofundat pt ca nu a fost asa grav,dar primit sa vb cu dr despre asta
Porumbita,
ma bucur ca ai scris.stiu ca si tie iti este f greu cu amandoi si Catalin cu serviciul.mersi de incurajari,apreciez sincer!mai pune poze cu voi,nu v-am mai vazut de-o vesnicie
Danutz,
o bila neagra pt homeopata.pai daca nici ea nu stie ce prb de sanatate ai,atunci cine?!stiu ca mergi la ea de mult timp,nu?uf...,ce aiurea!cand vine una,vin si restul.
Roxanica,
ficatul il gatesc in doua moduri.fie pateu de casa,fie la tigaie cu sos de rosii.brocolli,tot timpul la cuptor intr-un vaz cu capac,in care mai pun inca 4-5 legume.ar fi cam asa:cartofi taiati felii,morcovi rondele,brocolii buchetele,mazare,ceapa felii,ardei,dovlecel etc.toate puse in vas cu putina apa/unt fulgi/sare.ies delicioaseeeee si este f simplu de preparat!conpida o fac sufleu cu iaurt/ou/cascaval,toate la cuptor.sau o fac pane.ultima am facut-o azi...,au mancat de au spart,amandoi!spanacul il fac la tigaie.praz/ardei/morcov,apoi pun rosii sau bulion,orez si spanac.in loc de praz merge si usturoi.telina o pun in supa/ciorba sau in salata cu mar/morcov/maioneza sau iaurt(asta o mananc doar eu,restul fac bleahhh)daca ii plac pastele cu branza lui David,mai poti incerca si budinca de orez/gris.sau paste cu carne/sos.ai mei sant f incantati,cand face tati paste.el se pricepe cel mai bine.am scris in graba,daca vrei sa-t detaliez ceva,cu mare drag!mai mult decat mancare,eu gatesc dulciuri.nu dulciuri gretoase cu frisca etc...,doar genul de cornuri/branzoaice/fusecuri/budinci/torturi light cum spunea si Kiki,cu fructe si branza in loc de crema etc.
Bambo,
n-am gasit urzici.mersi de reteta.ar fi prima data cand incerc.mor de curiozitate
Iulya,
sanatate multa sotului tau,cred ca are mare nevoie!ia si medicatie sau doar regim?
Diana,
nu te mai supara cu gatitul.sant convinsa ca ai gati mai mult,daca ai avea timp!cu branza si fasolea,ia-o usor!nu fa prea mare tam-tam din asta.nu vrea,asta e!adica,ofera-i cu drag,dar fara prea multe fundite/covor rosu/ou kinder.ia-o ca atare.nu te mai stresa.uita de acel aliment o perioada,apoi expune-l sub o alta forma si iarasi fara tam-tam.apropo de mituit copii,imi aduc aminte o faza super cu Crinuta din Decembrie.era a 3-a sau a 4-a vizita la dr.era bolnavioara,luase 'n' tratamente si degeaba.de fiecare data la consult,o tinusem cu forta sa se uite dr in gatul ei,pt ca de buna voie nu a stat niciodata.(doar la acea dr nu sta.altfel sta!)bunnnn,urma sa mergem la dr.o pregatesc acasa,vorbim despre ce urmeaza si-i propun un targ.sa stea de buna voie la dr,fara s-o mai loveasca pe dr si eu ii cumpar ce vrea ea.refuza!incerc sa-i improspatez memoria cu ultimele ei dorinte de atunci."iti iau o papusica blonda" refuza! "una bruneta" refuza!"mergem la locul de joaca de la mall" refuza!oricare a fost propunerea mea,m-a refuzat.suparata,cedez...si cad asa...in melancolie.vine la mine,ma mangaie pe spate si-mi spune ca ei nu-i place de dr si ca de cate ori vom mai merge acolo,nu va sta decat cu forta!in ziua urmatoare,ajungem in cabinet.de cum am intrat imi intinde bratele si-mi spune "tine-ma cu forta!"a fost ultima data cand am mers acolo.cu parere de rau,pt ca acea dr era tare draguta cu ea si cu Radu.de fiecare data o servea cu ceva dulce,se juca cu ea,o alinta iar eu am fost f multumita...dar...n-aveam incotro.era destul de jenant sa ma cert cu Crinuta in cabinet,incercand la nesfarsit s-o temperez,cand ea lovea cu picioarele in stanga-dreapta.am mers la alta,une a stat Crinuta mea nemiscata cand a controlat-o...

diamantu' si safira'
poarta-ma mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

va citesc cu placere de cateva zile da' nu's in stare sa fiu spirituala sau inteligenta sau coerenta, asa ca... va citesc si atat continuati va rog

aaaa, important. daca totul e ok cu marc (adica de-si revine din raceala aiurea pe care o are zilele astea...) merg la ski pt a 2-a oara, sambata!

ps: marc ia antibiotic de data asta. se implinisera 7 luni FARA. wow...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

DIANA-fasole fiarta,scursa.orez fiert,scurs spalat.rosie taiata,salata verde,avogado,ou fiert,ceapa ,sare,ulei,otet-si de aici scoti ce vrei si ce nu iti place si adaugi ce iti mai place la o salata.

Porumbita-BINE AI REVENIt! SI..lasa lumea sa vorbeasca,asta-i rostul ei..era o melodie
tu desigur stii mai bine cum ti-i cresti.oamenii din jur au o problema de "alintat" sau de nealintat,si orice ai face,tot considera ca rasfeti copilul,si ceee ar face eeeei cu el!!!nici nu ma indoiesc ca ei nu ar face,cum facea cucoana cu parul alb din povestea IULIEI-Stefy,care croia fata cu matura !!
asa ca,da-le peste nas curiosilor!

haha buna treaba cu usturoiul,MONICA !!!

Laura

DANDUSA daca mananca,nu ai de ce sa dai supliment! nici ai mei nu mananca sandvisuri,chestii intre mese,nimic.eu am dat fier cand a fost cu adevarat cazul..dupa 3 luni de nemancare .altfel doar ca nu ia in greutate nu m-am agitat,ea nu ia cu anul

15+
Sofía (2ian2007) ,Andrés(22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

salutari mamici.
baietii au iesit la locul de joaca, asa ca incerc sa rescriu mesajul.
intrebare: cum/cat/cu cine socializeaza copilasii? dani, am remarcat de la o vreme, nu socializeaza. adica doar cu copiii/persoanele cunoscute. de adulti nu ma plang, dar de copii da. adica la locul de joaca sau in parc nu se joaca decat daca gaseste copii cunoscuti (adica pe care ii stie de pe la 1 an 1/2). in rest nu vrea sa se joace/sa imparta cu nimeni, nimic. nici macar nu ii baga in seama. vrea sa se joace cu noi. si is un picutz ingrijorata, pt ca nici la gradi nu vrea sa mearga, el vrea acasa cu geta, sa se joace cu ea.
va merge oricum la gradi dupa Paste, ca prea multe acasa nu invata, nici cu geta si nici in putinul timp petrecut cu noi. si sper ca va rezolva si "problema" cu socializarea.
am reusit cumva sa il convingem, deoarece isi doreste f mult casca, cotiere si genunchere pt bicicleta (oricum trebuie sa i le luam), dar daca pot sa obtin un copil care sa nu planga la gradi, de ce nu?
recunosc, il santajez si ii pun conditii ... le primesti daca mergi si nu plangi. vom vedea la momentul respectiv cum va fi.
dandusa . ma bucur ca e ceva mai ok acum raducu cu somnul, eu am fost mereu de parere ca e important sa fiu si eu ok, chiar daca asta inseamna 1-2h pe saptamana pentru mine. nu pot sa uit ce mi-a spus pediatra cand dani era micutz: "daca voi, parintii, nu sunteti sanatosi, apti fizic si emotional, cine va creste copilul?" so, mai luam o pauza din cand in cand, il bag pe dani pe gat parintilor mei cand plecam pe undeva (rarutz, dar suficient cat sa ramanem intregi a minte) si gata.
lizzy ah ce ma bucur ca vei merge din noi la schi!!!! sa revii pe forum cu un nou mesaj lung despre cat de fain a fost. bravo marc, felicitari pt absenta antibioticului!!!!! 7 luni, super, nici dani care a stat acasa toata iarna nu a scapat fara! cum e tatal tau?
aelita tare ma bucur ca mai intrii si pe la noi. cu poze cand ne mai incanti?
porumbita nu reusesc sa vad pozele. ma bucur ca ai revenit si tu, cu povesti despre juniori.
kile 15, ca a fost la soacra mea in vizita, care l-a fugarit cu mancarea. ma astept sa revina la cele 14 pe care le are de pe la un an jumate.
inaltime avea 98 cm in ianuarie, cred ca s-a mai inaltat, o fi ajuns la un metru, ca ii cam sunt scurti pantalonii.
de mancat hmmm, cateva mancaruri favorite. lapte cu cerale sau lapte cu paine si miere dimineata. ffff rara accepta altceva. da' nu ma supar, ca e lapte. la pranz, din pacate, nu mananca decat felul I, ciorba/supa (daca s-ar putea mereu supa cu galuste ar fi cel mai fericit ). felul II fff rar si doar snitele/gratar de pui/pulpe de pui. nu mananca mancare gatita la felul II (fasole, tocanita, etc nici nu intra in discutie). cand se trezeste din somn serveste ceva usor (un iaurt, un actimel cu vreo prajitura), iar seara, in functie de cheful lui si al meu mananca de la lapte cu cereale pana la friptura (cate o budinca, soldatei cu almette si carnita, mai scapam si cate un cremvusti .. recunosc ). din pacate nici timpul nu e f mult, iar ideeile de masa sunt si mai putine.
in schimb daca are legume crude pe masa, greu il mai convingi sa manance si mancare. orice. castravete, conopida, ridichi, rosii, ardei, morcov, orice. cu fructele ceva mai greu, bea destul de des suc si mananca zilnic un fruct, dar in timp ce se joaca si daca i se baga in gura. de fapt, asta e inca o problema, nu mananca singur pt ca se plictiseste, serveste masa doar la TV sau daca i se poveste cate o minune in fiecare zi. e plin la bucatarie de jucarele micutze cu care se joaca. daca scoatem aceste elemente din ecuatie, ia 5-6 inghitituri, dupa care declara ca s-a plictisit si nu mai mananca, desi foame ii mai este.
no ... am scris, tre' sa fac bagaje ca maine plecam in we la onesti, so va pup pe toate.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns porumbita80 spune:

poze craciun-revelion 2010 9 decembrie toamna la Iasi

Stela mamica de voinici Radu(11.06.2008)+Mario Gabriel(31.10.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Va ofer o .... Ca sunt captusita cu o raceala urata... rau... de ieri.... m-a luat in primire de pe la pranz si azi sunt.... "fresh" Sper sa nu o i-a si Stefy, ca ea de vineri prezinta niste mucisori... si dimineata a si tusit de doua ori... I-am pus Colargol... i-am dat Plantusin si sper sa ramana asa....

dandusa, multumesc. Sa dea DD.... Are regim si dupa ce ii face si ecograf zilele astea urmeaza Silimarina si nu mai stiu ce.... Are si impus regim de slabit.... sa dea jos vreo 10 kg.... sedentarismul mama lui.... ca eu cand ii spuneam.... Dar trecem noi si peste asta... Aseara si-a gatit singur, de fapt cu Stefy, ca eu.... eram varza....

Lizzy, multa sanatate lui Marc....

Mergi la inceput